Μέρα γιορτής για τον Ολυμπιακό: Πρωταθλητής για 43η φορά στην ιστορία του!

Τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου πανηγύρισε και τυπικά ο Θρύλος κόντρα στη Βέροια και μάλιστα πιο γρήγορα από ποτέ: τέλη Φεβρουαρίου! - Είναι το έκτο σερί πρωτάθλημα και 18ο τα τελευταία 20 χρόνια

Και μαθηματικά πρωταθλητής στέφθηκε σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς πήρε το «τρίποντο» που χρειαζόταν, επικρατώντας εύκολα της Βέροιας με 3-0 στο «Καραϊσκάκη».

Αυτό είναι το 43ο πρωτάθλημα στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» και ήρθε και τυπικά, χάρη σε δύο γκολ του Φουστέρ και ένα του Πουλίδο, που «έγραψαν» το τελικό 3-0 για τους Πειραιώτες.

Αυτό είναι και το πιο γρήγορο που έχει κατακτηθεί ποτέ, αφού "σφραγίστηκε" πριν καν μπει ο Μάρτιος: τέλη Φλεβάρη!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ακόμα μία χρονιά την εντός των συνόρων κυριαρχία του, χαροποιώντας και φέτος τον κόσμο του!

Επικράτησε υπό τα βλέμματα δημοσιογράφων από Πορτογαλία (που είχαν έρθει για τον Μάρκο Σίλβα) και Σκανδιναβία στο Καραϊσκάκη στη Βέροια και και έτσι "κλείδωσε" και τυπικά τον 43ο τίτλο του! Είναι το 6ο σερί πρωτάθλημα και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια! 
 
Το πρόσωπο του αγώνα; Ο πιστός στρατιώτης Νταβίντ, που αποθεώθηκε περισσότερες από 2 φορές από τον κόσμο! Ο Φουστέρ φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού έβαλε τα πρώτα του φετινά τέρματα στο πρωτάθλημα δίνοντας τη νίκη με σκορ 3-0 (το άλλο γκολ ο Πουλίδο). Ο Ολυμπιακός έχοντας "καθαρίσει" πλέον το πρωτάθλημα στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θέλοντας εκεί να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.
 
Ο Μάρκο Σίλβα και λόγω απουσιών και προβλημάτων αλλά κυρίως εξαιτίας του επερχόμενου ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγές. Βασικός κίπερ ξανά ο Ρομπέρτο και όχι ο Καπίνο αλλά κατά τα άλλα Σαλίνο δεξί μπακ, Τσιμίκας αριστερά (στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στο πρωτάθλημα) και κέντρο άμυνας με Ντα Κόστα και Βούρο, κέντρο με Κασάμι και Ζντιέλαρ, επιτελικός ο Τσόρι, άκρα με Φουστέρ και Κολοβό και φορ ο Πουλίδο.
 
Για τη Βέροια του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ο Καντιμοίρης ήταν ο κίπερ. Στην άμυνα την τετράδα απάρτιζαν οι Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν και Μπράβο. Κέντρο με Άρτσε και Σιόντη, στα "φτερά" οι Μαγιέφσκι και Γιουσούφ και φορ ο Ναζλίδης. Πίσω του έπαιζε ως δεκάρι ο Ανάκογλου.
 
Ο Ολυμπιακός μπήκε με αρκετά καλά... πατήματα στο γήπεδο. Απείλησε πρώτη φορά ουσιαστικά στο χαμένο τετ α τετ του Φουστέρ στο 6ο λεπτό. Στο 10ο λεπτό ο Τσόρι έκανε κίνηση και σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ. Στο 17ο λεπτό ο Τσόρι επιχείρησε ξανά για γκολ.
 
Στο 19ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ ο Φουστέρ βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 1-0. Μετά την εκτέλεση του Τσόρι η μπάλα βρήκε στο τείχος και μετά άλλαξε πορεία για να "στρωθεί" στον Ισπανό άσο και να σκοράρει από κοντά. Ήταν και το παρθενικό τέρμα του στο πρωτάθλημα φέτος. Σε έξι ματς έχει ένα γκολ και μία ασίστ.
 
Η Βέροια θέλησε να δώσει την... απάντησή της με σουτ του Γιουσούφ στο 26'. Μετά από παρέμβαση του Ρομπέρτο πέρασε κόρνερ. Είχε και ένα καλό σουτ του Ανάκογλου λίγο άουτ στο 30'. Στο 31' ένα καλό σουτ του Κασάμι υποχρέωσε τον Καντιμοίρη να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια και ο Πουλίδο "κυνήγησε" το γκολ σε 2 φάσεις.
 
Στο 36' ο Ναζλίδης από θέση βολής έκανε ένα κακό σουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 42' μετά από λάθος του Ντα Κόστα από καλή θέση είχε ξανά κακή έμπνευση. Στο 44' μία κεφαλιά του Κασάμι πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Βέροιας. Στο 45' ένα εξαιρετικό σουτ του Μαγιέφσκι πέρασε ελάχιστα έξω.
 
Με την σέντρα του β' μέρους ο Σίλβα έριξε στο ματς και τον Μπουχαλάκη αντί του Ζντιέλαρ για να παίξει και αυτός ένα ημίχρονο. Στο 48' ένα σουτ του Ντα Κόστα βρήκε κόντρα για να καταλήξει στα χέρια του Καντιμοίρη. Στο 52' ο Μαγιέφσκι νικήθηκε από τον Ρομπέρτο σε τετ α τετ.
 
Στο 57' ο Κασάμι από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Καντιμοίρη. Ο ίδιος παίκτης απέτυχε να βρει δίχτυα με κεφαλιά στο 59'.
 
Στο 62' ο Ολυμπιακός έβγαλε ξανά φάση με σέντρα Τσιμίκα και κεφαλιά Ντα Κόστα που έβγαλε πολύ δύσκολα ο Καντιμοίρης. Στην συνέχεια ένα σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε έξω.
 
Στο 65' ο Φουστέρ μετά από σέντρα Σαλίνο και στοπάρισμα του Κολοβού με ένα δυνατό και καλό σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 2-0. Ο Ισπανός άσος είχε την δυνατότητα να βάλει και 3ο γκολ μετά από μπαλιά του Ερνάνι και κεφαλιά του, την οποία δεν έπιασε όμως καλά. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το πρέσινγκ και έκαναν και άλλες φάσεις με Φουστέρ, Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Στο 74' ο Φορτούνης προσπάθησε να σκοράρει εντυπωσιακά με ψαλιδάκι μετά από "σκάψιμο" της μπάλας από τον Φουστέρ. Εντυπωσιακή επέμβαση του Καντιμοίρη και σε αυτήν την φάση. Στο 79' ένα νέο σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε λίγο άουτ. 
 
Στο 82' ο Καντιμοίρης είχε ξανά εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Ντα Κόστα ενώ αμέσως μετά είχε φάση και ο Κασάμι. 
 
Στο 84' ο Ολυμπιακός έβαλε και 3ο γκολ με την συμμετοχή του Φουστέρ. Ο Ισπανός έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε κόντρα αλλά ο Πουλίδο με την επιμονή του κέρδισε την μπάλα και την έστειλε σε ένα σημείο όπου ο Καντιμοίρης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
 
Το ματς έκλεισε με τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το θερμό χειροκρότημα των 10.000 και πλέον φιλάθλων που έδωσαν το παρών στο φαληρικό γήπεδο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού φόρεσαν τα μπλουζάκια τους για το πρωτάθλημα Νο43 και ενώ στα μάτριξ έπαιξε και σχετικό βιντεάκι. Επίσης ο Ρομπέρτο ως αρχηγός μάζεψε όλη την ομάδα για να πάει στην κερκίδα για τα καθιερωμένα "Όλε".
 
MVP: Ο Φουστέρ. Στην επανεμφάνισή του στην 11άδα του Ολυμπιακού έβγαλε επιθετική και δημιουργική "φρεσκάδα". Σκόραρε το γκολ για το 1-0 που ήταν και το πρώτο του για το φετινό πρωτάθλημα. Είναι ο παίκτης που κάνει και το 2-0! Συνολικά πολύ καλή παρουσία. Εδώ και ο Ρομπέρτο με τις επεμβάσεις του.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από πλευράς Ολυμπιακού οι περισσότεροι παίκτες προσπάθησαν. Ο Κασάμι περισσότερο σε σχέση με τους άλλους ενώ ο Τσιμίκας έδειξε και πάλι το ταλέντο του. Καλός και ο Σαλίνο, που είχε συμμετοχή στο 2-0, όπως και ο Κολοβός. Για τη Βέροια δέσποσε ο εξαιρετικός Καντιμοίρης. Μπορεί να δέχθηκε 3 γκολ αλλά έχει κάνει ένα σωρό επεμβάσεις και ορισμένες πολύ δύσκολες. Πάλεψε αρκετά και ο Γιουσούφ.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να υστέρησε τόσο πολύ.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Οι χαμένες ευκαιρίες του Ναζλίδη στο α' μέρος. Βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε δύο φορές στην προσπάθειά του για 1-1.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς σοβαρά προβλήματα η διαιτησία. Δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο και σοβαρό λάθος στην αναμέτρηση. Στο 64' ο Μπράβο ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Τσιμίκα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή που να δικαιολογεί να δοθεί τέτοια υπόδειξη. Στις καθυστερήσεις φώναξε για πέναλτι και ο Ερνάνι σε μία φάση που επίσης δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι επιλήψιμο.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Αυτό που μετράει για τον Ολυμπιακό είναι η μαθηματική κατάκτηση του 43ου τίτλου. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν έπιασε τρομερή απόδοση στο α' μέρος αλλά ήταν ουσιαστικός επιθετικά και... καταιγιστικός στο β' ημίχρονο - και ενώ είχε και αρκετές αλλαγές - το χρέος του το έπραξε. Προσπάθησε να παίξει καλή μπάλα, σκόραρε 3 φορές και επικράτησε της Βέροιας. Βάσει των φάσεων που είχε θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα τέρματα. Η ομάδα της Ημαθίας δεν κλείστηκε, κάτι που έκανε ενδιαφέρον το ματς. Έβγαλε φάσεις και είχε και στιγμές που θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα (για το 1-1). Πολύ ορεξάτος και με το 2 πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα ο Φουστέρ (δείχνοντας και πάλι την αξία και την ποιότητά του) και ξανά πολύ καλές επεμβάσεις ο Ρομπέρτο. Οι πανηγυρισμοί στο Λιμάνι έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά θα πρέπει να σταματήσουν για κάποιο διάστημα καθώς υπάρχει μπροστά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πηγή

gazzetta.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ