Αστέρας Αμαλιάδας: Στα "βυσσινί" ο Οντβόνγκ

Ο Αστέρας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόκτηση του Μπόρις Οντβόνγκ. Ο 27χρονος πανύψηλος σέντερ-φορ (1.92μ.), γνωστός και ως « Μπαλοτέλι των φτωχών», όπως τον είχε χαρακτηρίσει στην Καλαμάτα ο Σωτήρης Γεωργούντζος, συμφώνησε με τον αμαλιαδίτικο σύλλογο και απομένουν οι υπογραφές για  να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Μάλιστα, ο Οντβόνγκ ακολούθησε την αποστολή στη Θήβα, προκειμένου να αρχίσει να εγκλιματίζεται στη νέα του ομάδα. Ο Οντβόνγκ ξεκίνησε τη σεζόν στην Α.Ε. Καραϊσκάκης, απ’ όπου στα τέλη Δεκεμβρίου έμεινε ελεύθερος. Ο αμαλιαδίτικος σύλλογος λοιπόν ενισχύει την επιθετική του γραμμή με έναν καλό επιθετικό που αναμένεται να βοηθήσει πολύ την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της, ενώ θα αποκτηθούν και ένας ή δύο ακόμη ποδοσφαιριστές.

Το βιογραφικό του Οντβόνγκ
Ο Μπόρις Οντβόνγκ γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας στις 20/01/1990, από Νιγηριανούς γονείς και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ερασιτεχνική Savio Roman όταν ήταν ακόμα 15 χρονών. Δεν άργησε να αναδειχθεί και να γίνει από τους κορυφαίους στην ομάδα και έτσι την αμέσως επόμενη σεζόν και μόλις στα 16 του μπήκε στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων όπως Τζένοα, Ίντερ ακόμα και η Τότεναμ. Λόγω της σωματοδομής του (1,92μ.) τον χαρακτήρισαν ο νέος Μπαλοτέλι και τελικά κατάφερε να τον αρπάξει η Σαμπντόρια. Παίζοντας αρχικά στην ομάδα Κ20 της Σαμπντόρια αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 26 γκολ σε 27 αγώνες. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Viterbo (Serie D) και στην Nardo (Serie C), ώσπου έφτασε στη Μάλτα και συγκεκριμένα την Naxxar FC, ομάδα της Β΄ Κατηγορίας. Από εκεί μεταπήδησε στη Floriana στην Α΄  Κατηγορία της Μάλτας. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ραπίντ Κινσινάου της Μολδαβίας (Α' Κατηγορία),  τη σεζόν 12-13, όπου αναδείχτηκε φιναλίστ του Κυπέλλου Μολδαβίας και πέτυχε συνολικά 6 γκολ σε 16 αγώνες. Από τη Μολδαβία έφτασε στην Ελλάδα και την Καλαμάτα, τη σεζόν 2013-2014, όπου σε 17 παιχνίδια στη Γ΄ Εθνική πέτυχε 4 γκολ. Από τη «Μαύρη Θύελλα», πήγε στον Παναργειακό και εν συνεχεία στην ΑΠΕΠ της Κύπρου.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ