"Μύλος" με τη Χ.Α. και τη ΝΔ στην Πάτρα

Πώς και γιατί "αναθεώρησε" ο Χρήστος Ρήγας την στήριξή του στον Ανδρέα Κατσανιώτη

Του Δημήτρη Τερζή (Αναδημοσίευση από την ΕΦΣΥΝ)

«Ο κ. Κατσανιώτης περιμένει βοήθεια από το 7,82% που ψήφισε τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής», γράφαμε στο φύλλο της Τρίτης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης της για τη Δυτική Ελλάδα Χρήστος Ρήγας ήρθε να μας δικαιώσει με τον καλύτερο τρόπο χθες – άσχετα εάν το διέψευσε μετά – και να δηλώσει πως «η Χ.Α. στηρίζει Ν.Δ. σε Δήμο και Περιφέρεια στον β’ γύρο».
Η δήλωση αυτή έγινε χθες το πρωί σε εκπομπή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Max FM και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στην πολιτική ζωή της Πάτρας. Άμεσα απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας κάνοντας λόγο για «μάσκες που έπεσαν. Αποκαλύφθηκε ποιο είναι το νέο. Ποιος είναι με ποιον. Ο λόγος τώρα ανήκει στους δημοκρατικούς πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».
Στη συνέχεια όμως, όπως φαίνεται, ζύγισαν καλύτερα τα πράγματα στη Χρυσή Αυγή – με παρέμβαση απ’ την Αθήνα – και εξέδωσαν ανακοίνωση την οποία υπέγραφε ο Χρήστος Ρήγας και σ’ αυτήν ανέφεραν πως «η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν να στηρίξει τους διώκτες και τους υβριστές της. Μαύρο σε όλους. Οι εκπρόσωποι του μνημονιακού κατεστημένου που με τον πιο άθλιο και παράνομο τρόπο καταδίωξαν την Χρυσή Αυγή, της συστημικής αριστεράς που έγιναν ουρά του καθεστώτος, δεν πρόκειται να λάβουν καμία στήριξη από τους φίλους του Κινήματός μας. Οι κακοήθεις διαδόσεις διαφόρων ΜΜΕ στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του εκλογικού σώματος και είναι καταδικαστέες».

Υπάρχει ηχητικό

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες με το ραδιόφωνο της Πάτρας όπου και μας επιβεβαιώθηκε η δήλωση Ρήγα σε εκπομπή του σταθμού η οποία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία του. Αυτά ως προς την προσπάθεια διάψευσης εκ μέρους της Χ.Α. για «κακοήθεις διαδόσεις». Από εκεί και πέρα είναι αλήθεια πως αρκετοί χρυσαυγίτες στην Πάτρα δεν αισθάνονται άνετα με την προοπτική να καταλήξει ο δήμος της πόλης σε αριστερά χέρια  και υπάρχει μια διάσταση απόψεων αναφορικά με την ψήφο της Κυριακής, τουλάχιστον σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές. Πληροφορίες λένε πως αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την αρχική δήλωση και το «πισωγύρισμα» στη συνέχεια.
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η δική μου υποψηφιότητα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Δεν έχω συνομιλήσει με κανέναν. Απεχθάνομαι τον ναζισμό. Οι κλειστές πόρτες και οι πολιτικές συναλλαγές σε σκοτεινά δωμάτια είναι για αυτούς που έμαθαν τα πολιτικά γράμματα σε άλλες εποχές».
 

Πηγή

Εφημερίδα των Συντακτών
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor