Βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Χρυσάνθη Τασούλη

Η «πρώτη των πρώτων» της Ηλείας των Πανελλαδικών του 2015

Τους «πρώτους των πρώτων» αποφοίτων Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα, βράβευσε η Eurobank, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η τράπεζα.
Ανάμεσα τους και η Ηλεία φοιτήτρια πλέον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής) Μαρία Χρυσάνθη Τασούλη από τη Ζαχάρω, που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στο Νομό και μάλιστα εισήχθη δεύτερη πανελλαδικά στη σχολή της. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε ήταν ανάμεσα στις υψηλότερες σε όλη την Ελλάδα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-2015.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Eurobank, επιβραβεύοντας τους αριστούχους αποφοίτους με τον
υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας. Η σχολική περίοδος 2014-2015 ανέδειξε 63 νέες και νέους, σπουδαστές και φοιτητές σήμερα. Είναι εκείνοι που πέτυχαν να είναι οι άριστοι των αρίστων ανάμεσα στους 845 συνολικά βραβευθέντες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Στα 13 χρόνια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει μέχρι σήμερα 14.850 περίπου αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.
Η βράβευση των 63 αριστούχων έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία.
Με στόχο τη διεύρυνση πρωτοβουλιών ουσιαστικής στήριξης της Παιδείας και των νέων φοιτητών, ο κ. Ν. Καραμούζης προανήγγειλε, παρουσία της Ανώτατης Πολιτειακής Αρχής της χώρας, την πρόθεση της Τράπεζας να δημιουργήσει έναν ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό φορέα χρηματοδότησης εκατοντάδων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές αρίστων φοιτητών που δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους.
Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης στο χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, "σήμερα επιβραβεύονται οι προσπάθειες των σχολικών σας χρόνων σε μια εποχή που η Ελλάδα αιμορραγεί χάνοντας τη μεγαλύτερη επένδυσή της στο μέλλον –τις χιλιάδες των νέων επιστημόνων της στο εξωτερικό. Η δική σας πρόκληση; Να καταφέρετε όσα εμείς, οι μεγαλύτεροί σας, δεν πετύχαμε ώστε να κατακτήσει η πατρίδα μας στη σκηνή της επιστήμης και των γραμμάτων τη θέση που της αξίζει."
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο πατέρας Θωμάς Συνοδινός, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ.κ. Γ. Μιχελής και Α. Ξενόφος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χ. Γκότσης, ο Πρόεδρος του ΧΑ κ. Ι. Γεωργάνας, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, κολύμβησης και ιστιοπλοΐας Σπύρος Γιαννιώτης και Σοφία Μπεκατώρου, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.
Κ. Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ