Τσακαλώτος: Εφικτή η έξοδος στις αγορές το καλοκαίρι του 2017

Το καλοκαίρι του 2017 η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει ένα πρώτο τεστ για έξοδο στις αγορές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές χωρίς περαιτέρω περικοπή δαπανών, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ειδικότερα, ο  κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε «ρεαλιστικούς» τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2018, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει ενεργοποίηση του «κόφτη».
Στη συνέχεια, θέλουμε να φτάσουμε σε μεσοπρόθεσμο πλεόνασμα που θα είναι χαμηλότερο του 3,5%, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι το πώς θα επιτευχθεί αυτό είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, αν όλα πάνε καλά, τότε η Αθήνα θα προσπαθήσει να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές σε περίπου έναν χρόνο. Ένα πρώτο τεστ θα υπάρξει το καλοκαίρι του 2017, είναι εφικτό, είπε χαρακτηριστικά.



Αναφερόμενος στο ζήτημα του «plan B», με αφορμή το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ, είπε πως «η ΝΔ ανακινεί ζητήματα από το πουθενά», και πως «ο ιδεολόγημα της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι τα σχέδια αυτά ήταν το plan Α της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν προκύπτει από πουθενά.»
«Στην πραγματικότητα είναι προφανές ότι η Ν.Δ. δεν θέλει και δεν μπορεί να επωμισθεί το πρόγραμμά της και με βάση αυτό να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε.
Σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιωτών προς το Δημόσιο ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος του ποσού είναι παλιά χρέη από επιχειρήσεις που κλείσανε πριν από πολλά χρόνια και πρόσθεσε: «από την άλλη, δεν το έχω κρύψει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για πολύ κόσμο, που πραγματικά αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του.
Βέβαια, να μη γελιόμαστε, αυτό δεν ισχύει για όλους. Από τη μια μεριά, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι πιάνουμε τους στόχους μας, από την άλλη έχουμε πλήρη επίγνωση ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν όχι μόνο όταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, αλλά όταν ο κόσμος πειστεί ότι κατορθώνουμε σταδιακά να αποκαθιστούμε το αίσθημα δικαιοσύνης σε θέματα φορολογίας.»

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ