Ηλεία: Έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες από ΕΛΜΕ και Σύλλογο Δασκάλων

Κάλεσμα ΕΛΜΕ και Δασκάλων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης - Έναρξη προβολών σήμερα για τις Κινηματογραφικές Βραδιές- Τρόφιμα αντί εισιτηρίου

Την αλληλεγγύης τους, στους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν καθημερινά στη χώρα μας, αποδεικνύουν έμπρακτα οι εκπαιδευτικοί του Νομού που εδώ και δυο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης με την αμέριστη στήριξη γονέων και μαθητών από όλη την Ηλεία.
Η ΕΛΜΕ Ηλείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου με χθεσινή συνέντευξη τους, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους ενώ ανακοίνωσαν ότι η εναρκτήρια σημερινή προβολή ταινιών στο πλαίσιο των Κινηματογραφιών Βραδιών της ΕΛΜΕ είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια αυτή και όσοι βρεθούν στις 9 το βράδυ στο Θέατρο «Απόλλων» μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας αντί εισιτηρίου.
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία μπορούν να προσφέρουν καθημερινά στο 4ο Λύκειο Πύργου στο χώρο του Λαϊκού Διδασκαλείου από τις 4-9 το βράδυ (τηλέφωνο 6937066114 Α. Βαγγελάτου), Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή 4-6 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου ενώ στην περιοχή της Αμαλιάδας μπορούν να επικοινωνούν στο  6977431978 (Γ. Γιαννόπουλος), ενώ για την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως στο 6972315655 (Α. Λιάγκουρα).

«Σας καλούμε όλους…»
Η κ. Άβα Βαγγελάτου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, στο κάλεσμα της, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και μπροστά στην αυξημένη ροή προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της εμπόλεμης ζώνης των χωρών αυτών και την ακατανόητη για πολλούς μη ανθρωπιστική βοήθεια, που θα έπρεπε να δίνεται από το κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε μια καμπάνια στα πλαίσια του δυνατού για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων. Περιμένουμε όλο τον κόσμο, καθημερινά 4-9 στο 4ο Λύκειο Πύργου στο χώρο του Λαϊκού Διδασκαλείου. Θα τα συσκευάσουμε και θα τα κατανείμουμε στους αντίστοιχους φορείς που βοηθούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια την οποία ελπίζουμε να την κατανοήσουν οι συνάδελφοι, ο ηλειακός λαός, και να συνδράμει ούτως ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε μια ικανή ποσότητα προϊόντων κυρίως ξηράς τροφής, για να μπορέσουμε να τα διανείμουμε καταλλήλως. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλους ανθρώπους και τα σχολεία καλούνται να ανταποκριθούν, οι συνάδελφοι, οι γονείς, τα παιδιά να μπούμε σε μια διαδικασία συναδέλφωσης των λαών, σε μια κατανόηση της ανθρωπιστικής κρίσης η οποία δεν υπάρχει μόνο όσον αφορά τους μετανάστες αλλά και το ντόπιο πληθυσμό και σιγά- σιγά να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και σε άλλες ενέργειες οι οποίες θα αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λουί Ραμαροσόν αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, στην προσπάθεια τους που ξεκίνησε πριν δυο εβδομάδες επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται στα αισθήματα που έχουν οι γονείς των μαθητών και τα ίδια τα παιδιά που όπως αποδεικνύεται έχουν γαλουχηθεί με πολύ καλές αξίες. «Το οξύτατο πρόβλημα της μετανάστευσης και του προσφυγικού έχει αναδείξει και άλλες πτυχές των ανθρώπων και των κοινωνιών και μπορεί να συνδεθεί και με την οικονομική ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε και στη χώρας μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή».
 
Αφιερωμένη στους πρόσφυγες
Οι κινηματογραφικές βραδιές από την ΕΛΜΕ Ηλείας ξεκινούν σήμερα στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο με την προβολή της ταινίας «το Λιμάνι της Χάβρης». Το μέλος της ΕΛΜΕ Γκόλφη Γαβριλιάδη απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια ταινία και να στηρίξουν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. «Στόχος αυτής της ομάδας δεν είναι να δείχνουμε μόνο κάποιες ταινίες και να περνάμε καλά αλλά να επιλέγουμε ταινίες που ανοίγουν τους ορίζοντες μας και προβληματιζόμαστε. Έτσι, επιλέξαμε για την έναρξη μια ταινία που έχουμε ξαναδείξει και σκοπός μας μας αυτή τη φορά είναι να συμβάλουμε και εμείς στη συλλογή απαραίτητων εφοδίων που θα απαλύνουν για λίγο το πρόβλημα κάποιων από τους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν στη χώρα μας σε αναζήτηση ενός ευοίωνου μέλλοντος. Καλούμε τους συναδέλφους και τους πολίτες του Νομού να έρθουν στην προβολή της ταινίας και να προσφέρουν αντί εισιτηρίου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ