Οι Ισραηλινοί ζητούν και το Νόμπελ . . . Ειρήνης!

 

Για άλλες 24 ώρες απαγορεύονται οι πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας - Απίστευτο: Ο ισραηλινός στρατός ζητά αποζημίωση από τις ΗΠΑ για τις δυσλειτουργίες της αντιαεροπορικής «ομπρέλας»

Τη στιγμή που ο αριθμός των Παλαιστινίων που χάνουν τη ζωή τους από το ανηλεές σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού αυξάνεται δραματικά αγγίζοντας τους 672, το Ισραήλ έχει το θράσος να ζητά και το Νόμπελ Ειρήνης! Η ισραηλινή πλευρά δε διστάζει να προβεί στην απίστευτη δήλωση μέσω του πρεσβευτή του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς.

Ο Ντέρμερ, μάλιστα, επιτέθηκε σε όσους «κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου». Σαν να μην έφτανε αυτό, το Ισραήλ διεκδικεί και πολεμική αποζημίωση από τις ΗΠΑ! Σύμφωνα με το υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από τις ΗΠΑ αποζημίωση ύψους 225 εκατ. δολαρίων για ελλείψεις στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος», με το οποίο ο στρατός μπορεί να αναχαιτίσει τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στις ΗΠΑ για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει η πολυδιαφημισμένη ασπίδα, η οποία θεωρείτο «ανίκητη».

Όπως ανέφερε ο Χέιγκλ, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, το Ισραήλ ζήτησε πολεμική αποζημίωση για «έλλειψη τμημάτων που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του συστήματος». Ο υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει ποια είναι τα τμήματα που χρειάζεται ο ισραηλινός στρατός, αλλά τόνισε ότι το Ισραήλ δε μπορεί να περιμένει μία νέα προμήθεια από τις αμερικανικές κατασκευάστριες εταιρίες, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δύο χρόνια αργότερα. Όλα αυτά, ενώ οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διεκόπησαν προσωρινά για μικρό χρονικό διάστημα σε αρκετές περιοχές της Γάζας, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση ασθενοφόρων για την παραλαβή τραυματιών, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Σεσίλια Γκόιν. «Αυτοκινητοπομπή επτά ασθενοφόρων και δύο του Ερυθρού Σταυρού έφτασαν στην περιοχή Σουτζαγίε για να παραλάβουν τους τραυματίες», δήλωσε η Γκόιν, η οποία διευκρίνισε ότι η μετακίνηση των διασωστών πραγματοποιήθηκε έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Την ίδια στιγμή, μία άλλη αυτοκινητοπομπή έφτασε στην περιοχή Κούζα κοντά στην νότια πόλη Κχαν Γιουνίς, η οποία επλήγη σοβαρά από ισραηλινά πυρά το περασμένο βράδυ. Παρόλα αυτά, λίγη ώρα αργότερα, όπως αναφέρει η Haaretz οι σειρήνες αεράμυνας ήχησαν και πάλι σε περιοχές του Ισραήλ, με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας να έχει εντοπίσει δύο ρουκέτες πάνω από τη συνοικία Ασχόντ.

Απαγόρευση για άλλες 24 ώρες στις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών

Μετά την απαγόρευση στις πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιριών από και προς το Ισραήλ, με καινούρια της ανακοίνωση η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) έδωσε εντολή για νέα 24ωρη απαγόρευση, για λόγους ασφαλείας. Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι διακόπτει τα δρομολόγιά της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική Delta, εχθές Τρίτη. Ακολούθησαν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες, η United Airlines και η US Airways και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και οι θυγατρικές της σε Αυστρία και Ελβετία, η ολλανδική KLM, η γαλλική Air France και η βελγική Brussels Airlines. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι και οι εταιρείες EasyJet, Air Canada και οι Κυπριακές Αερογραμμές ακύρωσαν τις πτήσεις τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το διεθνές αεροδρόμιο.


Κέρι: «Κάποια πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει»

Από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε πως σημειώθηκε «κάποια πρόοδος» στις συνομιλίες για εκεχειρία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αφού συνομίλησε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν κάποια βήματα προς την κατάπαυση του πυρός, ωστόσο επισήμανε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει». Εξήγησε, μάλιστα, πως στόχος δεν είναι μόνο η εκεχειρία αλλά και μία «βιώσιμη διαδικασία για πρόοδο» ώστε να ικανοποιήσει τους Παλαιστινίους και να αποτρέψει τις εχθροπραξίες ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ τα ερχόμενα χρόνια. Αργότερα, ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, πριν τις συνομιλίες του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρόσθεσε, δε, ότι την ημέρα της άφιξής του στο Ισραήλ κηδεύτηκε και ο αμερικανικής καταγωγής Μαχ Στάινμπεργκ, ο οποίος υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό και έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας.


Ισραηλινός στρατός: Άντρο της Χαμάς το νοσοκομείο που επλήγη

Λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός σε νοσοκομείο της Αλ Γουάφα, όπου μέχρι πρότινος νοσηλεύονταν δεκάδες τραυματιών με πολλούς εξ αυτών να βρίσκονται σε κώμα, ή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι το ιατρικό κέντρο ήταν άντρο της Χαμάς. Όπως είπε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter οι άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν το νοσοκομείο και τη γύρω περιοχή για τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκτόξευση πυραύλου. Δύο ημέρες πριν, μάλιστα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν και δεύτερο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με σοβαρούς τραυματισμούς, με το ιατρικό προσωπικό να απευθύνει έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό για ενίσχυση ώστε να απομακρυνθούν οι νοσηλευόμενοι.












 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ