IliaLive.gr
LIVE

Συγγενείς . . . μάλαμα πίσω από τη ληστεία του 75χρονου στα Διάσελα

Εξιχνιάστηκε η ληστεία με λεία  13.500 ευρώ – Δικοί του άνθρωποι οι ηθικοί αυτουργοί

Του Γιάννη Σπυρούνη

«Κάνε συγγενή να δεις καλό»… λέει ο λαός και ένας 75χρονος στα Διάσελα Ηλείας το βίωσε καλά αυτό στο πετσί του, όταν τον περασμένο Μάιο τέσσερις κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του και πήραν με την απειλή μαχαιριών 13.500 ευρώ. Όπως αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της ληστείας είναι δύο συγγενικά του πρόσωπα, που προσέλαβαν τέσσερις Αλβανούς για να κάνουν τη δουλειά.

Η ληστεία
Οι δράστες εισέβαλαν με προφανή σκοπό τη ληστεία τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Μαΐου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας μαχαίρια, στο σπίτι του 75χρονου συνταξιούχου στις τρεις τα ξημερώματα. Παραβίασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού και άρχισαν να ψάχνουν. Έφτασαν όμως και στην πόρτα του υπνοδωματίου που κοιμόταν ο 75χρονος η οποία ήταν κλειδωμένη. Δεν δίστασαν να την παραβιάσουν και να βρεθούν τετ α τετ με το θύμα τους. Κρατώντας τα μαχαίρια τον απείλησαν για να τους υποδείξει που έχει τα χρήματά του. Πρώτα βρήκαν το ποσό των 1000 ευρώ στο παντελόνι του και έπειτα μετά από πίεση κατάφεραν να τους αποκαλύψει το θύμα τους, πως υπήρχαν χρήματα κρυμμένα σε συρτάρι επίπλου στην κουζίνα. Οι δράστες έψαξαν και βρήκαν το ποσό των 13.500 ευρώ. Στη συνέχεια, έδεσαν με ένα σεντόνι και φίμωσαν πάνω στο κρεβάτι του τον 75χρονο και τράπηκαν σε φυγή. Ο 75χρονος τότε παρέμεινε άγρυπνος και τρομαγμένος στο σπίτι του χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και μόνο το πρωί ανέφερε τι είχε συμβεί σε κάποιους συγχωριανούς του. Εκείνοι του πρότειναν να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία και τον οδήγησαν έως το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων, που ανέλαβε και την προανάκριση της υπόθεσης. Οι συνθήκες της ληστείας, η περιοχή, το γεγονός ότι δεν πείραξαν το θύμα τους οι ληστές είχαν παραξενέψει και υποψιάσει τις Αρχές. 


Η εξιχνίαση
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων συνεργάστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών και έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Με τη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει στις Αρχές η σύγχρονη τεχνολογία διαπιστώθηκε η εμπλοκή των δύο συγγενών του 75χρονου. Δύο άντρες ηλικίας 53 ετών εμπλέκονται και τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητούνται οι τέσσερις αλλοδαποί. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για το αδίκημα της ληστείας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ένας 53χρονος, εκμεταλλευόμενος πληροφορίες που του παρείχε ο συνομήλικος συνεργός του, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του ηλικιωμένου και το σπίτι του, συγκρότησε ομάδα αποτελούμενη από τους τέσσερις δράστες, με σκοπό τη διάπραξη ληστείας σε βάρος του. Οι δράστες ενεργώντας καθ΄ υπόδειξη του ενός 53χρονου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου στο σπίτι του ηλικιωμένου, όπου αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ