Μπαξεβανάκης: Θα νικήσει η αξιοπρέπεια

Εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη πολιτική μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας, για την ανακούφιση των πολιτών που υποφέρουν. Από την έκβαση αυτής της μάχης δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της Ελλάδας. Αν νικήσουμε, ένας άλλος δρόμος θα είναι ορατός σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γι’ αυτό κι επιχειρείται να στραγγαλιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Γι’ αυτό έχουν ξεσηκωθεί εναντίον μας όλα τα διεθνή κι εγχώρια γεράκια του νεοφιλελευθερισμού. Η μάχη που δίνουμε είναι ιστορικής σημασίας για όλη την Ευρώπη.
Η προχθεσινή θεαματική άνοδος των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και κινηματικής Αριστεράς στην Ισπανία, δείχνει πως η μάχη εναντίον της λιτότητας μπορεί να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Από την αρχή είχαμε πει ότι ο αγώνας αυτός δεν θα είναι μια βόλτα στην εξοχή. Ότι η μάχη θα διαρκέσει πολύ και θα είναι σκληρή. Τέσσερις μήνες τώρα, προσπαθούμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού μας. Τέσσερις μήνες τώρα, αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα. Αντιστεκόμαστε στην επιχείρηση στραγγαλισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.
Τέσσερις μήνες τώρα, επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο λαός μας. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία υποταγής. Αν επρόκειτο να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα το είχαμε ήδη κάνει από τις αρχές Φεβρουαρίου. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε.
Όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο. Η διαλλακτικότητα που επιδείξαμε, δεν ήταν έκφραση αδυναμίας. Ήταν πράξη ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Επιδιώκουμε μια συμφωνία που θα τερματίσει τον φαύλο κύκλο χρέος-λιτότητα-περισσότερο χρέος. Όσοι υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια υιοθετώντας αδιάλλακτη στάση, όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν με τη φωτιά.
Παρόλο που η κυβέρνηση απέδειξε έμπρακτα τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας, η ελληνική οικονομία υφίσταται έναν πρωτοφανή πιστωτικό στραγγαλισμό με προφανή πολιτικά αίτια. Αν αυτός ο εκβιασμός συνεχιστεί και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι προτεραιότητά μας θα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, θα είναι η αξιοπρέπεια του λαού μας και όχι η εξυπηρέτηση του χρέους.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης
βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ