Ηλεία: Το χασίς ταξίδευε από την Αλβανία στη Ζάκυνθο - Δύο δράστες με 15 κιλά

Μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών στην Ηλεία  - Δύο συλλήψεις από την ΟΠΚΕ

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών στην Ηλεία συνιστά ο εντοπισμός δύο Αλβανών από την ΟΠΚΕ στην Αρετή, που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης. Οι δράστες που ξεκίνησαν από την Αλβανία και είχαν προορισμό την Ζάκυνθο, συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Αρετή Λεχαινών, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Έως αργά το βράδυ η διερεύνηση της υπόθεσης ήταν σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα ευρήματα.

Τα δρομολόγια των ναρκωτικών από την Αλβανία προς όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως συνεχίζονται. Ένα από αυτά εντόπισαν σε έλεγχο οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην διασταύρωση Αρετής στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου διενεργώντας ελέγχους όταν σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί ηλικίας περίπου 40 ετών. Οι αστυνομικοί είδαν πως οι δύο επιβαίνοντες φάνηκαν αμήχανοι και προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος. Στο πορτ μπαγκάζ, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χασίς. Αυτό ήταν αρκετό για να συλληφθούν οι δύο δράστες και να οδηγηθούν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, που ανέλαβε και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Οι δύο δράστες φέρονται να ανέφεραν στους αστυνομικούς πως το ταξίδι τους είχε ξεκινήσει από την Αλβανία με προορισμό τη Ζάκυνθο, μέσω της Κυλλήνης. Οι αρχές ερευνούν αν το ταξίδι αυτό είχε και άλλες στάσεις και είτε είχαν διανείμει και άλλα πακέτα στη διαδρομή που είχαν διανύσει είτε θα έκαναν και στάση εντός της Ηλείας για να δώσει και εκεί μέρος της ποσότητας. Πάντως στην περίπτωση που τα ναρκωτικά προορίζονταν αποκλειστικά για τη Ζάκυνθο, εκτιμάται πως θα γέμιζαν με χασίσι όλο το νησί.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από τις Αρχές. Πρόκειται για ένα σημαντικό χτύπημα απέναντι στο εμπόριο των ναρκωτικών που συνεχίζεται παρά την κρίση. Ιδιαίτερα στην Ηλεία, όπου οι φυτείες χασίς τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί σημαντική, η διακίνηση σημαντικών ή μεγάλων φορτίων είναι ο επόμενος στόχος των Αρχών.

Η επίσημη ανακοίνωση των Αρχών

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στην Αρετή Ηλείας για εισαγωγή, διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

  • Κατασχέθηκαν περισσότερα από -15- κιλά κάνναβης και -3- συσκευασίες μπισκότων τα οποία ήταν εμποτισμένα με άγνωστη χημική ουσία

Συνελήφθησαν, χθες (03.09.2015), το βράδυ, στην Αρετή Ηλείας, επί της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, διακίνησης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο δράστες, τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, κατά τον οποίο βρήκαν εντός του αποθηκευτικού χώρου του αυτοκινήτου και κατέσχεσαν:

•       (15.365) γραμμάρια ινδικής κάνναβης, η οποία ήταν διαμοιρασμένη σε δεκαπέντε ισοβαρείς συσκευασίες και

•       (3) συσκευασίες μπισκότων, βάρους (1.315) γραμμαρίων, τα οποία ήταν εμποτισμένα με άγνωστη χημική ουσία.


Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο 42χρονος εισήγαγε στην Χώρα πεζός, μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στις 30-8-2015, από κοινού με συνεργό του, Αλβανικής καταγωγής, που αναζητείται, την ποσότητα κάνναβης που κατασχέθηκε.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 38.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ