Κρέστενα: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για την υπεξαίρεση

Στην υπόθεση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων

Όλοι οι υπογράφοντες την παρούσα αποτελούμε μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων και υπήρξαμε υποψήφιοι κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ που πραγματοποιήθηκαν στις 03-05-2015. Κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών και αφού ήδη είχαμε έγγραφο από το Δασαρχείο για τον ακριβή αριθμό των αδειών που είχαν εκδοθεί για την λήξασα κυνηγετική περίοδο όταν τέθηκε στη Γ.Σ το ερώτημα για το ποιος είναι ο ακριβής αριθμός κατά το Σύλλογο των εκδοθέντων αδειών ο αριθμός που αναφέρθηκε είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που μας είχε γνωστοποιήσει το Δασαρχείο Ολυμπίας. Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και ζητήσαμε εξηγήσεις από το απερχόμενο Δ.Σ το οποίο στην ουσία είναι και νυν αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση  αντιθέτως λοιδορηθήκαμε και θεωρηθήκαμε εχθροί του Συλλόγου. Άλλα παριστάμενα μέλη μας πλησίασαν αμέσως μετά και μας ανέφεραν διάφορες παρατυπίες. Ξεκινήσαμε, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεχόμενοι πόλεμο, μια έρευνα και συγκεντρώσαμε στοιχεία αλλά υποβάλαμε και αίτημα προκειμένου να μας δοθούν επιπλέον στοιχεία από το Σύλλογο το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί. Εν τέλει, μετά από μια σειρά ενεργειών καταθέσαμε την με ημεροχρονολογία 12-06-2015 αναφορά μας ενώπιον της Δ/σης Δασών Ν. Ηλείας την οποία κοινοποιήσαμε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, όπου εκθέτουμε όλα τα γεγονότα προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει αιτούμενη ταυτόχρονα να διαβιβαστεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα σε περίπτωση που προκύψει ποινικό κολάσιμη πράξη.
'Ήταν για μας μεγάλη έκπληξη να διαβάσουμε στον τοπικό τύπο αλλά και σε διάφορα blogs ότι σκάνδαλο υπεξαίρεσης αποκαλύφθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρεστένων μετά από έρευνα που ξεκίνησε η Διοίκηση του Συλλόγου. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό να προσπαθούν να δρέψουν δάφνες για την αποκάλυψη της αλήθειας αυτοί που στις 03-05-2015 μας λοιδορούσαν και μας πολεμούσαν γιατί θεωρούσαν ότι όλα ήταν στα πλαίσια της νομιμότητας. Είναι θλιβερό να προσπαθεί κάποιος αντί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την ανεπάρκειά του να προσπαθεί να λάβει και εύσημα γιατί λειτούργησε δήθεν ως δαμόκλειος σπάθη επί της παρανομίας. Που ήταν το θεσμικό όργανο του Συλλόγου όταν εξελισσόταν μια απάτη αλλά και υπεξαίρεση ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος ; Να ληφθεί υπόψιν ότι κατά την έκδοση των αδειών ο κάθε Κυνηγετικός Σύλλογος εισπράττει και χρήματα τα οποία αποδίδει μέσω ΔΟΥ στο Ελληνικό Δημόσιο. Είναι προφανές ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος  έχει αυξημένη υποχρέωση ελέγχου αφού στην ουσία διαχειρίζεται εκτός των άλλων και δημόσιο χρήμα.
Ο τρόπος που παρουσιάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο το σκάνδαλο στο Σύλλογο, με τάση ιδιοποίησης των ενεργειών τρίτων προσώπων έχει ως απώτερο σκοπό να συγκαλύψει της ανεπάρκεια των θεσμικών οργάνων του Συλλόγου να ασκήσουν έλεγχο και εποπτεία επί των υπαλλήλων τους.  
Αναμένουμε πραγματικά με ενδιαφέρον ποια θα είναι η στάση των θεσμικών οργάνων του Συλλόγου μας.
Κλείνοντας την παρούσα μας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το να αποδίδεις την αξία των ενεργειών κάποιων προσώπων σε αυτούς που με όποιο κόστος ενήργησαν προς ανεύρεση της αλήθειας είναι δείγμα χρηστής διοίκησης. Οποιαδήποτε άλλη στάση είναι δείγμα μικροπολιτικής και ανεπάρκειας.

Οι δηλούντες   
Σωτήριος Γάβης
Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος
Τρύφωνας Καλογερόπουλος
Δημήτριος Μιχαλόπουλος
Δημήτριος Δαουλάρης

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ