"Όχι" στην ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες

Άμεση αντίδραση από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Πύργου - "Δεν μετριούνται τα πάντα με κόστη, σ’ αυτή τη ζωή" υποστηρίζει ο πρ. Χρ. Γαρύφαλλος

Οι πρώτες αντιδράσεις, για την πρόθεση της δημοτικής αρχής Πύργου να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων, ήρθε χθες από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου, με ανακοίνωση του, πέρα από την έκπληξη του, εκφράζει και την πλήρη αντίθεση του, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως υποστηρίζουν, η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι συλλογική και μαζική.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Από τον τοπικό τύπο πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την πρόθεσή σας να αναθέσετε σε ιδιώτη – εργολάβο την ανάληψη του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων.
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη από την οποία να αποδεικνύεται ότι:
Το κόστος της αποκομιδής απορριμμάτων θα είναι μειωμένο κατά 50%
Η ποιότητα παροχής υπηρεσιών θα παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο με το σημερινό, αφού οι δικοί μας εργαζόμενοι είναι γνωστό σε όλους ότι εκτέλεσαν και συνεχίζουν να εκτελούν με αυταπάρνηση τα καθήκοντά τους για την αποκομιδή απορριμμάτων σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς για τους ίδιους, αλλά και για την πόλη.
Και αυτό το γνωρίζετε καλά εσείς, διότι όλοι ζήσαμε έντονα το τελευταίο διάστημα, πρωτόγνωρες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία καταστάσεις.
Εάν ο συγκεκριμένος κλάδος καταργηθεί, διότι θα δοθεί σε ιδιώτη εργολάβο, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (Μόνιμοι οδηγοί – 7,  μόνιμοι εργάτες – 14, ΙΔΑΧ εργάτες – 12, ΙΔΟΧ οδηγοί – 7, ΙΔΟΧ εργάτες – 20 των οποίων η σύμβαση πήρε παράταση έως 31/12/2017),  όλοι αυτοί λοιπόν από ποιες υπηρεσίες θα απορροφηθούν;
Και αν ενταχθούν σε διαθεσιμότητα αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χαμηλών προσόντων θα αποτελέσουν και την βασική δεξαμενή για απολύσεις.
Κύριε Δήμαρχε,  τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, τα ανταποδοτικά έσοδα ετών 2015 – 2016, ανέρχονται περίπου στο ποσό των 4.500.000,00 € και τα αντίστοιχα έξοδα στα 4.000.000,00 €. Διότι η μισθοδοσία του προσωπικού πληρώνεται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητη η αύξηση τελών.
Ανεξάρτητα από το παραπάνω, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μετριούνται τα πάντα με κόστη σ’ αυτή την ζωή και μάλιστα αναπόδεικτα.    Είμαστε ενάντια στη λογική του να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι.
Γι’ αυτό η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι συλλογική και μαζική.
Η αγωνιστική δυναμική και ενωτική παρουσία των εργαζομένων θα αποτρέψει την προσπάθεια κατάργησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ και θα προασπίσει το δικαίωμά τους στην εργασία».
Κ. Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών