Διπλή "απόβαση" Ισραηλινών στην Ηλεία

Αστακός η περιοχή της Κυλλήνης και της Ανδραβίδας

Του Γιάννη Σπυρούνη
Μεγάλη «απόβαση» Ισραηλινών στην Ηλεία ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, όμως για διπλό σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr. Πρώτα αφίχθηκαν δεκάδες στρατιωτικοί, πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και πεζοναύτες που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2015». Μετά τις 25 Απριλίου αναμένεται να φτάσουν στην Ηλεία σταδιακά περίπου 25.000 Ισραηλινοί, αυτοί όμως για τουρισμό.

Η άσκηση
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, πρόκειται να διεξαχθεί η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών – ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Ήδη οι Ισραηλινοί βρίσκονται στην Ηλεία και προετοιμάζονται για την μεγάλη αυτή άσκηση, για την οποία θα έχουν ως ορμητήριο την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας στην 117 Π.Μ. Ήδη στις Αστυνομικές Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στα Σώματα Ασφαλείας της περιοχής έχει σημάνει συναγερμός για την φύλαξη των Ισραηλινών στρατιωτικών, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν και τη δική τους φύλαξη από δυνάμεις της Mossad.

25.000 Ισραηλινοί τουρίστες
Ενώ οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί θα βρίσκονται επί Ηλειακού εδάφους για τις ανάγκες της άσκησης, αναμένεται να φτάσουν στο νομό και στη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής της Κυλλήνης, κάπου 25.000 Ισραηλινοί, εργαζόμενοι σε μεγάλη βιομηχανία μαζί με τις οικογένειές τους, όπου θα απολαύσουν ένα τριήμερο διακοπών στην περιοχή προσφορά της εταιρίας που εργάζονται. Η παρουσία τους εδώ επί ένα μήνα διαδοχικά κατά γκρουπ θα σημάνει μεγάλη τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή θα είναι υψηλά, τόσο από την ελληνική όσο και από την ισραηλινή πλευρά.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ