Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της Παναρίτη στο ΔΝΤ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις για τον διορισμό της Ελενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, έκανε retweeted το σχόλιο του Δ. Παπαδημούλη στο twitter ο οποίος καλούσε τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει την επιλογή, γράφοντας στο twitter του: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κυρίας Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν». 

Η ανάρτηση αυτή του κ. Παππά αλλάζει τα δεδομένα στο μέτρο που ο υπουργός Επικρατείας απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού για τον διορισμό της κας Παναρίτη στο ΔΝΤ από τον ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη. 

Η μυστική ψηφορορία

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Τετάρτη, στη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρωθυπουργό, διενεργήθηκε άτυπη ψηφοφορία μεταξύ των κυρίων Βαρουφάκη, Σταθάκη, Δραγασάκη και Τσακαλώτου, κατά την οποία ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτης καταψήφισε την πρόταση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε ουδέτερη στάση («λευκό») και μόνο οι κύριοι Βαρουφάκης και Σταθάκης τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, «χρέωσε» την επιλογή στον Γιάνη Βαρουφάκη και πρόσθεσε: «καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».

Ακολούθησε το στέλεχος της Αριστερής πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος ο οποίος ήταν κατηγορηματικός και ξεκάθαρος: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κυρίας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ».

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος (στο ΔΝΤ) της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» ανέφερε με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σακοράφα, που άνοιξε τον κύκλο της αμφισβήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι σε «ανύποπτο χρόνο» -τον Σεπτέμβριο του 2009- η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» χαρακτήριζε την κυρία Παναρίτη «αρπακτικό».

«Εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. την Έλενα Παναρίτη, η οποία ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΠΑΣΟΚ για Παναρίτη: «Εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού»

«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.

Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον διορισμό της κας Παναρίτη.

Πηγή

thetoc.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ