Ηλειακός στίβος από ατόφιο χρυσάφι . . .

Ο Εμμανουηλ Καραλής, δεν αποτελεί τη μοναδική Ηλειακή επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Στο ΣΕΦ ιστορία έγρψαν ακόμα τρεις αθλητές, η Μαργαρίτα Τσουκαλά στο πένταθλο, ο Παναγιώτης Μάντης στο έπταθλο και ο Νίκος Ξένος στο μήκος. Οι δύο πρώτοι ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ ο Ξένος κατέκτησε την τρίτη στο αγώνισμά του...

Αποκάλυψη η 17χρονη Μαργαρίτα Τσουκαλά - Πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών στο πένταθλο

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά είναι από το απόγευμα της Κυριακής, πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών πεντάθλου στον κλειστό στίβο. Η 17χρονη αθλήτρια που ανήκει στην κατηγορία κορασίδων και αγωνίζεται για τον Απόλλωνα Πύργου με προπονητή τον Σάκη Καίσαρη, έκανε ένα πολύ συγκροτημένο αγώνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πετυχαίνοντας και νέα προσωπικά ρεκόρ, ύστερα από έναν 12ώρο αγώνα.
Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος η Τσουκαλά θα γιορτάσει σήμερα τα 17α γενέθλιά της.

Μαθήτρια της Β’ Λυκείου, Μαργαρίτα ξεκίνησε την προσπάθειά της χθες το πρωί με τα 60μ. εμπόδια. Κατετάγη 3η με χρόνο 9’’40 διαλύοντας στην κυριολεξία το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ (9’’70). Στη συνέχεια ήταν 2η στο ύψος 1μ.66 εκ. με νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ μπορούσε να ανέβει στο 1μ.69 εκ. Στη σφαιροβολία κατετάγη1η με 12μ 33 εκ., ενώ στο μήκος εμφανώς κουρασμένη, κρατήθηκε στην 6η θέση με ένα άλμα στα 5μ 11 εκ, αρκετά κάτω από το ατομικό ρεκόρ της. Όμως στο τελευταίο αγώνισμα στα 800 μέτρα κέρδισε την κούρσα με 2΄27’’49 με χαρακτηριστική άνεση και ένα εκπληκτικό σπριντ.
Η Τσουκαλά σε ηλικία 17 ετών κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών, αν και πολύ μικρότερη, συγκεντρώνοντας 3631 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η 28χρονη Εμμανουέλλα Ιωακειμίδου με 3.519 βαθμούς και 3η η 20χρονη Μελίνα Καστρινού με 3.504 βαθμούς.

«Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και τον χάρηκα κυριολεκτικά. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Σάκη Καίσαρη που χρόνια τώρα με έκανε να φτάσω μέχρις εδώ, τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που μου συμπαραστέκονται, τους συναθλητές μου, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μου και τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μου στο σχολείο γιατί όλοι με βοηθούν. Ευχαριστώ τον Κώστα Παναγιωτόπουλο και τη βιομηχανία «Παναγιωτόπουλος» για τη χορηγία. Τέλος ευχαριστώ το σύλλογό μου τον Απόλλωνα Πύργου και εύχομαι και τους συναθλητές μου ανάλογες επιτυχίες. Θέλω να πω εδώ ότι και η βράβευση από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό μας έδωσε δύναμη πριν από λίγες μέρες στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών για να έχουμε υγεία και να αγωνιζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της.
Απο την πλευρά του ο προπονητής της Σάκης Καίσαρης ανέφερε ότι «... είναι μία μεγάλη διάκριση για την αθλήτριά μας. Κέρδισε δίκαια και το μέλλον της ανήκει. Οι στόχοι μας φέτος είναι φυσικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επτάθλου της κατηγορίας της και πλέον με προσοχή θα υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας ώστε η Μαργαρίτα να είναι στην καλύτερή της φόρμα στην Ουγγαρία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Πρωταθλητής Ελλάδος στο έπταθλο ο Μάντης

Την πρώτη θέση στο έπταθλο του κλειστού στίβου κατέκτησε ο 23χρονος Ηλείος ψυχολόγος απο τη Γαστούνη, Παναγιώτης Μάντης. Ο Ηλείος πρωταθλητής του Πανιωνίου παλιός του Κοροίβου έκανε στα 60 μέτρα 7’’19 στο μήκος 6μ.74εκ στη σφαιροβολία 13μ08 εκ. στο ύψος 1μ.69εκ. στα 60 εμπόδια 8’’41 στο άλμα επί κοντώ 4μ. 50 εκ. και στα 1000 μέτρα 3’ 13’’ 90 . Ο αθλητής τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο καθώς επίσης και από τους 4.952 βαθμούς που συγκέντρωσε.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων πανελληνίων αγώνων που τα σύνθετα στις μεγάλες κατηγορίες κερδίζουν δύο πρωταθλητές από την Ηλεία.

Τρίτος στο μήκος ο Καψής

Τέλος, ο Νίκος Καψής από τον Πύργο (αθλητής της ΑΕΚ), κατέλαβε στο μήκος την τρίτη θέση με άλμα στα 7.60μ.. Πρώτος ήταν ο Μάρκος Συρίγος με 7.69μ. και δεύτερος ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7.63μ.

Ρεπορτάζ Θέμης Μαντάς

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ