Νέο μπάχαλο και ένταση στη λαϊκή αγορά του Πύργου

Ένταση το πρωί της Τετάρτης μεταξύ, μικροπωλητών, δήμου και Αστυνομίας

Του Γιάννη Σπυρούνη
Η μέρα δεν ξεκίνησε καλά για την χθεσινή λαϊκή αγορά του Πύργου που οργανώθηκε στην οδό ΣΠΚ και Κανδυλιέρη. Μια εισήγηση του δήμου στην Αστυνομία για να αποκλείσει τμήμα της οδού που χρησιμοποιείται από παράνομους μικροπωλητές βιομηχανικών προϊόντων προκάλεσε μεγάλη ένταση από πολύ νωρίς το πρωί έως λίγο πριν ολοκληρωθεί η λαϊκή. Οχήματα του δήμου και της αστυνομίας απέκλεισαν τμήμα της οδού ΣΠΚ και εκδίωξαν τους μικροπωλητές, ανοίγοντας μια διαμάχη που κράτησε αρκετή ώρα. Τελικά σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι μικροπωλητές, η αστυνομία αποχώρησε από το σημείο καθώς μετά από εξηγήσεις που έλαβε από το σύλλογο μικροπωλητών, δεν απεδέχθη να εφαρμόσει την εισήγηση του δήμου.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Πύργου Νικόλαος Δουφεξής, που ανέλαβε μόλις προχθές επίσημα τα καθήκοντά του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα με τους παράνομούς συμμετέχοντες. Από τη μια δεν έχουν άδεια, από την άλλη καταλαμβάνουν μη χωροθετημένους χώρους. Στην προκειμένη περίπτωση ο χώρος που περιορίσαμε είναι χώρος που δεν περιλαμβάνεται στη λαϊκή αγορά. Συνεπώς νομίμως και σωστά πράξαμε. Θέλουμε να σταματήσει το παραεμπόριο και η ασυδοσία. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Δίνω εξετάσεις στην κοινωνία του Πύργου, εδώ και εξήντα χρόνια και δεν εννοώ να ευνοήσω καμία παρανομία ούτε να κλείσω τα μάτια. Απευθυνθήκαμε στην Αστυνομία που ανέλαβε να περιφρουρήσει το χώρο» είπε ο κ. Δουφεξής. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης εξήγησε πως «βάση του νόμου 4177/2013 καθορίστηκε η λειτουργία της συγκεκριμένης λαϊκής. Όταν μπούμε στην εφαρμογή του νέου νόμου, τότε θα κάνουμε άλλες ενέργειες. Προωθούμε κανονισμό λειτουργίας για όλες τις λαϊκές αγορές και η οριοθέτηση θα είναι οριστική. Όπως και να έχει το θέμα της παράνομης συμμετοχής υφίσταται» επισημαίνοντας παράλληλα πως ο εμπορικός σύλλογος της πόλης είναι αλληλέγγυος και μαζί θα αντιμετωπίσουν το θέμα του παραεμπορίου. Ο κ. Δουφεξής σχολίασε ακόμα πως ήταν πολύ περίεργο το ότι υπηρεσίες της περιφέρειας πολύ πρωί πήγαν να ελέγξουν τη νομιμότητα της κίνησης των οχημάτων του δήμου. «Υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και δεν μπορώ να κατανοήσω πως υπηρεσίες της Περιφέρειας ήρθαν στις έξι το πρωί να ελέγξουν την κίνηση των οχημάτων του δήμου, που απέκλεισαν το χώρο» ανέφερε ο κ. Δουφεξής.
Από την πλευρά των μικροπωλητών, ο πρόεδρος σωματείου Αγ. Χαράλαμπος Στέφανος Τομαρόπουλος, δήλωσε πως ζητήθηκε η εισήγηση του δήμου με την οποία έκλεισε ο δρόμος και την επέδειξαν στην συνέχεια στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας για να του αποδείξουν με επιχειρήματα πως δεν ισχύει. «Εμείς ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο να νομιμοποιηθούν οι λαϊκές του Πύργου, όπως προβλέπεται από το νόμο. Οι εισηγήσεις του δήμου και της αστυνομίας πρέπει να κατατεθούν στο περιφερειακό συμβούλιο για να δοθεί άδεια. Ο κ. Δίπλας μας είπε πως δεν συναινεί σε μια παράνομη πράξη που θέλει ο δήμος Πύργου να επιβάλλει. Δεν ευθύνεται η αστυνομία, έγινε παραπλανητική ενημέρωση» είπε ο κ. Τομαρόπουλος.

laiki02

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ