Η καταιγίδα περιόρισε την φωτιά στα Δερβενοχώρια - Σταμάτησαν τα εναέρια μέσα την κατάσβεση

Η καταρρακτώδης βροχή έσβησε τις φωτιές σε απότομες πλαγιές στα Δερβενοχώρια, η οποία έκαψε χιλιάδες στρέμματα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

H ένταση της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί και δεν υπάρχει ενεργό ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας.

Ωστόσο, οι εστίες που υπάρχουν ακόμα, εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση, αφού η περίμετρος της πυρκαγιάς έχει φτάσει τα 16 χιλιόμετρα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα εναέρια μέσα πήρα εντολή να σταματήσουν τις πτήσεις τους, λόγω της καταιγίδας, με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να τονίζουν πως η φωτιά έχει περιοριστεί, ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο.

Ο κ. Τσόγκας διευκρίνισε πάντως, ότι το πευκοδάσος που έχει καταστραφεί, έχει έκταση πολύ μικρότερη από αυτή που περικλείεται από την περίμετρο της πυρκαγιάς, αφού πολύ μεγάλα κομμάτια έμειναν άθικτα. Ειδικότερα, η έκταση είναι περίπου 11.000 στρέμματα και πιθανόν να έχουν καεί περίπου τα μισά. Η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, το οποίο θα διαρκέσει μέρες, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν θα φύγουν αν δεν σβήσει και η παραμικρή σπίθα.

Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο δάσος, νότια του χωριού Στεφάνη, παραμένουν άγνωστα, με τις αρχές να τονίζουν πως δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί τυχαίο γεγονός ή «ατύχημα».

Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στα Δερβενοχώρια, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά όλες τις εκδοχές, μεταξύ αυτών και τον εμπρησμό.

Σήμερα, οι δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, διαμορφώθηκαν ως εξής: Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη Canadair, 4 τύπου PZL και 6 ελικόπτερα, ενώ από εδάφους επιχειρούν, 170 πυροσβέστες με 76 οχήματα και 180 άτομα πεζοπόρο.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν 100 στρατιώτες, 23 υδροφόρες ΟΤΑ, 10 ιδιωτικές υδροφόρες και 18 χωματουργικά μηχανήματα από τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδος.

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ