Ηλεία: Τσάκισαν τον κόσμο - Πάνω από 30 χτυπήματα και 100.000 ευρώ λεία η σπείρα των ΡΟΜΑ διαρρηκτών

Σπείρα ΡΟΜΑ "χτυπούσε" αλύπητα και συστηματικά Πύργο και Αμαλιάδα - Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία σε περισσότερες από 30 διαρρήξεις

Του Γιάννη Σπυρούνη

Δεκάδες διαρρήξεις σε διάστημα τριών μηνών είχαν διαπράξει τα μέλη σπείρας ΡΟΜΑ σε Πύργο και Αμαλιάδα, που εξάρθρωσε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών και να συλλάβουν τρεις εξ αυτών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις τουλάχιστον. Η καλά οργανωμένη σπείρα είχε συγκεκριμένο σύστημα δράσης, με το οποίο είχε καταφέρει περισσότερα από 30 χτυπήματα με λεία που σύμφωνα με πληροφορίες μας ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με μεθοδικότητα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Με μια στοχευμένη επιχείρηση νωρίς το πρωί της Τρίτης, έπιασαν στον ύπνο τους τρεις από τους δράστες μέσα στους καταυλισμούς που διαμένουν στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έπιαναν στο ύπνο τα θύματά του οι ΡΟΜΑ διαρρήκτες. Τα μέλη της σπείρας μόνο τυχαία χτυπήματα δεν έκαναν. Είχαν σχέδιο δράσης και έδειχναν πως η σπείρα είχε ιδιαίτερα συγκροτημένη μορφή. Οι ΡΟΜΑ παρακολουθούσαν τους στόχους τους, επί μακρόν και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα θύματά τους. Όταν πλέον είχαν αντιληφθεί τις καθημερινές συνήθειες τους, χτυπούσαν την ώρα που πλέον τα θύματά τους απουσίαζαν από τα σπίτια τους. Έτσι κατάφεραν δεκάδες διαρρήξεις, κλέβοντας κοσμήματα και χρήματα, που οι παθόντες είχαν κρύψει σε διάφορα μέρη των σπιτιών τους, ακόμα και κάτω από στρώματα. Τα μέλη της σπείρας αν και διαμένουν μόνιμα στον Πύργο, δεν περιορίστηκαν μόνο στην πρωτεύουσα της Ηλείας αλλά επεκτάθηκαν και στην Αμαλιάδα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα χτυπήματα ήταν στις πόλεις, αποφεύγοντας τις εξοχές…

Η προανάκριση που συνεχίζεται αναμένεται να αποκαλύψει ακόμα περισσότερες διαρρήξεις που έχουν διαπράξει οι δράστες, αν όχι τον πραγματικό συνολικό αριθμό και φυσικά τη λεία τους. Οι αστυνομικοί πέραν των έξι που έχουν αποκαλύψει την συμμετοχή τους στη σπείρα, ερευνούν την πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους πολίτες

Εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι οι παραπάνω διαρρήξεις, δεν ανακοινώθηκαν ποτέ από τις Αρχές σε κανένα δελτίο συμβάντων. Αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε και κάποια ανακοίνωση από την Αστυνομία, ώστε οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην «κοιμούνται ήσυχοι», από τη στιγμή που υπήρχε μεγάλος αριθμός διαρρήξεων στις δύο περιοχές. Αντιθέτως η πολιτική της απόκρυψης της εγκληματικότητας σε δύσκολους καιρούς, έφερε τους πολίτες απέναντι σε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν έβρισκαν τα σπίτια τους παραβιασμένα και άδεια από τα πολύτιμα αντικείμενα, πρακτική η οποία στην ουσία δεν προστάτεψε κανέναν στόχο. Στο σήμερα δυστυχώς κάποιοι έχουν μείνει να κοιτάζουν αριθμούς, χάνοντας την ουσία που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εξαρθρώνοντας την σπείρα αυτή, κατέγραψε μια ακόμα σημαντική επιτυχία στο μακρύ παλμαρέ της τα τελευταία χρόνια.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε  κλοπές στην Ηλεία

Συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο ακόμα συνεργών τους
Η εγκληματική οργάνωση διερρήγνυε μονοκατοικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα επτά διαρρήξεις οικιών
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τις 80.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στην Ηλεία.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για τη σύλληψη των δραστών, χθες (9-5-2017) πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 28 και 27 ετών.
Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, ενώ τα πλήρη στοιχεία των δυο από αυτών, ηλικίας 29 και 19 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σε βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της  εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τους τελευταίους πέντε μήνες με συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας τη διάρρηξη μονοκατοικιών, αργά το απόγευμα, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο για την παραβίαση, ενώ αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας έχουν εξιχνιαστεί, έως τώρα, τριάντα επτά διαρρήξεις οικιών. Αναλυτικότερα :
•       Δεκαεπτά στην πόλη του Πύργου,
•       Οκτώ στην πόλη της Αμαλιάδας,
•       Δύο στο Καρδαμά,
•       Δυο στα Λαστέικα και
•       Από μία σε Βαρθολομιό, Δουνέικα, Φοναίτικα, Χανάκια, Λεβεντοχώρι, Σκουροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Σπιάτζα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έχουν κατασχέσει δυο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, καθώς και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπερνά τις 80.000 ευρώ, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει ανευρεθεί και κατασχεθεί κατά τις έρευνες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ