ΔΣ Ήλιδας: Πολιτική Καταγγελία του Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Νίκου Διαμαντόπουλου

Η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας Κύριος Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, είναι ένα σημείο που μου δημιουργεί την επιθυμία να προχωρήσω στην παρούσα ανακοίνωση, σε στιγμή που εγώ επιλέγω ως την κατάλληλη στρατηγικά, προκειμένου να τον ευχαριστήσω θερμά. Άλλωστε νομίζω, ότι για κάθε άνθρωπο της τοπικής κοινωνίας, θα αποτελούσε τιμή, να εισπράττει τις ύβρεις του Βασίλη του Ζαχαρόπουλου...
     Καλώ τον Βασίλειο Ζαχαρόπουλο, να βγει ο ίδιος, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να πει δημόσια στον λαό της Ήλιδας, τις ύβρεις, τους χαρακτηρισμούς και τις απειλές που εκστόμισε εναντίον μου, κατά την διάρκεια του αντίστοιχου πολιτικού… «παραληρήματός» του. Θεωρώ πως αυτό είναι πρέπον. Να βγει και να τα πει στους πολίτες. Για ν’ αφήσουμε στον λαό της Ήλιδας, την κρίση για το ποιος είναι ο καθένας μας.
   Οι ανοίκειες εκφράσεις που επαναλάμβανε στην κατάσταση… που βρισκόταν ο κ. Ζαχαρόπουλος, ανεξαρτήτως του ποιος μπορεί να είναι, με παραξένεψαν. Είναι αλήθεια ότι απόρησα… Και αυτό διότι ο μεγάλος καθρέφτης που υπάρχει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι τοποθετημένος απέναντι από εκεί που κάθεται ο κ. Ζαχαρόπουλος, ώστε να βλέπει τον εαυτό του και να απευθύνεται. Γιατί όταν ακούς περί… ληγμένων ή φράσεις του τύπου… να σε δέσουν, τι άλλο θα μπορούσε κανείς να υποθέσει; Όσο για τα… να το βουλώσεις, μπορεί να έχει να κάνει με την πολιτική του νοοτροπία. Να το βουλώσει… που επαναλάμβανε τόσο προς εμένα όσο και προς την κα Ρούλα Γκουβίτσα, και σε μια γυναίκα δηλαδή, όταν αυτή «εξερράγη» από τις απύθμενες εκφράσεις του κ. Ζαχαρόπουλου. Ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να βρει άλλους τρόπους, αν ήθελε να καλύψει το έλλειμμα της πολιτικής του. Με τέτοιους τρόπους, το μόνο που ίσως να καταφέρει κάποιος, είναι να ικανοποιήσει κάνα κοντοχωριανό του δημοσιογραφίσκο, παίρνοντας και κάνα σχολιάκι, τώρα που δεν είναι… εξουσία. Αλλά θα μου πεις… όση σχέση μπορεί να έχει ενδεχομένως, ένας τέτοιος παριστάνων δημοσιογράφος με τη δημοσιογραφία, άλλη τόση σχέση ίσως να έχει και ο κ. Ζαχαρόπουλος με την πολιτική. Α ρε Αμαλιάδα μου. Α ρε Ήλιδα. Άλλωστε η από καιρό πολιτική μου επιλογή, να τα βάλω με ότι «σάπιο», υπό την έννοια της πολιτικής προσέγγισης, κινείται στο «Βασίλειο της Δανιμαρκίας», προφανώς έχει το κόστος της. Είναι ο δρόμος που μοιραία ίσως χρειάζεται να διασταυρωθούμε με ανθρώπους σαν τον κ. Ζαχαρόπουλο, όσον αφορά τις νοοτροπίες, ώστε να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι, αλλά είναι ο μόνος δρόμος που αλλάζει την κοινωνία και γράφει την ιστορία. Ίσως είναι αυτός ο δρόμος, που ενέπνευσε τον κ. Ζαχαρόπουλο, όταν προς το τέλος του ξεσπάσματός του, φρόντισε να διαμηνύσει -επανειλημμένως- προς εμέ, με έντονο και απειλητικό ύφος, ότι… θα σε βρω έξω.
   Ίσως και να μην προχωρούσα σ’ αυτή την ανακοίνωση, αν αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εν τέλει γενικός κουμανταδόρος του Δήμου μας. Είναι μια ευκαιρία λοιπόν, να δείξω τη νοοτροπία που εξέπεμψε ο κ. Ζαχαρόπουλος με ότι σηματοδοτεί, απευθυνόμενος τόσο στη γενιά μου όσο και στην τοπική κοινωνία, ενσαρκώνοντας ενδεχομένως την πλατωνική προσέγγιση, στο ότι… όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται από «κατώτερούς» τους. Πολιτικά μιλώντας πάντα. Άλλωστε η παρούσα τοποθέτησή μου, δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με κανέναν κύριο Ζαχαρόπουλο, αλλά προκύπτει από μια αφορμή, για να καταδείξει νοοτροπίες και συμπεριφορές, σε γενικότερο επίπεδο.
   Γενικότερα λοιπόν, η εμφάνιση και κατάδειξη μιας νοοτροπίας, ίσως και ν’ αποτελεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμβληματικό παράδειγμα, και σε όποιο τοπικό επίπεδο (κάποιες φορές), των αντίστοιχων (νοοτροπιών) που κυριαρχούσαν επί χρόνια και χρόνια στις διάφορες δομές μιας χώρας, η οποία έφτασε στο τέλμα, δίχως κανείς να καταλάβει το πώς. Σε μια Ελλάδα, όπου «κυριάρχησαν» νοοτροπίες τυχάρπαστων κομματαρχών που έψαχναν πιθανώς, τρόπους ανέλιξης, αυτοεπιβεβαίωσης και εν τέλει κάλυψης των πολιτικών… ανασφαλειών τους. Κάπως έτσι είναι η ίδια η ζωή. Γενικότερα, ένας άνθρωπος δύναται να αναπτύσσει εσωτερικούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας και αυτοϋποστήριξης, για να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον ή την ενασχόληση κάποιων άλλων μαζί του, καλλιεργώντας διάφορα «πιστεύω» για τον εαυτό του. Οι ύβρεις είναι το εύκολο. Το επιχείρημα είναι το δύσκολο. Η πράξη είναι το δύσκολο. Το αποτέλεσμα είναι το δύσκολο. Αλλά τι να γίνει; Ο καθένας… ότι μπορεί. Μα ποτέ το έλλειμμα της πολιτικής, δεν καλύπτεται με ύβρεις και προσβολές, κορώνες και εντυπωσιασμούς. Στην πολιτική, οι όποιες αντιπαραθέσεις, γίνονται σε ανάλογο επίπεδο. Σε πολιτικό, δηλαδή. Για όσους φυσικά, έχουν τέτοια δυνατότητα. Αλλά η πολιτική εν τέλει, είναι σαν τη ζωή. Και χρειάζεται και κατανόηση. Γενικότερα στη ζωή, είναι καλό οι άνθρωποι να δείχνουν κατανόηση, έναντι των άλλων ανθρώπων. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Σε μια κοινωνία άλλωστε, θα βρεις λογής λογής ανθρώπους, με άλλες νοοτροπίες και διαφορετικές συμπεριφορές. Υπάρχουν και ιδιαίτερες και ιδιάζουσες περιπτώσεις και άλλες που ίσως χρίζουν μιας πιο συγκαταβατικής αντιμετώπισης.
   Αναφορικά τώρα με τον κ. Ζαχαρόπουλο, για να επανέλθουμε, νομίζω πως στην πορεία των χρόνων και της αντίστοιχης αυτοδιοικητικής και όχι μόνο παρουσίας και συμμετοχής τού εν λόγω δημοτικού συμβούλου, έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης, πως πρόκειται για μια πολιτική προσωπικότητα ολκής. Τόσο η πολιτική του αντίληψη όσο και η αντίστοιχη σκέψη του, ίσως κινούνται σε υπερβατικές διαστάσεις.
   Όταν από καιρό «βροντοφωνάζουμε» ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους σκύλους, ίσως ο κ. Ζαχαρόπουλος, να μην είχε πάρει χαμπάρι το τι συμβαίνει. Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα που η Δημοτική του Αρχή εκκόλαψε για να την διαιωνίσει η νυν Δημοτική Αρχή. Στην παρέμβασή μου, να μας πει τι έκανε η Δημοτική Αρχή που ήταν καίριο στέλεχός της, δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο. Ας μας πει λοιπόν, τι έκαναν. Τον προκαλώ πολιτικά... να μας πει… 1, 2, 3… Ας μας πει λοιπόν. Δημόσια. Αναμένουμε. Και ο Επικεφαλής της παράταξής του και πρώην Δήμαρχος, ο κ. Λυμπέρης, στην προσπάθεια του να «υπερασπιστεί» … πολιτικά τόσο τον κ. Ζαχαρόπουλο όσο και τον εαυτό του, «πετάχτηκε» να μου πει ότι θα μου πει αυτός. Τους προκάλεσα και τους δύο επανειλημμένως. Δεν είπαν κουβέντα, επί της ουσίας. Ενώ ο κ. Λυμπέρης επαναλάμβανε ότι θα πει εκείνος, εν τούτοις δεν είπε τίποτα. Ίσως επειδή δεν έκανε τίποτα. Ας μας πουν λοιπόν τι έκαναν, συγκεκριμένα όμως. Αλλά και τι αποτέλεσμα είχαν τα όσα έκαναν. Προφανώς, εγώ μιλάω μόνο πολιτικά και δεν επιθυμώ, σε καμία περίπτωση, να εμπλακώ με κάποια αναφορά μου, στην οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης για το θέμα.
   Οφείλω εδώ, ωστόσο, να εξάρω το ενδιαφέρον σε θεσμικό επίπεδο, που έχει δείξει από καιρό για το θέμα των σκύλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπακέλλας.
  «Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Η φιλοσοφική σκέψη του φωστήρα της πολιτικής ζωής κυρίου Βασίλειου Ζαχαρόπουλου, κατάφερε να ανατρέψει και το περιεχόμενο ενός από τα πιο ξακουστά γνωμικά που έχουν περάσει από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Αρχή άνδρα δείκνυσι… λοιπόν. Το νόημα του οποίου είναι ότι η Αρχή, δηλαδή η εξουσία, δείχνει το ποιόν του ανδρός, τον χαρακτήρα του ατόμου. Ένας άνθρωπος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, όταν αποκτά εξουσία. Ε, ο κ. Ζαχαρόπουλος, το κατέρριψε κι αυτό. Τώρα που έχει χάσει την εξουσία, δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, σε όλο του το μεγαλείο. Αλλά δεν ξέρω αν χρεώνει σε μένα κάτι σε σχέση με την απώλεια της εξουσίας του και αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν δεν κάνω λάθος, έγιναν εκλογές και ψήφισαν οι πολίτες. Δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του κ. Ζαχαρόπουλου. Έχει περάσει τόσος καιρός από το Μάιο του 2014, ακόμα δεν έχει «συνέλθει»;
   Κλείνοντας εύχομαι στον κ. Ζαχαρόπουλο, να του δίνει ο Θεός υγεία, για να μπορεί να αναπτύσσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ήλιδας, τις βαθυστόχαστες πολιτικές σκέψεις αλλά και προτάσεις του, που δείχνουν και αποπνέουν χαρακτηριστικά πολιτικών προσωπικοτήτων, του επιπέδου και μεγέθους ενός Ελευθερίου Βενιζέλου ή ενός Χαρίλαου Τρικούπη, ενός Γεωργίου Παπανδρέου ή ενός Κωνσταντίνου Τσάτσου. Ίσως ο Δήμος Ήλιδας, θα έπρεπε κάποια στιγμή να του απονείμει τον τίτλο του Φωστήρα για την πολιτική του παρουσία.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, στις 30/09/2016, θαύμασε την πολιτική επιχειρηματολογία του κ. Βασιλείου Ζαχαροπούλου, μαζί με την συμπεριφορά του. Τι να πεις…; Ότι και να γίνει όμως, οι ύβρεις και οι προσβολές, δεν μπορούν να καλύψουν το πολιτικό έλλειμμα κανενός ανθρώπου. Κανένας δεν μπορεί να καλύψει οτιδήποτε, πίσω από υβριστικές επιθέσεις ή απειλητικές διαθέσεις. Εγώ κάνω πολιτική και μόνο. Τώρα, αν ο άλλος νιώθει ότι δεν μπορεί να με αντιμετωπίσει πολιτικά, εγώ τι φταίω; Να μην κάνω πολιτική, επειδή ο άλλος δεν μπορεί να αναπτύξει ένα πολιτικό επιχείρημα; Προσωπικά πάντως, δεν κρατώ καμία κακία για τον κ. Ζαχαρόπουλο. Πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Και (τώρα ακόμα,) κάθε αναφορά μου, έχει να κάνει με νοοτροπίες και συμπεριφορές και όχι με πρόσωπα. Ακόμη (κι έτσι όμως) και πριν προβώ στην παρούσα ανακοίνωση, θεώρησα πρέπον να αναμένω -δίδοντας τον χρόνο και τη δυνατότητα- μια έκφραση συγγνώμης από τον κ. Ζαχαρόπουλο. Όχι βέβαια, έναντι εμού, αλλά έναντι του εαυτού του…
   Ήταν τέτοιο το πολιτικό ήθος που εξέπεμψε ο κ. Ζαχαρόπουλος, όπου οδήγησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στο να τον καλέσει να ανακαλέσει, κάτι που αρνήθηκε να κάνει.
   Ήταν τέτοιο το πολιτικό ήθος που εξέπεμψε ο κ. Ζαχαρόπουλος, όπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι εκφράσεις του κ. Ζαχαρόπουλου εναντίον μου. Αμέσως έλαβα τον λόγο για να απαιτήσω να μην διαγραφεί τίποτα από τα Πρακτικά.
   Ήταν τέτοιο το πολιτικό ήθος που εξέπεμψε ο κ. Ζαχαρόπουλος, όπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, έδωσε αμέσως τον λόγο σ’ εμένα, επί προσωπικού, χωρίς καν να το ζητήσω. Αν και… δεν χρειαζόταν καν!
   Σε ότι με αφορά λοιπόν και από την στιγμή ειδικά που κάνω πολιτική, δεν είμαι της λογικής της προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε δεν έχω πατήσει ποτέ μου σε δικαστήριο. Αν ήμουν άλλωστε, ίσως και να είχα προσφύγει προ πολλού, εναντίον δημοσιογραφούντων συγκεκριμένων αναφορών, που ευτελίζουν πολιτικές και θεσμικές διαδικασίες, επειδή με την ιδιότητα του επικοινωνιολόγου, τους λέω κατάμουτρα, εδώ και χρόνια, υπό την έννοια πάντα της πολιτικής προσέγγισης των πραγμάτων, για τη «βρομιά» τους. Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα προσφυγής στη δικαιοσύνη από μέρους μου. Εγώ «καθαρίζω» πολιτικά και μόνος μου. Και με τα «δυνατά χαρτιά», να τα κρατάω για το… μετά!
   Ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά τον κ. Ζαχαρόπουλο, για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου, του λέω εν τέλει και ας το κρατήσει, ότι εγώ πολιτικά είμαι πιο «τρελός»…, ακόμη κι απ’ όσο μπορεί να νομίζει. Αν δεν το γνωρίζει, ας ρωτήσει στην παράταξή του. Κάποιος μπορεί να του το πει!
   Ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος λοιπόν, εκστόμιζε ύβρεις, προσβολές και απειλές. Ε, εντάξει… Ο Βασίλης ο Ζαχαρόπουλος.    
Με τιμή
Νικόλαος Διαμαντόπουλος
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας
Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ