Σε απεργιακό κλοιό η Ηλεία – Πρωτοβάθμια σωματεία, ΠΑΜΕ, εργατικό κέντρο πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις

Να συμμετέχουν στην γενική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και να διαδηλώσουν για το δικαίωμα τους στη ζωή, κάλεσαν όλους τους πολίτες του Νομού, οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ηλείας. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος παρουσία των προέδρων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας Ανδρέα Ασημακόπουλου, του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου Λουί Ραμαροσόν και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, Ανδρίτσαινας, Γαστούνης Νίκου Χαροκόπου, επισήμανε ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο 2ο Λύκειο Πύργου και θα ακολουθήσει πορεία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης στους δρόμους της πόλης.
«Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία συμμετέχουν στην κινητοποίηση απαντώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης  η οποία συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια πολιτική που άσκησαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρόικα συνεχίζει τη δική της απειλητική γραμμή, βάζοντας νέα θέματα στην ελληνική κοινωνία, με νέες μειώσεις συντάξεων, με νέες περικοπές σε μισθούς, με νέα  φοροεπιδρομή σε όλους τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια. Τα πρωτοβάθμια σωματεία μπαίνουν σε αυτή τη μάχη, διαδηλώνοντας ενάντια σε αυτή την πολιτική, διεκδικώντας να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι επιστροφή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δικαίωμα στη ζωή, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δωρεάν παροχή υγείας στα νοσοκομεία. Διεκδικούμε το αυτονόητο» είπε και πρόσθεσε ότι «Διεκδικούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να μπορούν να βγάλουν πέρα με το μισθό τους τη ζωή τους. Διεκδικούμε ταυτόχρονα την επιστροφή όλων, όσων τα μνημόνια κατήργησαν και μιλάμε για τις ΣΣΕ και για όλες τις ρυθμίσεις που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν αυτή τη φοροεπιδρομή, τη λεηλασία της χώρας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς. Δε πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει με έναν αυτόματο τρόπο το σταμάτημα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούμε όλους τους εργαζομένους, και ταυτόχρονα τους άνεργους και τους συνταξιούχους και όλους όσους αποτελούν την τοπική κοινωνία να βγουν να διαδηλώσουν ανοιχτά την Πέμπτη για το δικαίωμα τους στη ζωή, για τα εργασιακά δικαιώματα, για τα δικαιώματα στο μέλλον των παιδιών τους και των ίδιων. Θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο».

Συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Κάλεσμα στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία, σε μαζική συστράτευση και συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για σήμερα απεύθυνε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου το οποίο και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του. Με ανακοίνωση του, καταγγέλλει τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, οι οποίες όπως αναφέρει, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του Υπουργού Εργασίας και μέσω των οποίων προαναγγέλθηκε το ολοκληρωτικό ισοπέδωμα του ασφαλιστικού και ειδικότερα η κατάργηση του ενιαίου συστήματος παροχών υγείας. «Σήμερα, για 1,5 εκ. άνεργους και την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά, και σε μια περίοδο που οι εργοδότες έχουν σταματήσει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, οι εξαγγελίες του Διοικητή του ΙΚΑ συνιστούν χυδαία πρόκληση και προκαλούν την οργή των εργαζομένων. Το Εργατικό Κέντρο Πύργου υποστηρίζει ότι κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος, κανένας συνταξιούχος, κανένας πολίτης δεν  μπορεί να είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απεργούμε, διεκδικούμε, απαιτούμε: Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, Κατάργηση της πρόσφατης διάταξης παρεμπόδισης της διαδικασίας προσφυγής στον ΟΜΕΔ, Επαναφορά του Συλλογικού Δικαίου και άμεση δυνατότητα σύναψης Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, Πιστή τήρηση του εναπομείναντος εργατικού Δικαίου, Φραγμό στις απολύσεις και στην σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με εξευτελιστικούς όρους, Μέτρα με προοπτική ανάπτυξης και προστασίας των θέσεων εργασίας, Μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα, Κατάργηση της αντισυνταγματικής πράξης 6/28-2-2012 του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η οποία μόνο δεινά έχει επιφέρει στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία, Μέτρα κατά της συνεχώς εκτεινόμενης ασυδοσίας και βαρβαρότητας των εργοδοτών».

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύργου - «Λουκέτο» στο Δημαρχείο

Κλειστό, θα παραμείνει σήμερα το κτίριο των δημοτικών υπηρεσιών του δήμου Πύργου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύργου στη διάρκεια της χθεσινής Γενικής τους συνέλευσης, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Παράλληλα, συζήτησαν και διάφορα άλλα τρέχοντα θέματα του Συλλόγου τους με κυριότερο τις παροχές σε είδος και την ενοποίηση των συλλόγων υπαλλήλων των ΟΤΑ του Νομού.

ΠΑΜΕ Ηλεία:
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! - Συγκέντρωση στις 10.30πμ στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο

Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν, μας καλεί με ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ στο νομό και μας προτρέπει να μην ανεχτούμε «το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!».
«Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα.
O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, σημειώνει στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει :
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης
Μην περιμένεις “σωτήρες”! Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα», καταλήγει  

ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο δήμο Πύργου: Εργατική λαϊκή αντεπίθεση - Να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής !


Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της αλλαγής πολιτικής και όχι μόνον κυβέρνησης, αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ανταρσία στο Δήμο Πύργου και καλεί σε «εργατική λαϊκή αντεπίθεση, για να διώξουμε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ολιγαρχία του πλούτου   
«Η ελπίδα του λαού δεν βρίσκεται σε μια πολιτική «διαπραγμάτευσης» και συμβιβασμού απέναντι στην ΕΕ και την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε μεγάλες ήττες. Να πάρουμε στα χέρια μας την απεργία. Να δώσουμε την μάχη της ανατροπής, χωρίς αυταπάτες για σωτηρία μέσα από εκλογικές εναλλαγές. Με την πίστη  ότι με την εργατική τάξη στο προσκήνιο και την επαναστατική εξουσία της, ο τροχός της ιστορίας μπορεί να γυρίσει. Οι εργάτες παράγουν τον πλούτο, και σε εκείνους εξ ολοκλήρου ανήκει.


    Να σταματήσουμε τα νέα εφιαλτικά μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν. Τις χιλιάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συνδικάτων, την οριστική διάλυση τη ασφάλισης με τις συντάξεις πείνας και την περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα.
    Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους ίσο με τον βασικό μισθό, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεσα μέτρα για την μείωση της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας (άμεσα 5νθήμερο, 7ωρο), προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες.
    Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά, κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά.
    Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία για όλους.
    Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση των αγορών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.
    Δραστική μείωση της άμεσης φορολογίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, με ταυτόχρονη γενναία αύξηση της άμεσης φορολόγησης του κεφαλαίου. Κατάργηση των έμμεσων φόρων.
    Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι  δανειακές συμβάσεις, όχι τα δικαιώματά μας. Να διαγράψουμε το χρέος, όχι τις κοινωνικές ανάγκες. Απειθαρχία στην ΕΕ. Να μπουν οι εργάτες στο τιμόνι της κοινωνίας» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στον δήμο Πύργου και καλεί όλους στη απεργία της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 11 π.μ στο 2ο Λύκειο Πύργου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor