Αδιέξοδη συνάντηση Παρασκευόπουλου - Λυμπέρη με υπουργό Εσωτερικών για τα σκουπίδια - Το . . . μπαλάκι στο Λιατσή!

Το… μπαλάκι στο νέο δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, φαίνεται πως έριξε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος για το θέμα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, στην χθεσινή συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο, τον δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων Ν Ηλείας Γιάννη Λυμπέρη, του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη που επίσης παρέστη και του αντιδημάρχου Πύργου Λάμπη Αριστειδόπουλου.
Η επίσκεψη στον υπουργό Εσωτερικών είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συνδέσμου όπου ο δήμαρχος Πύργου είχε θέσει το θέμα της επιτακτικής ανάγκης εξεύρεσης λύσης για τα σκουπίδια του Πύργου, όπου είχε αρχίσει να διαφαίνεται μια πρόταση για παρακείμενο χώρο της Τριανταφυλλιάς που οδηγούσε σε σύγκρουση. Έτσι ελήφθη εναλλακτικά η απόφαση να ζητηθεί χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου σε νόμιμο ΧΥΤΑ και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και το χθεσινό ταξίδι στην Αθήνα των φορέων της Ηλείας.  
Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες πληροφορίες, η συνάντηση με τον υπουργό ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Και ο κ. Λυμπέρης και ο κ. Παρασκευόπουλος ανέλυσαν στον κ. Ντινόπουλο το πώς έχει η κατάσταση και τον όλεθρο που έχει περάσει ο Πύργος από τα σκουπίδια, τονίζοντας ότι το αδιέξοδο είναι ξανά μπροστά μας σε λίγες μέρες που θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση μεταφοράς στην Ναύπακτο. Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο δήμος Πύργου βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά θέση και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει νέα μεταφορά από τα δικά του έσοδα και εφόσον δεν βρεθεί λύση θα βρεθεί ξανά σε τραγικό αδιέξοδο, με τα βουνά των σκουπιδιών να απειλούν την δημόσια υγεία. Ο υπουργός τόνισε ότι κατανοεί την κατάσταση, αλλά το αίτημα για χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών μιας νέας μεταφοράς, είναι δύσκολο να υλοποιηθεί εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και τα κονδύλια του υπουργείου είναι μετρημένα, ωστόσο δεσμεύτηκε να το εξετάσει από κάθε άποψη. Ωστόσο, η ερώτηση που απηύθυνε στους φορείς του νομού, είναι εάν συμφωνεί ο νέος δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει να βγάλει και τα κάστανα από την φωτιά και ζήτησε να έχει και την δική του άποψη. Επομένως δεν αποκλείεται να οριστεί και νέα συνάντηση σύντομα με την παρουσία του κ. Λιατσή. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα δοθούν σήμερα, πιθανόν σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ