Ο Γ. Καραγκούνης με τα παγκόσμια αστέρια στο Παρίσι προς τιμήν της Γαλλίας του ‘98

 

Του Θέμη Μαντά

Χτες βράδυ οι πρωταθλητές κόσμου του 1998 γιόρτασαν την 20ή επέτειο του παγκόσμιου τίτλου τους στο Nanterre. Ένα βράδυ στο ύψος της εκδήλωσης, στο Άμυνα του Παρισιού. Αρκετοί είχαν γκρίζους κροτάφους. Άλλοι μια σιλουέτα διαφορετική. Αλλά τίποτα δεν άλλαξε το χάρισμα τους, την ικανότητά τους να εξιτάρουν τα πλήθη.

Οι 30.000 θεατές του Παρισιού La Défense Arena έσπευσαν στις εξέδρες για αυτή τη συνάντηση για να μετρήσουν τη δύναμη της ανέγγιχτης ελκυστικότητάς τους. Οπαδοί όλων των γενεών συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έγιναν σύμβολα όχι μόνο της Γαλλίας .Στην προθέρμανση ο Ζιζού επευφημήθηκε από το κοινό αλλά και όλοι οι αγωνιζόμενοι

Οι οπαδοί τραγούδησαν για άλλη μια φορά το περίφημο «I Will Survive» από την Gloria Gaynor και η χορωδία τη Μασσαλιώτιδα και αυτός ο θρυλικός αγώνας σηματοδοτήθηκε από πολυάριθμες φωνές. Οι Γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές φορούσαν μια φανέλα ειδικά σχεδιασμένη από μαθητές της σχολής μόδας στο Saint-Ouen και ο Arsène Wenger δεν μπορούσε να μην ήταν εκεί.

Στο Παρίσι χτες βρέθηκαν μεγάλες δόξες του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου , όπως ο Edgar Davids, Hristo Stoichkov, Christian Vieri , ο Γιώργος Καραγκούνης , ο σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ που έπαιξαν μαζί με το Γιώργο, ο Toldo, o Mendieta, o Eto κλπ.

Στη γαλλική πλευρά Didier Deschamps, David Τρεζεγκέ , Martin Djetou, Sampri Lamousi, Ibrahim Ba, Lionel Letizi , Lilian Thuram, Thierry Henry που σκόραρε και ο έντονος Fabien Barthez Όσο για τον Zinedine Zidane, νίκησε τον David James με ένα ωραίο φάουλ (49ο), όπως στο Euro 2004.

Στο τέλος, οι Γάλλοι κέρδισαν 3-2, ο κόσμος έκανε γιορτή το ματς. Σήμερα, όλοι αυτοί οι ήρωες του παρελθόντος ζουν για το ποδόσφαιρο περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο και τους ενώνει η αλληλεγγύη.

Και το ερώτημα χαραγμένο στη ζωή και στον χρόνο για ολόκληρες γενιές. «Αλήθεια» λέει ο Γιώργος Καραγκούνης «εμείς κερδίσαμε αυτή την ομάδα, τους παγκόσμιους πρωταθλητές;» και συνεχίζει στην σύντομη συνομιλία από τα αποδυτήρια του γηπέδου… «Ναι εσείς κερδίσατε, Γιώργο» …του απαντώ. «Αυτές οι στιγμές», λέει ο Πυργιώτης ρέκορντμαν με τις περισσότερες εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες , «είναι σαν το κονιάκ. Όσο ο καιρός περνάει , τόσο η αξία των νικών αυτών μεγαλώνει…»

Πηγή: Teddy Vadeevaloo (Le Figaro)

kara world 2

Με τον Σαμιουέλ Ετό και τον Φερνάρντο Μοριέντες

kara world 3

Με τον κανονιέρη Κριστιάν Βιέρι και τον γκολκίπερ Φραντσέσκο Τόλντο.

kara world 4

Με τον Γιουέιν Μπόλτ στα αποδυτήρια λίγο πριν την έναρξη του β' ημιχρόνου.

kara world 5

Με τον Κριστιάν Βιέρι και τον Γκάϊθκα Μεντιέτα.

kara world 7

Ζινεντίν Ζιντάν και Γιώργος Καραγκούνης παγκόσμιες μορφές.

kara world 6

Φάση του αγώνα με αντίπαλο το Ζινεντίν Ζιντάν

kara world 1

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών