Ο Δήμος Ζαχάρως αγοράζει τα "κόκκινα δάνεια" των δημοτών του

Πρωτοβουλία - ασπίδα για τους δημότες που κινδυνεύουν από τα “κόκκινα δάνεια” αναλαμβάνει ο δήμος Ζαχάρως. Οι ραγδαίες εξελίξεις μέσα από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Κυβέρνησης, αφήνουν εκτεθειμένη την πρώτη κατοικία παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Στο δήμο Ζαχάρως σχεδιάζεται η ίδρυση εταιρίας ειδικού σκοπού για να αποτραπεί η πώληση των κόκκινων δανείων που αφορούν τους δημότες της περιοχής σε ξένα funds.
Αυτό έγινε γνωστό χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Πρωτοβουλία” - εκλεγμένος επί τέσσερις θητείες δήμαρχος και τελών σε αργία - Πανταζής Χρονόπουλος.

Ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε πως αν εξετάσουμε προσεκτικά τα στοιχεία οι τράπεζες έχουν καλύψει πολλαπλά τις ζημίες τους, από τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων. “Άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια των πολιτών που βρέθηκαν σε δυσκολία και δεν μπόρεσαν να πληρώσουν. Ως παράταξη είμαστε αντίθετοι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας αλλά προχωράμε και πιο πέρα. Θα καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κόκκινα δάνεια, να τους αριθμήσουμε να δούμε πόσοι είναι και μετά θα κάνουμε εμείς αυτό που σχεδιάζουμε, διότι έχουμε ήδη βρει τον τρόπο. Όλοι έχετε ακούσει ότι τώρα τελευταία, διάφορα funds αγοράζουν κόκκινα δάνεια και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Εμείς, αφού φτιάξουμε τον φορέα που θα υλοποιήσει αυτό που σχεδιάζουμε, μέσα σε αυτές τις χαμηλές τιμές που δεν θα μπορούν να αρνηθούν, θα κάνει προτάσεις και ο δήμος Ζαχάρως. Πούλησαν πριν από μερικές δάνεια στο 8% και στο 13% της κανονικής αξίας. Σε αυτό το σκεπτικό είμαστε κι εμείς, να μπορέσουμε να πάρουμε τα κόκκινα δάνεια των δημοτών μας τα κόκκινα δάνεια και να έρθουν, μόνο με μια μικρή προσαύξηση, να ξοφλήσουν τα δάνεια σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εύλογα θα μου πείτε ότι απαιτούνται λεφτά, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δήμος έχει περιουσία με αξία που υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για να πάρουμε δάνειο. Ξέρετε ότι όλοι οι άλλοι μέχρι τώρα έπαιρναν δάνεια χωρίς καμία εγγύηση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρονόπουλος.

"Αυτό θα συζητηθεί με εισήγηση του δημάρχου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσουμε μετά προς τις τράπεζες, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, για να φύγει το άγχος των συμπατριωτών μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Πιστεύουμε ότι την πρωτοβουλία μας θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι. Αυτό θα γίνει με τη σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, έχουμε αναθέσει σε δικηγόρο να διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο, διότι είναι μοναδικός ο σκοπός. Θα γλιτώσουμε τον κόσμο από τα αρπακτικά που θα πάνε να τους πάρουν τα σπίτια" είπε ο κ. Χρονόπουλος. Ο δικηγόρος Δημήτρης Καμπέρας έχει αναλάβει την υπόθεση νομικά. Ο στόχος είναι με την κάλυψη του δήμου, ο οφειλέτης να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα για να μην χάσει την περιουσία του.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ