Τι μαρτυρούν τα status στο Facebook για τον χαρακτήρα μας;

Το facebook αποτελεί καθημερινή συνήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους. Κάποιοι είναι περισσότερο ενεργοί και ανεβάζουν συνέχεια status και φωτογραφίες και κάποιοι άλλοι μπαίνουν λιγότερο συχνά.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο, ρίχνουν μια καλύτερη ματιά στις δημοσιεύσεις των χρηστών του Facebook προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων και την προσωπικότητά τους.

Μελετώντας τις αναρτήσεις 555 χρηστών του Facebook οι ερευνητές καταλήγουν σε ορισμένα συμπεράσματα. Αρχικά, υποστηρίζουν πως όσο πιο πολλές αναρτήσεις έχει κάποιος στο προφίλ του σχετικά με τις κοινωνικές του δραστηριότητες και την καθημερινότητά του, τόσο πιο εξωστρεφής χαρακτήρας είναι. Αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους.

Οι ναρκισσιστές, όπως είναι αναμενόμενο, χρησιμοποιούν το facebook επιζητώντας την προσοχή και την επιβεβαίωση των γύρων τους. Αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ενημερώνουν τους πάντες για τα επιτεύγματά τους.

Οι άνθρωποι με υψηλή αυτοεκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μιλάνε για πνευματικά ζητήματα, αντίθετα όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι πιο πιθανό να δημοσιεύουν status σχετικά με τους ρομαντικούς συντρόφους τους.

Όσοι πάλι χρησιμοποιούν το facebooκ σε υπερβολικό βαθμό πιθανότατα αναζητούν την προσοχή και την κοινωνική υποστήριξη που μπορεί να λείπει από τη ζωή τους όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης.

Οι Βρετανοί επιστήμονες αναφέρονται επίσης στα «likes» λέγοντας πως πολλά από αυτά γίνονται χωρίς οι χρήστες να είναι σύμφωνοι με αυτά.

«Οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν likes και να σχολιάζουν τα επίτευγματα των φίλων τους για να δείξουν την υποστήριξή τους, αλλά μπορεί κρυφά να τους αντιπαθούν», προσθέτουν οι επιστήμονες.

Πηγή

newmoney.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ