Η συγκλονιστική μαρτυρία του Ιερέα που βρήκε αιμόφυρτο τον 53χρονο αυτόχειρα συνταξιούχο Αστυνομικό

Ο συνταξιούχος αστυνομικός δεν είχε διαφορές, ούτε οικονομικά προβλήματα, όμως ένιωθε πως είχε πρόβλημα υγείας, λέει ο πάτερ Αντώνιος

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και η τοπική κοινωνία των Μηλέων της Φολόης από τον θάνατο του 53χρονου συνταξιούχου Αστυνομικού, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του με μία δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα. 

Ήταν λίγο πριν τις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης, όταν πυροβολισμοί αναστάτωσαν την γειτονία. Λίγα λεπτά αργότερα η πεθερά του 53χρονου και ο Ιερέας του χωριού βρήκαν τον συνταξιούχο Αστυνομικό αιμόφυρτο κάτω από ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του. 

«Άκουσε πυροβολισμούς και φωνές η παπαδιά. Εγώ κοιμόμουν αλλά σηκώθηκα και πήγα να δω τι συμβαίνει. Τον βρήκα εκεί. Ανάσαινε αλλά δεν μου είπε τίποτα. Τον χάιδεψα και του είπα: "Μίμη μου, λεβέντη μου πες μου κάτι", αλλά δεν μου είπε τίποτα. Έσβησε καμιά ώρα μετά"», λέει στο  protothema.gr o Ιερέας του χωριού που είδε τον 53χρονο λίγα λεπτά αφότου προέβη στην αυτοχειρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνταξιούχος αστυνομικός πριν βάλει τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με ένα κουζινομάχαιρο. 

«Το μαχαίρι εγώ του το πήρα, το είχε πάνω στο στήθος του. Έσταζε αίματα, αφού γέμισα και εγώ. Δεν ξέρω ίσως έβαλε το μαχαίρι μετά μέσα στο τραύμα και πολέμαγε να βρει την καρδιά για να τελειώσει νωρίτερα; Δεν ξέρω», προσθέτει ο πάτερ Αντώνιος ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ ωστόσο μόλις έφτασαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο ο 53χρονος ξεψύχησε. 

Συνηθίζεται όσοι οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα να αφήνουν κάποιο σημείωμα όπου εξηγούν στους οικείους τους, του λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κάποιο γράμμα από τον 53χρονο. Την ίδια ώρα οι Αρχές ερεύνησαν το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να δουν τις τελευταίες συνομιλίες του για να διαπιστώσουν αν υπήρξε κάποιο τηλεφώνημα που τον αναστάτωσε σε τέτοιο βαθμό ώστε να βάλει με αυτό τον τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του.

Ο 53χρονος αν και ζούσε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, επισκεπτόταν πολύ συχνά τη γενέτειρά του, τις Μηλιές. Ήταν οικογενειάρχης και αγαπητός στην ευρύτερη κοινωνία της Φολόης, λένε όσοι τον γνώριζαν, χωρίς να μπορούν να δώσουν απαντήσεις στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη. 

«Λάτρευε και την γυναίκα του και τα παιδιά του. Δεν είχε οικονομικά προβλήματα. Δεν ξέρω τι συνέβη. Είχε λίγο καιρό που ήταν σκεπτικός. Αλλιώς τον έβλεπα και αλλιώς παρουσιάστηκε τώρα τελευταία. Τον τελευταίο μήνα έλεγε σε φίλους του ότι είναι άρρωστος, ότι πήγε στον γιατρό και πως οι εξετάσεις του ναι μεν ήταν καλές αλλά δεν του λένε την αλήθεια. Κάτι αισθάνομαι τους έλεγε. Στους δικούς του όμως δεν έλεγε τίποτα», υποστηρίζει ο Ιερέας που ήξερε καλά τον ίδιο και την οικογένεια του η οποία βυθίστηκε στο πένθος έπειτα από την απόφαση του συνταξιούχου αστυνομικού.

Κανείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση ωστόσο φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του, με κάθε τρόπο και βρήκε το ψυχικό σθένος, να αυτοπυροβοληθεί και να μαχαιρωθεί. 

«Η πεθερά του είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ότι έφαγαν και μετά ξάπλωσαν και μετά από λίγο άκουσε τους πυροβολισμούς», καταλήγει ο πάτερ Αντώνιος.

Σήμερα το απόγευμα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 53χρονο που έδωσε έτσι ξαφνικά τέλος στη ζωή του αφήνοντας γεμάτους από αναπάντητα ερωτήματα τη σύζυγό, την κόρη και τον γιο του.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ