Η δήλωση Γιάνναρου για την ορκωμοσία στο δήμο Πύργου

Καθώς δεν δόθηκε η δυνατότητα στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μιλήσουν στην τελετή ορκωμοσίας του δήμου Πύργου, η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, απέστειλε δελτίο Τύπου με το κείμενο της ομιλίας που επρόκειτο να αναγνωστεί στην διάρκεια της τελετής.

"Σεβασμιότατε, κύριε Δήμαρχε, εκλεγμένοι στο Δημοτικό και στα τοπικά συμβούλια, αγαπητοί συμπολίτες μας.

Αρχικά, να ευχηθούμε υγεία σε όλους, καλή θητεία στους εκλεγμένους και καλή δύναμη σε όλους τους συμπολίτες μας για να μπορούν να αντιπαλέψουν την πολιτική που θα εφαρμόσει και η νέα δημοτική αρχή. Γιατί υπάρχει αρκετή πείρα από την εφαρμογή του Καλλικράτη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιβεβαιώθηκε η θέση μας για το αντιδραστικό - ασφυκτικό πλαίσιο του "Καλλικράτη", που στην ουσία οι Δήμοι, ως τοπικό κράτος, αναλαμβάνουν να ξεδιπλώσουν την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου για λογαριασμό των μονοπωλιακών συμφερόντων, για το πιο γρήγορο ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού. Αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά από αποφάσεις που πάρθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και σχεδιάζονται για την επόμενη πενταετία, όπως το ξεπούλημα δομών - υπηρεσιών σε ιδιώτες, την καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης δίχως δικαιώματα, τις απολύσεις υπαλλήλων, τη μείωση μισθών, την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες. Εμείς συνεπείς και με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αιτημάτων. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μεταξύ των άλλων είναι:

  • Να απαιτήσουμε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα ρίχνει το κόστος στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
  • Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη - σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.
  • Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να αντιταχθούμε στα φορομπηχτικά μέτρα, στα κάθε είδους χαράτσια, στον ΕΝΦΙΑ, στη λογική της "ανταποδοτικότητας", που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.
  • Να παρέμβουμε για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, τον φυσικό πλούτο.
  • Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες, να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία, στα ΤΕΙ, για δωρεάν Παιδεία, για πραγματική μόρφωση.
  • Να βρεθούμε μαζί με τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική, για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων.

Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, πρωταγωνιστές θα είναι το σύνολο του λαού μας, κανένας δεν περισσεύει, εκεί θα δούμε ποιος είναι με ποιόν, ποιοι ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοι θέλουν να τα παραμερίσουν. Εκεί θα φανούν τα όρια του συστήματος, εκεί θα αναδειχθεί και ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης. Διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με αυταπάτες και ψέματα, κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε θα τα κατακτήσουμε με αγώνα. Είναι η ώρα να σηκώσουμε το μπόι μας, κανείς σκυφτός και άβουλος στη γωνία. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να φτιάξουμε την πόλη μας στο μπόι των ονείρων μας. Σε αυτή την βάση ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδηση μας ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού. Όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον δεν θα λυπηθούμε κόπους και θυσίες για να αποκαλύπτουμε και να δυσκολεύουμε το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, να ενημερώνουμε και να στηρίζουμε τους λαϊκούς αγώνες, να συμβάλλουμε στην αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων σήμερα, για γενικότερες και ριζικές αλλαγές στην πορεία".  

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών