Οι μαθητές καθάρισαν την παραλία της Κυλλήνης

Μάθημα για την προστασία του περιβάλλοντος

Επιμέλεια Γιάννης Σπυρούνης

Για 16η συνεχή χρονιά, ο Οργανισμός  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε  στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» η οποία διοργανώνεται από την ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση "Legambiente". Σε αυτή λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο διάφοροι φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.
Αυτό συνέβη λοιπόν χθες και στην παραλία της Κυλλήνης όπου από τις 9 το πρωί, σήμανε… συναγερμός και ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας  από το "Χαμόγελο του παιδιού" σε συνεργασία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Κάτω Παναγιάς. Άριστα συντονισμένα τα παιδιά, με τις οδηγίες των μεγάλων, ξεχύθηκαν στην παραλία φορώντας τα καπελάκια τους, με μαύρες σακούλες και άρχισαν την επιχείρηση καθαριότητας, φέροντας εις πέρας την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο, αφού το καταχάρηκαν.  Το αποτέλεσμα; Η παραλία της Κυλλήνης είναι έτοιμη και καθαρή να δεχθεί τους λουόμενους.
Η δράση βεβαίως περιελάβανε όπως και τις άλλες χρονιές και άλλες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική. Τα παιδιά ζωγράφισαν με τα πινέλα τους και τα χρώματά τους ζωγραφιές πολύχρωμες σε πανό, αποτυπώνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον. Γιατί η συγκεκριμένη δράση έχει κυρίως στόχο να μάθουν τα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον. 
Η εκπαιδευτικός στο Σπίτι του Χαμόγελου στην Κυλλήνη, Κατερίνα Ξένου, ανέφερε πως «στο πρόγραμμα ουσιαστικά κάθε χρόνο καλούμε σχολεία της περιοχής να καθαρίζουμε την παραλία και να περάσουμε το μήνυμα μιας οικολογικής συνείδησης. Μαζί μας είναι πάντα οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική, που σήμερα δεν μπόρεσαν να έρθουν για έκτακτούς λόγους. Τα παιδιά σήμερα με πολύ κέφι προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας και το χάρηκαν».
Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Κάτω Παναγιάς, Ευάγγελος Ζιάκας, από την πλευρά του τόνισε ότι «στο πλαίσιο της δράσης και μετά από πρόσκληση του συλλόγου αλλά και δική μας αίτηση στο Δίκτυο Μεσόγειος και στο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε και κάθε φορά που πραγματοποιούνται ανάλογες δράσεις το σχολείο συμπαραστέκεται και συνεργάζεται με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Αυτή η προσπάθεια που γίνεται σήμερα έχει ξεκινήσει μέσα από ανάλογα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο μας σχετικά με την ανακύκλωση, την σωστή συμπεριφορά και τη φιλική σχέση προς το περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση έχει προηγηθεί και έρχεται αυτή η δράση ως επιστέγασμα της προσπάθειας των εκπαιδευτικών, των γονέων και των παιδιών».
Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ανδρέας Μίγκος, από την πλευρά του είπε πως «οι δράσεις αυτές με τα παιδιά , προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για το περιβάλλον. Είναι κάτι που γίνεται κάθε χρόνο και συμμετέχουν οι τοπικοί φορείς. Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει συγχαρητηρίων γιατί ευαισθητοποιεί τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».
Υποστηρικτές της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»  στην παραλία της Κυλλήνης ήταν ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Ηλείας  με την συμμετοχή των παιδιών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης,  το Πυροσβεστικό Σώμα Λεχαινών και το Λιμενικό Σώμα Κυλλήνης.

xamogelo killini2

xamogelo killini3

xamogelo killini4

xamogelo killini5

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ