Ανήλιο: Δεν ξέχασαν τον Γιάννη Σιορδίνη

Ο αγροφύλακας που χάθηκε με αυτοθυσία στις φλόγες της Αρτέμιδας

Εννέα χρόνια μετά και κάποιοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν. Ο Γιάννης Σιορδίνης, ο αγροφύλακας που έχασε τη ζωή του στο καθήκον προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους του, εκείνο το τραγικό μεσημέρι της 24ης Αυγούστου 2007 στην Αρτέμιδα, τιμήθηκε από τον τόπο που γεννήθηκε το Ανήλιο. Η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομά του και κοσμείται από την προτομή του. Τα αποκαλυπτήρια της, έγιναν το περασμένο Σάββατο από το γιο του Γιάννη Σιορδίνη, Γιώργο και τον πρόεδρο του Ανηλίου Μιχάλη Φλέσσα.  

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη σεμνή τελετή, όπου ο στενός φίλους του αείμνηστου αγροφύλακα, καθηγητής Πανεπιστημίου Χάρης Λαμπρόπουλος μίλησε για τη φιλία τους και τις αναμνήσεις που τους συνέδεαν για πολλά χρόνια. Ο Γιάννης Σιορδίνης λίγες ημέρες πριν τις φονικές πυρκαγιές είχε εγκαταλείψει τη δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα για να αναλάβει καθήκοντα ως αγροφύλακας μετά την πρόσληψή του. Την 24η Αυγούστου, ήταν η πρώτη ημέρα περιπολίας στην ύπαιθρο και εκείνο το μεσημέρι βλέποντας τα όσα συνέβησαν έσπευσε να βοηθήσει. Η μοτοσικλέτα η οποία επέβαινε βρέθηκε όρθια μέσα σε αγροτική έκταση όπου έχασαν τη ζωή τους πολλά από τα θύματα των πυρκαγιών μεταξύ αυτών και τα μέλη της οικογένειας Παρασκευόπουλου.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν  ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, Αναστάσιος Λαμπρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γαλάνη, Παναγιώτης Γκόγκας και Δημήτρης Κόσσυφας,  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως  Πανταζής Χρονόπουλος δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Να σημειώσουμε πως την προτομή του Γιάννη Σιορδίνη φιλοτέχνησε η γλύπτρια Θέλξη Θεοχάρη.

sioridinis2

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ