Κόροιβος: "Τελειώνει" ο . . . διπλοθεσίτης Σονγκάνια!

Καλός παίκτης λέγεται ότι είναι αυτός ο Εβαρίστ Σονγκάνια, που συμφώνησε να παίξει στον Κόροιβο, αλλά τελικά δεν πρόκειται να παίξει, διότι ο Κόροιβος τον αφήνει να φύγει μη έχοντας στην πραγματικότητα άλλη επιλογή! Κι εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ αν πράγματι είναι καλός…

Η ιστορία είναι παράξενη και από αυτές που, η αλήθεια είναι, δεν συμβαίνουν συχνά. Στις 24 Αυγούστου οι άνθρωποι του Κοροίβου συμφώνησαν με τον Κονγκολέζο σέντερ και ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την έναρξη της διετούς συνεργασίας μαζί του. Μετά από λίγες μέρες, όμως, επικοινώνησε μαζί τους παράγοντας της ομάδας όπου είχε αγωνιστεί πέρυσι ο Σονγκάνια, της Μοναστίρ από την Τυνησία, ο οποίος τούς ενημέρωσε πως ο παίκτης είχε συμβόλαιο σε ισχύ με αυτήν!

Στην Αμαλιάδα τα έχασαν. Επικοινώνησαν με τον ατζέντη του παίκτη, ο οποίος στην ουσία επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Μοναστίρ, λέγοντας πως και στον ίδιον ο Κογκολέζος είχε πει ότι ήταν ελεύθερος! Ο Κογκολέζος ρωτήθηκε επίσης και η απάντησή του ήταν ότι είχε μεν συμβόλαιο, αλλά δεν περνούσε καλά στην Τυνησία και έφυγε ελπίζοντας ότι οι παράγοντες της ομάδας δεν θα το έκαναν θέμα.

Έλα όμως που το έκαναν. Και σε νέα επικοινωνία τους με τον Κόροιβο ενημέρωσαν ότι πολύ ευχαρίστως θα άφηναν ελεύθερο τον παίκτη, αρκεί να βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό που αγγίζει τα 150.000 Ευρώ! Φυσικά, αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και να υπήρχαν είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Κόροιβος θα τα έδινε για να αγοράσει τον Σονγκάνια. Έτσι, ο Κόροιβος αποφάσισε να στείλει επιστολή στη Μοναστίρ, με την οποία την ενημερώνει πως θα ζητήσει το letter of clearance του παίκτη κι αν η ομοσπονδία της Τυνησίας αρνηθεί να το παραδώσει, τότε θα αφήσει τον παίκτη να φύγει και δεν θα ασχοληθεί άλλο με την περίπτωσή του. Επειδή, βεβαίως, εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού υπάρχει συμβόλαιο, η ομοσπονδία της Τυνησίας λογικά θα δεσμεύσει το letter of clearance, επομένως ο Σονγκάνια ουσιαστικά “τελειώνει” από τον Κόροιβο πριν καν αρχίσει. Και ο Ντίνος Καλαμπάκος πρέπει να ψάξει τώρα για άλλον ψηλό.

Το κείμενο της επιστολής του Κοροίβου προς την Μοναστίρ, όπως περιήλθε στα χέρια του basketa.gr, έχει ως εξής:

“Ο Κόροιβος ως μέλος της ελληνικής Basket League, συνεργάζεται με τους αδειοδοτημένους από τη FIBA ατζέντηδες προκειμένου να καταρτίσει το ρόστερ του. Ο κ. Σονγκάνια προτάθηκε σε μας από έναν εξ αυτών των ατζέντηδων με τη διαβεβαίωση ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος. Την ίδια διαβεβαίωση είχε δώσει και ο παίκτης προς τον ατζέντη του.

Όπως γνωρίζετε σε διαδικασίες αυτού του είδους και σύμφωνα με τους με τους κανονισμούς της FIBA, αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το συμβόλαιο με τον κ. Σονγκάνια, πρέπει να ζητήσουμε από την ομοσπονδία της Τυνησίας, μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας το letter of clearance. Στην περίπτωση που η ομοσπονδία της Τυνησίας, γνωρίζοντας προφανώς ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την ομάδα σας, αρνηθεί να παραδώσει το letter of clearance, τότε φυσικά η ομάδα μας θα αποδεχθεί την κατάσταση και δεν θα έχει καμία επαγγελματική σχέση με τον κ. Σονγκάνια, ως οφείλει σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA”.

Πηγή

basketa.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ