Πύργος: Η σκυλίτσα που περπατά ξανά με αναπηρικό αμαξίδιο

Άλλη μια ιστορία κακοποίησης αδέσποτού ζώου συγκλονίζει την Ηλεία. Ένας νομός που δυστυχώς έχει αρκετούς να αποδεικνύουν το μίσος τους για τα ζώα αλλά ευτυχώς διαθέτει ομάδες αποφασισμένων φιλόζωων να σταθούν δίπλα σε κάθε περιστατικό κακοποίησης ή εγκατάλειψης.
Η Κάθυ είναι ένα σκυλάκι δύο ετών με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, καθώς δεν αντιδρούν τα πίσω άκρα. Όπως μας είπαν τα μέλη της ομάδας «Αδέσποτες πατούσες Πύργου», πριν μερικούς μήνες ενημερώθηκαν γι' αυτό το σκυλάκι πως βρισκόταν στον πεζόδρομο της Κατακόλου χωρίς τις  αισθήσεις, του με την εκτίμηση πως το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική Ζέκιου – Παντέλη στον Πύργο για την πρώτη αντιμετώπιση του περιστατικού και ύστερα μεταφέρθηκε από μέλη της ομάδας στη διαγνωστική κλινική Alphavet στην Ν. Κηφισιά.
Εκεί αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Η Κάθυ δεν ήταν θύμα κάποιου απρόσεκτου οδηγού ή ακόμα και της δικής της απροσεξίας στο δρόμο. Ήταν πολύ χειρότερα θύμα κάποιοι που θέλησε να εξασκήσει τις κυνηγετικές του ικανότητες πάνω της. Διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός της στα πίσω άκρα και τη σπονδυλική στήλη οφειλόταν σε πυροβολισμό και όχι σε τροχαίο ατύχημα.

Ακόμα και τώρα μετά από αρκετές εξετάσεις παραμένει άγνωστο αν η κατάσταση της είναι αναστρέψιμη.
Ωστόσο οι φιλόζωοι φρόντισαν να της δώσουν και πάλι τη δυνατότητα να κάνει τις βόλτες της. Χάρη στο ειδικό αμαξίδιο που κατασκεύασε ο γνωστός στους φιλοζωϊκούς κύκλους Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός από τη Λάρισα που διαμένει στην Αθήνα. Κατασκευές που έχουν βρει επιτυχημένη εφαρμογή σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.
Έτσι η Κάθυ ύστερα από δυο μήνες κατάκλισης προχθές έκανε τα πρώτα της βήματα μετά το ατύχημα.

skilitsa2

skilitsa3

skilitsa4

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών