Συστράτευση για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Ανακοίνωση – απολογισμός των κινητοποιήσεων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας μετά από πολυήμερη αποχή των μελών του, η οποία ξεκίνησε την 16-9-2014 και συνεχίζεται μέχρι και την 30-10-2014, πραγματοποίησε την Δευτέρα 20-10-2014 συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Αθανασίου, παρουσία βουλευτών της Ηλείας, κατά την οποία εκτέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα της έλλειψης δικαστών, εισαγγελέων και γραμματέων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα, ότι θα αποστείλει ερώτημα προς τον Άρειο Πάγο ώστε να κινηθεί η δέουσα διαδικασία για τις θέσεις των δικαστών που είναι κενές και δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά θέτοντας τέλος σε φημολογίες που δεν ερείζονται πουθενά ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα συγχωνεύσεως ή κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας ούτε τέθηκε ποτέ.
       Ακολούθως, τα μέλη του Δ.Σ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οποίοι ενημερώθηκαν εκ νέου για τα προβλήματα της έλλειψης δικαστών-εισαγγελέων, για την αποχή των δικηγόρων της Αμαλιάδας και δεσμεύθηκαν ότι θα πράξουν κάθε τι δυνατό για την ομαλή λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας άμεσα.
    Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-10-2014 συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας από τις 9.00 π.μ-11.00 π.μ από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου με την συμμετοχή και των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των δικηγόρων. Το παρόν έδωσαν και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Δ.Σ Αμαλιάδας, την ανησυχία τους για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης και την συστράτευση των δύο Συλλόγων για από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την δικαιοσύνη τόσο στο νομό μας όσο και ευρύτερα. Επίσης, ο Δήμος Ήλιδας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους δικηγόρους Αμαλιάδας και θα είναι παρών σε ότι χρειαστεί.
    Για άλλη μια φορά ο Δ.Σ Αμαλιάδας εκθέτει προς γνώση όλων τις σημερινές ελλείψεις:  στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ενώ προβλέπονται οι παρακάτω οργανικές θέσεις : Μια θέση Προέδρου Πρωτοδικών, τέσσερις  θέσεις Πρωτοδικών και μία  θέση Δικαστικού Παρέδρου, εν τούτοις υπηρετεί εν τοις πράγμασι μόνο ένας  Πρόεδρος Πρωτοδικών και  δύο Πρωτοδίκες.
Στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ενός  εισαγγελέα και μιας  αντεισαγγελέα δεν υπηρετεί κανείς αυτή τη στιγμή και δανειζόμαστε για τις δικασίμους εισαγγελείς άλλων Πρωτοδικείων με ότι αυτό συνεπάγεται.   
Στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας προβλέπονται δύο  θέσεις Ειρηνοδικών, στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης μία  θέση Ειρηνοδίκη, στο Ειρηνοδικείο Μυρτουντίων δύο  θέσεις Ειρηνοδικών, δηλαδή συνολικά πέντε  θέσεις Ειρηνοδικών, τις οποίες αυτή τη στιγμή καλύπτουν μόνο δύο δόκιμοι Ειρηνοδίκες.
    Οι δικαστές που απουσιάζουν έχουν λάβει είτε άδειες κυήσεως, είτε άδειες ανατροφής τέκνων, είτε αναρρωτικές άδειες και δεν έχουν αντικατασταθεί μέχρι σήμερα.
  Ως εκ τούτου είναι αντιληπτό τοις πάσι ότι το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο καλύπτει μεγάλο τμήμα του Νομού Ηλείας και με πολύ μεγάλο φόρτο δικών, δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια έλλειψη δικαστών και ιδίως ενόψει του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που ήδη έχουν προσδιοριστεί από τον Σεπτέμβριο 2014 και στο εξής.
    Είναι αδύνατη η απονομή της δικαιοσύνης και η εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με τέτοιους όρους, είναι αδιανόητο να υποβαθμιστεί η Δικαιοσύνη, ο βασικότερος πυλώνας της Δημοκρατίας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ