ΕΒΕ Ηλείας: Να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για τα πυρόπληκτα δάνεια . . .

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ: ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - Οι τελευταίες κινήσεις και του αντιπροέδρου του ΕΒΕ Κ. Λεβέντη με στόχο το θέμα να ενταχθεί στην ΟΚΕ

Τα πυρόπληκτα δάνεια είναι ιδιαίτερα δάνεια, και απαιτείται η ξεχωριστή αντιμετώπισή τους... Αυτό επαναλαμβάνει για μια φορά ακόμη το Επιμελητήριο Ηλείας, ζητώντας ειδικό σχεδιασμό για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, με παρέμβαση στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στον κ. Τσίπρα, απεστάλη νέα κατεπείγουσα επιστολή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, η οποία κοινοποιείται παράλληλα σε όλα τα κόμματα και στους βουλευτές της Ηλείας.
Αναλυτικά ο κ. Νικολούτσος τονίζει τα εξής:

Kύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά την ψήφιση των τελευταίων μέτρων, το Επιμελητήριο Ηλείας εκπροσωπώντας την επιχειρηματική κοινότητα του πυρόπληκτου νομού μας, σας γνωρίζει τα παρακάτω.
Τα πυρόπληκτα δάνεια είναι ιδιαίτερα δάνεια και απατείται η ξεχωριστή αντιμετώπισή τους, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει χρήση αυτών αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Τα δάνεια αυτά είναι μικρό ποσοστό των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Η Ηλεία υπέστη την μέγιστη καταστροφή σε ανθρώπινους, φυσικούς και επιχειρηματικούς πόρους.
Από τότε μέχρι σήμερα κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί για τον τόπο μας, πέρα από ανεφάρμοστα προγράμματα και διακηρύξεις με αποτέλεσμα να έχει σοβαρά διαταραχτεί ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός του τόπου.
Παράλληλα, ενέσκυψε και η πολυετής οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα η «εύφορος» Ηλεία να κατατάσσεται στους τελευταίους νομούς της χώρας και να καταγράφει μείωση πληθυσμού μεταξύ  2001 και 2011 κατά 17%, ενώ σε ορισμένους Δήμους 33%.
Ως αντιλαμβάνεστε, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ με υπεράνθρωπες προσπάθειες των επιχειρηματιών παραμένουν ενεργές με κατακόρυφη βεβαίως μείωση του κύκλου εργασιών.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, που σας είναι γνωστές απαιτείται ειδικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του τόσο δύσκολου αυτού θέματος ώστε ο τόπος να προσφέρει στην εθνική οικονομία αυτά που  πραγματικά μπορεί.
Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα της Ηλείας που έχει κάνει χρήση των παραπάνω δανείων, χρήζει αντιμετώπισης ως ευπαθής ομάδα ώστε να επωφεληθεί των ειδικών ρυθμίσεων που προβλέπονται.
Το Επιμελητήριο Ηλείας είναι στη διάθεσή σας για συνεργασία ώστε να εκπονηθεί ένα κατάλληλο σχέδιο για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω σκοπού.

Άμεση ενημέρωση

Στο μεταξύ για την παραπάνω πρωτοβουλία  του ο κ. Νικολούτσος, ενημέρωσε άμεσα και άλλους φορείς προκειμένου το αίτημα να τύχει της ανάλογης υποστήριξης τόσο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος όσο και από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ενώ το θέμα αναμένεται να προωθηθεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) της χώρας μας

Οι επαφές και του αντιπροέδρου

Για το ίδιο θέμα ενδιαφέρουσες συναντήσεις και σημαντικές επαφές, ανέπτυξε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Λεβέντης πέραν εκείνων που ήδη είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες.
Ειδικότερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο τη ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη όπως και με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, (με τους οποίους διακρίνεται στη φωτό). Ζήτησε τη στήριξή τους για το σοβαρό θέμα των πυρόπληκτων και μέσω της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος με τον Πρόεδρο της οποίας Γιώργο Βερνίκο συναντήθηκαν στη συνέχεια όλοι οι προαναφερόμενοι.
Ο κ. Λεβέντης επισκέφθηκε και αρμόδιες  υπηρεσίες και δνσεις με στόχο  να υπάρξουν πληροφορίες σχετικά με όλα τα πυρόπληκτα, αλλά και για τη στάση του Δημοσίου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία πάντως δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί…

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών