"Εφυγε" από τη ζωή ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής Γιώργος Γεωργιάδης

Έχασε τη μάχη και έφυγε άδικα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες πολεμικούς ανταποκριτές, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης. Ο αγαπημένος μας φίλος και συνάδελφος, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, σήμερα (12.11.2016) τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ένας από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης με μια μεγάλη διαδρομή 30 ετών, μετέφερε τις εικόνες πολέμων απο το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και άλλά μέρη του κόσμου όπου ταξίδεψε υλοποιώντας εκπληκτικά ρεπορτάζ, κυρίως μέσα απο το Mega.

Tα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές, κυρίως της Μεσογείου και μέσα από την προσωπική του επαφή με ανθρώπους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και τον τρόπο ζωής τους, όσο στερημένος ή δύσκολος και αν ήταν αυτός, ο Γ. Γεωργιάδης πάντα μετέφερε συγκλονιστικές εικόνες και προσωπικές μαρτυρίες από τα μεγαλύτερα δράματα της ανθρωπότητας.

Ατελείωτες ώρες κινηματογραφήσεων και μερικές χιλιάδες φωτογραφίες της καθημερινής ζωής σε πλούσιες, σύγχρονες πόλεις, εξαθλιωμένες φαβέλες και επαρχίες μέσα σε σαβάνες και ζούγκλες, αποτελούσαν κάθε φορά την εικαστική αποτύπωση κάθε αποστολής του. Ο Γιώργος Γεωργιάδης, άφησε το στίγμα του και στην Ηλεία κάνοντας γυρίσματα για την εκπομπή και τα ρεπορτάζ του, ερχόμενος σε επαφή με τον κόσμο, κάνοντας νέους φίλους και σε αυτή τη γωνιά της γης.

Πρόσφατα, ο Γιώργος Γεωργιάδης τιμήθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης “Regional Media Awards 2016”, την πρώτη που πραγματοποιείται στο είδος της στην κατηγορία “Best Public Interest”, για το ντοκιμαντέρ του, “Οδοιπορικό στις ακτές της Λέσβου για το προσφυγικό”. Ήταν μια ακόμα διάκριση της δημοσιογραφικής δουλειάς του.

Ο Γιώργος ήταν ομως και λάτρης της φωτογραφίας και από όλα τα ταξίδια του συγκέντρωσε ένα απιστευτο υλικό, το οποίο κατά καιρούς αναρτούσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Φίλε και συνάδελφε Γιώργο η συντακτική ομάδα του ilialive.gr σε ευχαριστεί που μας τίμησες πρώτα με τη φιλία σου, μας συμβούλεψες με τη δημοσιογραφική σου εμπειρία και συνεργαστήκαμε για κάποια ρεπορτάζ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.


Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. 
Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής.

Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού. Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA.

Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους.

georg2

georg3

georg4

georg5

georg6

georg7

georg8

georg9

georg10

 

 

 

 

Πηγή

ilialive.gr - imerazante.gr - ΑΠΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ