Εικόνες θλίψης και εγκατάλειψης στο L M Village της Μυρσίνης

Εγκαταλείφθηκε στην τύχη του το παραθεριστικό κέντρο – Εκκρεμεί απόφαση δικαστική για την παραχώρηση στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Λειτούργησε για δέκα χρόνια και ύστερα εγκαταλείφθηκε, ενώ παράλληλα «ναυάγησε» η παραχώρηση του στην δημοτική αρχή Λεχαινών και μετέπειτα Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο λόγος για το παραθεριστικό κέντρο LM Village που παρουσιάζει μια τραγική εικόνα εγκατάλειψης. Το πολυτελές παραθεριστικό χωριό στην παραλία της Μυρσίνης, σήμερα βρίσκεται στο έλεος βανδάλων που το λεηλατούν σε κάθε ευκαιρία.

Λεηλατημένος ο χώρος
Τολμήσαμε να μπούμε στο χώρο και να καταγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί. Ακόμα και σήμερα σχεδόν εφτά χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας του, ο χώρος δεν κρύβει την πολυτέλεια του και τον πλούτο του. Όμορφες παραθεριστικές κατοικίες με ιδανική χωροταξία, καταστήματα, εστιατόρια, όλα όσα χρειάζεται για να μείνει κάποιος εκεί για τις διακοπές του. Όμως αντί αυτός ο χώρος να σφύζει από ζωή, παραμένει εγκαταλελειμμένος, ρημαγμένος. Κάποιες οικίες και χώροι έχουν παραβιαστεί και λεηλατηθεί. Όλο το παραθεριστικό κέντρο μοιάζει με χωριό φάντασμα που μόνο θλίψη μπορεί να σκορπίσει στον επισκέπτη. Είναι πραγματικά κρίμα να μην αξιοποιείται και να δώσει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η ιστορία του
Το LM Village, άνοιξε τις πύλες του την 31η Αυγούστου 1998 και σχεδόν δέκα χρόνια μετά σταμάτησε τη λειτουργία του. Σε μια έκταση που παραχώρησε η τότε Κοινότητα Μυρσίνης στο Δήμο Άνω Λιοσίων δημιουργήθηκε αυτό το τουριστικό «διαμάντι» που χρηματοδοτήθηκε με δάνειο που έλαβε τότε ο δήμος της Αττικής ύψους 800.000.000 δραχμών.
Η τότε δημοτική αρχή Άνω Λιοσίων υπέγραψε συμφωνητικά με το ταξιδιωτικό γραφείο της TUI Γερμανίας για να έχει το παραθεριστικό κέντρο μόνιμους πελάτες και να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του, καθώς και με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, όπου ανέπτυξε με κρατική συνδρομή προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.
Όπως ανάφερε ο πρώην κοινοτάρχης Μυρσίνης Πέτρος Κολλιόπουλος, στο πέρασμα του χρόνου και ενώ πλησίαζε το τέλος της δεκαετίας χρήσης όπου είχε συμφωνηθεί η παραχώρηση της χρήσης στον τότε δήμο Λεχαινών, η διαχείριση από το δήμο Άνω Λιοσίων οδήγησε στο κλείσιμο του παραθεριστικού κέντρου, με πολλές οφειλές προς εργαζόμενους και προμηθευτές. Σήμερα έχει εκδικαστεί η υπόθεση που αφορά την παραχώρηση του 50% στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και απομένει η έκδοση της απόφασης από το Εφετείο. Ο κ. Κολλιόπουλος ανέφερε την άποψή του για την αξιοποίηση του παραθεριστικού χωριού εφόσον περιέλθει στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Να παραχωρηθεί με σύμβαση διάρκειας 25 ετών σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση με το ανάλογο τίμημα για τον δήμο, καθώς σε δύσκολες εποχές αλλά και βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δημοτική επιχείρηση.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ