Οικογένειες προσφύγων έρχονται στη Μυρσίνη - Φτάνουν ίσως και σήμερα στην Ηλεία

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένας από τους όρους που θέτει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης για τους Σύριους πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο LM Village στη Μυρσίνη, φαίνεται πως είναι εφικτό να ικανοποιηθεί. Προϋποθέσεις που αναμένεται να κάμψουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και να γίνει πιο εύκολη η αποδοχή τους στην περιοχή. Στο μεταξύ στο παραθεριστικό κέντρο συνεχίστηκαν ι οι εργασίες προετοιμασίας των χώρων ώστε να παραδοθούν προς χρήση άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, οι 300 Σύριοι πρόσφυγες που θα φτάσουν στη Μυρσίνη αναμένεται να μην είναι μεμονωμένα άτομα αλλά αποκλειστικά οικογένειες που θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στις κατοικίες που είναι πλέον έτοιμες να τους φιλοξενήσουν. Αυτός ήταν και ένας από τους όρους που έχει θέσει η δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Μια άλλη προϋπόθεση που θα επιδιώξουν να ισχύει, από το δήμο της Ηλείας, είναι οι 300 να είναι και Χριστιανοί στο θρήσκευμα. Ανάμεσα στους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα αρκετοί είναι Χριστιανοί και ίσως να είναι εφικτή μια επιλογή Χριστιανικών οικογενειών. Πρωτίστως όμως φαίνεται πως η μεταφορά μόνο οικογενειών στη Μυρσίνη αποτελεί έναν όρο που γίνεται αποδεκτός τόσο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και από το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ο δήμαρχος της περιοχής Ναμπίλ Μοράντ, σήμερα στις 10 π.μ. αναμένεται να συναντηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και συντονιστή της Κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα. Μεταξύ τους αναμένεται να συζητηθούν λεπτομέρειες για το θέμα των προσφύγων και άλλα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του χώρου αλλά και την παροχή βοήθειας προς το δήμο για να υποστηρίξει με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις την φιλοξενία των προσφύγων στην Μυρσίνη. Μετά το πρώτο δεκαήμερο της φιλοξενίας όπου η σίτιση θα καλυφθεί από την 117 ΠΜ θα πρέπει να έχει αναδειχθεί ο τρόπος και ο φορέας που θα αναλάβει από εκεί και ύστερα την σίτιση και άλλες παροχές προς τους πρόσφυγες.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες από τη Συρία αναμένεται να φτάσουν στο LM Village στη Μυρσίνη ίσως και σήμερα, ή το αργότερο έως την Παρασκευή. Οι 36 από τις 38 κατοικίες (δύο είχαν λεηλατηθεί ως προς τα αλουμινένια παράθυρα και πόρτες) είναι σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμες για χρήση και υπάρχει παροχή ρεύματος και νερού για τις βασικές ανάγκες των προσφύγων. Κάποιες τελευταίες εργασίες πιθανότατα να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.

IMG 7716

IMG 7719

JAS 7877

JAS 7880

JAS 7888

JAS 7889

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ