Πύργος: "Έφτασαν" οι πρώτοι κάδοι ρευμάτων

Για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο - Τοποθετήθηκαν στο πράσινο σημείο της «Φωκίωνος»
 
Οι πρώτοι κάδοι ρευμάτων παρελήφθησαν από το τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου και ήδη τοποθετήθηκαν στο πράσινο σημείο που έχει διαμορφωθεί στην οδό Φωκίωνος και στόχος της υπηρεσίας είναι να επεκταθεί το σύστημα διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων και σε άλλα σημεία. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, σιγά- σιγά, με την παραλαβή κάδων για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο, μπαίνουν στην κατηγοριοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών σύμφωνα πάντα με το νέο ΕΣΔΑ. «Θα δοκιμάσουμε τους νέους αυτούς κάδους που μας έφερε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στα δύο πράσινα σημεία για ένα μήνα και αναλόγως την επιτυχία που θα έχουν και την ανταπόκριση του κόσμου θα γίνει μια επέκταση του δικτύου των κάδων των ρευμάτων σε όλο τον Πύργο. Στις επόμενες κινήσεις όπως έχουμε ξαναπεί είναι η δημιουργία του πράσινου σημείο στο Κατάκολο και η διαμόρφωση των νησίδων ανακύκλωσης στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου. Σκοπός μας είναι, η ανακύκλωση και το πράσινο να γίνονται αντιληπτές μέσα στην πόλη, τόσο από τους διερχόμενους οδηγούς όσο και από τους πεζούς. Θα συνεχίσουμε, βάσει του τοπικού σχεδίου που έχουμε».
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε αίτηση που έγινε από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Επιβιώνω», τονίζοντας ότι ο Δήμος είναι πάντα θετικός σε ότι έχει να κάνει με την αύξηση της ανακύκλωσης ωστόσο δεν μπορεί να επιβάλλει  τη θετική γνωμοδότηση για την αδειοδότησης της στο ΦΟΔΣΑ ή στο ΚΔΑΥ Πατρών. «Εμείς είμαστε θετικοί, θέλουμε οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και επικροτούμε τέτοιες κινήσεις» είπε και πρόσθεσε ότι τα ποσοστά της ανακύκλωσης του δήμου έχουν φτάσει το 23% ήτοι 12 τόνοι ανακυκλώσιμων περίπου την ημέρα.
Τέλος, ενημέρωσε πως όσον αφορά την ανταποδοτική ανακύκλωση που είχε προαναγγείλει, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote . «Μόλις κλείσει η συμφωνία, αυτομάτως θα υπογραφεί και ο κόσμος πλέον θα έχει και ανταποδοτικά κίνητρα με τη διάθεση δωρεάν χρόνου ομιλίας».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ