Αποχαιρέτα το Κάστρο που ήξερες . . .

Ένα από τα πιο γνωστά σημεία αναφοράς στα καλοκαίρια μας, ενίοτε και στους χειμώνες μας, δεν υπάρχει πλέον. Τουλάχιστον με την μορφή που γνωρίζαμε έως τώρα. Το “Κάστρο” έσβησε, τουλάχιστον με τη μορφή που γνωρίζαμε έως τώρα.
Η μεγάλη σάλα που φιλοξένησε αγαπημένες στιγμές μας κατεδαφίστηκε και ο χώρος καθαρίζεται τα τελευταία 24ωρα από ειδικά συνεργεία. Το μέλλον δεν ξέρουμε πιο θα είναι. Πάντως σήμερα η εικόνα σε αυτή την αγαπημένη γωνιά του Αγ. Ανδρέα δεν είναι η ίδια.
Το μόνο που έχει απομείνει είναι το παλιό ισόγειο σπιτάκι, που γνωρίσαμε ως ταβέρνα, πριν μεγαλώσει και γίνει το κορυφαίο Beach Bar στην Ηλεία.
Εκεί που έγιναν τα μεγαλύτερα Beach Party, εκεί που φιλοξενήθηκαν εκδηλώσεις χορού, μεγάλα Live, αγώνες Kick Boxing, εκεί που αρκετοί έκαναν τη δεξίωση του γάμου τους, εκεί που οι περισσότεροι απολαύσαμε έναν καφέ το πρωί, ή το απόγευμα απολαμβάνοντας τη μαγεία του τοπίου.
Και δεν ήταν μόνο τα καλοκαίρια που λατρέψαμε στο “Κάστρο” αλλά και οι χειμώνες. Γιατί ο Μάκης φρόντισε να δημιουργήσει αυτό το χώρο έτσι ώστε να μην μας δημιουργήσει στερητικό σύνδρομο, όταν θέλαμε να χαρούμε τον Αγ. Ανδρέα.
Για την παραλία που όλοι κάναμε μπάνια, παίξαμε ρακέτες, φλερτάραμε, “καήκαμε” στον ήλιο, δεν θα γράψουμε τίποτα. Εκεί θα παραμείνει, ίσως να μην είναι όμως το feeling ξανά το ίδιο…
Ρωτήσαμε το Μάκη Παναγιωτόπουλο τον δημιουργό και ιδιοκτήτη του “Κάστρου” για το τι συνέβη… “Η κατασκευή είχε παλιώσει και έπρεπε πλέον να απομακρυνθεί. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον" μας είπε… χωρίς να βάζει τέλος σε αυτή την ιστορία, αλλά και χωρίς να μας δίνει τη συνέχεια. Άλλωστε το σύνολο του εξοπλισμού της επιχείρησης βρίσκεται σε χώρο ακριβώς δίπλα, σα να περιμένει το επόμενο καλοκαίρι…
Δυστυχώς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη της έκτασης που βρισκόταν έως τώρα το “Κάστρο” κ. Μπερτσάτο για να ακούσουμε τη δική του άποψη για την εξέλιξη αυτή… κάτι που όμως θα επιδιώξουμε ξανά.
Εκείνο που είναι γνωστό για τη συγκεκριμένη περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο Αγ. Ανδρέας, είναι πως έχουν εφαρμογή αυστηρές διατάξεις της νομοθεσίας, αν μια άδεια σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος “χαθεί” λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης, είναι δύσκολο να “επανέλθει” ξανά.
Το τι πραγματικά θα συμβεί πλέον το ξέρουν μόνο ο ιδιοκτήτης του χώρου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης…

IMG 3624

IMG 3628

IMG 3630

IMG 3632

IMG 3634

IMG 3636

IMG 3640

IMG 3644

IMG 3646

IMG 3654

Οι φωτογραφίες είναι του ilialive WKND

kastro old1

kastro old2

kastro old3

kastro old4

kastro old5

Οι φωτογραφίες είναι απο την περίοδο της λειτουργίας του Κάστρου από το Lifetown.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών