Που δόθηκαν τα όργανα της 27χρονης Διονυσίας Γεωργοπούλου - Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ζωή σε πέντε ανθρώπους έδωσε με το «φευγιό» της η 27χρονη Διονυσία Γεωργοπούλου. Η νεαρή κοπέλα που έχασε τη ζωή της μετά από ανεπανόρθωτες βλάβες που της προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία, πριν από ένα μήνα, θα ζει μέσα στα σώματα πέντε συνανθρώπων μας στην Ελλάδα. Μετά την απόφαση που έλαβαν οι γονείς της για τη δωρεά των οργάνων της, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Αναζητήθηκαν συμβατοί λήπτες και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε στον κατάλληλο χρόνο να πάρουν τα όργανα της. Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν τα περισσότερα από τα όργανα, ενώ δεν επιτεύχθηκε η μεταμόσχευση της καρδιάς και των πνευμόνων.
Σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων το ήπαρ προσφέρθηκε σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη και για το σκοπό αυτό ταξίδεψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου είχε μεταφερθεί η κοπέλα τα τελευταία 24ωρα, η ομάδα μεταμοσχεύσεων από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Οι δύο νεφροί μοιράστηκαν στα νοσοκομεία Λαϊκών της Αθήνας και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με την επέμβαση από τους χειρουργούς του Ρίου. Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Για τους πνεύμονες έφτασε ιατρική ομάδα μεταμοσχεύσεων από το εξωτερικό, όμως λόγω λοίμωξης δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει η διαδικασία. Τέλος σε ότι αφορά την καρδιά της 27χρονης, η μεταμοσχευτική ομάδα του Ωνασείου ταξίδεψε στην Πάτρα, έγινε η αφαίρεση, όμως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ιατρικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η διαδικασία.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ειρήνη Κωνσταντοπούλου.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 03-03-2016 , η ομάδα μεταμόσχευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και η αντίστοιχη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν με επιτυχία  τις απαιτούμενες επεμβάσεις για την λήψη των προς μεταμόσχευση οργάνων από 28χρονη  δότρια. H Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτή την σημαντική προσπάθεια και ιδιαίτερα την οικογένεια της δότριας για την πράξη αυτή ανθρωπισμού και γενναιοδωρίας.
Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία. Η αγάπη, ο αλτρουισμός και η γενναιοδωρία είναι τα αισθήματα εκείνα που αποτελούν μοναδικό κίνητρο για κάποιον, ο οποίος υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην απώλεια δικού του ανθρώπου, καταφέρνει να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών