Καστρινός: "Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε τα πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ"

Τι είπε ο δήμαρχος Πηνειού για την συνάντηση με Καπετάνια στην Αθήνα

Αυστηρός στο θέμα των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι δήμοι της Ηλείας για τους μη αποκαταστημένους ΧΑΔΑ ήταν ο δήμαρχος Πηνειού και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ της ΚΕΔΕ, Αλέξης Καστρινός. Δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου πως δεν δέχονται οι δήμοι σε καμία περίπτωση να καταβάλουν τις 550.000 ευρώ και πως έχουν προηγηθεί αποφάσεις της ΚΕΔΕ και δεσμεύσεις του πρώην υπουργού κ. Σταϊκούρα.

Ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στη συνάντηση των δημάρχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων για το θέμα των σκουπιδιών συνολικά, με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελο Καπετάνιο. Σχετικά με τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν για τους μη αποκαταστημένους ΧΑΔΑ οι δήμοι στην Ηλεία, ο κ. Καστρινός επισήμανε πως «δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να πληρωθούν τα πρόστιμα από τους δήμους. Παλιότερα υπήρχε και δέσμευση σε συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σταϊκούρα, αλλά υπάρχουν και τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στο οποίο είχαμε αναφερθεί εκτενώς γιατί δεν πρέπει να πληρωθούν τα πρόστιμα αυτά» εξήγησε ο κ. Καστρινός.
Ο δήμαρχος Πηνειού επεκτάθηκε και στο θέμα της πρότασης για την ενδιάμεση διαχείριση που έχει κατατεθεί, αλλά κατά τη διάρκεια της συνάντησής δεν δόθηκε καμία απάντηση. «Ρωτήσαμε τον κ .Γενικό αλλά δεν απάντησε. Περιμένουμε την απάντησή του για να προχωρήσουμε. Επίσης το υπουργείο θα πρέπει να επέμβει και στο θέμα του δεματοποιητή και τα ερωτηματικά που υπάρχουν σχετικά με αυτόν. Προτείνουμε λοιπόν την ενδιάμεση λύση που θα έχει τα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Συμφωνούμε και αυτό είναι απόφαση του Φορέα με το έργο του εργοστασίου και εδώ ο κ. Γενικός μας είπε να κάνουμε ότι νομίζουμε. Εμείς θέλουμε να μας δώσουν 870.000 ευρώ να προχωρήσουμε την ενδιάμεση λύση και αν δεν θέλουν ΣΔΙΤ ας μας δώσουν και τα υπόλοιπα χρήματα ας βγάλουμε την μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης και ας γίνουν όλα με χρήματα που δεν επιβαρύνουν τον πολίτη. Με βάση τα όσα μας λένε ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τα υπόλοιπα, προβλέπονται και στο εργοστάσιο και στην ενδιάμεση λύση» είπε ο κ .Καστρινός που συμπλήρωσε ακόμα πως το ποσό που ζητά ο ΦΟΔΣΑ δεν είναι τραγικό, ενώ σχολίασε πως το θέμα των ΣΔΙΤ ήταν κάτι που επέβαλε η πολιτεία και δεν ευθύνονται οι δήμοι.
Ακόμα δήλωσε πως «χρειάζεται σοβαρότητα και πρέπει να την διαθέτουμε όλοι. Δεν λύνεται το πρόβλημα με κραυγές και καταγγελτικές διαθέσεις. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τις δικαστικές αρχές, με όλο το σεβασμό στην εξουσία. Όλοι ενδιαφερόμαστε, δεν είναι κάποιος λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητος. Δεν μείναμε άπραγοι. Πήγαμε τη λύση να την προχωρήσουν, όμως δεν μπορούν να λένε θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν σας δίνουμε χρήματα, αλλά δεν σας απαντάμε για την ενδιάμεση λύση, ή δεν έχουμε καταλήξει τι θα κάνουμε» είπε ο κ. Καστρινός.
Ο δήμαρχος Πηνειού μίλησε και για το θέμα της ανακύκλωσης εκδηλώνοντας την πρόθεση του δήμου να παραχωρήσει όλη τη διαχείριση και την αποκομιδή ακόμα, στην Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης χωρίς να αποζητά άλλα οφέλη. Ο κ. Καστρινός δικαιολόγησε αυτή την σκέψη στο ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο δήμο και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε αρκετά.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ