Αμαλιάδα: Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό . . . στο κέντρο της πόλης!

Μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα από το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα – Ποικίλες εκδηλώσεις και happenings μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου

Μια πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί από το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Αμαλιάδας. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το «1ο Αγάπης Δένδρον», μια πρωτοβουλία του δήμου Ήλιδας, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ήδη χαρίζει όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.
Με την πολύτιμη συμβολή δεκάδων εθελοντών, αλλά και συλλόγων, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό από την πρώτη στιγμή κερδίζει το «στοίχημα» ενός εγχειρήματος που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Αμαλιάδα, σε τέτοια πρότυπα και τόσο οργανωμένη βάση, με ποικιλία εκδηλώσεων και μάλιστα επί 9 ημέρες, αφού θα πραγματοποιηθεί έως τις 28 Δεκεμβρίου.

xristoug xorio 1


Το πρώτο απόγευμα, οπότε και άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο και έκανε την επίσημη έναρξη, ευχαριστώντας θερμά τους εθελοντές για την σημαντική συμβολή τους, ενώ ευχήθηκε καλές γιορτές με υγείας και ευτυχισμένο το νέο έτος.
Εκτός από τον δήμαρχο Ήλιδας,  ευχές έδωσαν ο υπεύθυνος πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Ήλιδας  Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, ο οποίος έχει και  τον συντονισμό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιώργος Μαραγκός,  και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας Δήμητρα Βαρελά.
Η  έναρξη ήταν πανηγυρική και συνοδεύτηκε  από τη ρίψη βεγγαλικών, ενώ συμμετείχε και το χορευτικό του δήμου Ήλιδας που παρουσίασε χορούς από την Καππαδοκία. Λίγο αργότερα, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την παιδική και μικτή χορωδία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης.
Στο χώρο λειτουργούν περίπτερα με διάφορα  δρώμενα και όχι μόνο, όπως:  «Εργαστήριο σοκολάτας και καραμελών», «Το σπίτι των παραμυθιών», «Το γλυκόσπιτο», «Εργαστήριο παιχνιδιών», «Θεατρικό Εργαστήρι», «Περίπτερο για καλλιτέχνες», «Το στέκι των μεγάλων 1», «Το στέκι των μεγάλων 2», «Σύλλογος νέων αγροτών», «Ξύλινο σπίτι του Αγ. Βασίλη- Σύλλογος Ακροποταμιάς- Ροδιάς», «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη- ΚΗΦΗ Αμαλιάδας», «Χαμόγελο του Παιδιού».
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό  λειτουργεί καθημερινές από 4:30 το απόγευμα έως 9:30 το βράδυ και τις αργίες από 11:30 το πρωί έως 9:30 το βράδυ.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor