Πύργος: Χάρισε τα μαλλιά της, για τα παιδιά με καρκίνο!

Η 12χρονη Μαρισόφη Καλομοίρη, συμμετείχε στην εκστρατεία "Donate hair- Donate Love" - Στα σκαριά η διοργάνωση συναυλίας από την "Ελεύθερη Πτώση" και το Σύλλογο Κομμωτών Ηλείας στην πλατεία του Πύργου

«Μαμά, θέλω και εγώ να χαρίσω τα  μαλλιά μου και να βοηθήσω παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και έχουν χάσει τα δικά τους…»,  είπε η 12χρονη Μαρισόφη Καλομοίρη από τον Πύργο, απευθυνόμενη στην μητέρα της, προκαλώντας συγκίνηση για την απόφαση της, να κόψει τα υπέροχα μακριά καστανόξανθα μαλλιά της, για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό!
Η Μαρισόφη, δε χρειάστηκε παρα μόνον μερικά δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που διάβασε στο ίντερνετ για το «Donate hair, Donate Love», την Καμπάνια Δωρεάς Μαλλιών στην Ελλάδα, μέχρι να αποφασίσει πως μπορεί και αυτή να βοηθήσει. «Σκέφτηκα ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχουν κάποια παιδιά που δοκιμάζονται από τον καρκίνο και έχουν χάσει τα μαλλιά τους και πως μου δινόταν η ευκαιρία να τα βοηθήσω και να τα κάνω να χαμογελάσουν με έναν τόσο απλό τρόπο» δηλώνει, με την υπέροχη γλυκιά φωνούλα της, η 12χρονη Μαρισόφη, την οποία συνάντησε η «Πρωινή» στο κομμωτήριο «Γιάννης» στον Πύργο, που συμμετέχει στην εκστρατεία. «Δε χρειαζόταν πολύ σκέψη. Αμέσως κατάλαβα, ότι μπορώ να βοηθήσω. Με τα μαλλιά μου, και τα μαλλιά όλων όσων έχουν ευαισθητοποιηθεί, θα φτιαχτούν περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μα, δεν είναι  υπέροχο;» μας ρωτά και συνεχίζει λέγοντας πως ούτε μια στιγμή δεν πήρε πίσω την απόφαση της και δεν λυπάται καθόλου που θα κόψει τα μαλλιά της! «Θα ξαναμακρύνουν! Είμαι καλά και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ έστω και με αυτό τον τρόπο, να κάνω ένα παιδί χαρούμενο. Θα πρότεινα το ίδιο να πράξουν και άλλοι. Μαλλιά είναι, θα ξαναμακρύνουν! Κάποιοι, τα έχουν πολύ  περισσότερη ανάγκη από εμάς!».
Η Μαρισόφη, που φέτος θα πάει στην α’ γυμνασίου, είναι το 148ο άτομο στην Ηλεία, που προσφέρει τα μαλλιά του για τον σπουδαίο αυτό σκοπό, από τον  Γενάρη του 2015 που ξεκίνησε και η εκστρατεία στο Νομό μας μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, η υπογράφουσα, είχε την τιμή, να κόψει την πλεξίδα της 12χρονης, ύστερα από την επιθυμία που εξέφρασε η πανέμορφη Μαρισόφη!

Event στην πλατεία του Πύργου
Μια αναπάντεχη όμως πρόσκληση, δέχτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Ν.  Ηλείας κ. Γιάννης Διονυσόπουλος όπως μας είπε, από το ροκ συγκρότημα της πόλης «Ελεύθερη Πτώση». «Μου πρότειναν, να διοργανώσουμε μια συναυλία στην κεντρική πλατεία του Πύργου ειδικά για το «Donate Hair- donate love», όπου ταυτόχρονα με τη μουσική, εθελοντές κομμωτές, θα κουρεύουν δωρεάν όσους επιθυμούν να προσφέρουν τα  μαλλιά τους για το σπουδαίο αυτό σκοπό! Η πρόταση αυτή με συγκίνησε ιδιαίτερα και πιστεύω ότι μέσα στον Αύγουστο θα καταφέρουμε να το διοργανώσουμε. Μάλιστα θα καλέσω και  μέλη της  Επιτροπής  του «Donate Hair- donate love», να παραβρεθούν στην εκδήλωση μας αυτή».
Μιλώντας για την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν οχτώ μήνες με πρώτο εθελοντή δωρητή έναν νεαρό από την Αμαλιάδα, ο κ. Διονυσόπουλος, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα, τα συναισθήματα που του έχουν γεννηθεί από την μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι πάρα πολλά. «Είναι πραγματικά μοναδικό και υπέροχο αυτό που συμβαίνει. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως όμως νέοι, μας επισκέπτονται καθημερινά, εκφράζοντας την επιθυμία να δωρίσουν τα μαλλιά τους. Έρχονται άνθρωποι που έχουν βιώσει τον καρκίνο, φίλοι τους αλλά και απλοί εθελοντές που ενημερώνονται για την εκστρατεία και θέλουν να συμμετάσχουν. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Μπορείς και εσύ!

Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να δωρίσετε τα κομμένα σας μαλλιά για να βοηθήσετε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, κι έχουν χάσει τα δικά τους; Αν όχι, τώρα το ξέρετε!
Έργο του οργανισμού/συλλόγου Δωρεάς Μαλλιών της Ελλάδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες σ συνεργαζόμενα κομμωτήρια και να ενημερώσετε για το τι θέλετε να κάνετε. Εκεί, θα κουρευτείτε δωρεάν, και τα μαλλιά σας θα σταλούν με εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα και από εκεί στην ελληνική εταιρεία κατασκευής περουκών που έχει δεχτεί αφιλοκερδώς να φτιάξει και να αποστείλει τις περούκες στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.
Αρκεί βέβαια, τα μαλλιά που θα δωρίσετε να είναι πιο μακριά από 20 εκατοστά, να είναι στο φυσικό τους χρώμα  (ακόμα κι αν έχουν λευκές τρίχες) ή αν πρόκειται για κοτσίδες που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένες, να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία. Μαλλιά με μήκος λιγότερο των 20 εκατοστών, που έχουν βαφτεί ή έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία δε γίνονται δεκτά.
Βοηθήστε και εσείς, το σύνθημα «Δωρίζουμε τα μαλλιά μας- Δωρίζουμε την αγάπη μας» να διαδοθεί παντού!

Κική Κολοβέρου
[email protected]

donate2

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών