Ο Κόροιβος παίζει για το "Χαμόγελο"

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η καρδιά του νομού Ηλείας "χτυπάει" στις πέντε το απόγευμα στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας, όπου ο Κόροιβος αντιμετωπίζει την Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σε έναν φιλικό αγώνα για "ιερό" σκοπό, καθώς τα έσοδα θα πάνε στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας.

Οι "πρωτεργάτες" αυτής της σπουδαίας προσπάθειας συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Αμαλιάδας και άνοιξαν τα χαρτιά τους, παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου στα ηλειακά ΜΜΕ. Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Ο ΗΛΕΙΟΣ", Ρούλα Γκουβίτσα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κόροιβος, Χρήστος Λαγός, το μέλος του ΔΣ του "Χαμόγελου του Παιδιού", Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηλιδας, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, ανέλυσαν τους σκοπούς του και απηύθυναν κοινό κάλεσμα στον κόσμο να ενισχύσει αυτή την κίνηση.

Αναλυτικά:

Ρούλα Γκουβίτσα (Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. "Ο ΗΛΕΙΟΣ"):

"Ο Δήμος Ηλιδας με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην ΚΑΕ Κόροιβος και στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο κλειστό δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας. Νιώσαμε μεγάλη χαρά όταν προσδιορίσαμε και συμφωνήσαμε πως ο σκοπός διεξαγωγής του αγώνα ήταν φιλανθρωπικός. Με την ίδια προθυμία είδαμε πως ανταποκρίθηκε η ομάδα της πόλης μας, παρότι ήταν σε χρόνο που θα μπορούσαν τα παιδιά να ξεκουραστούν λόγω των διακοπών των εορτών. Τα έσοδα αυτού του αγώνα θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού για τη στήριξη των παιδιών που έχει στα ιδρύματά του, καθώς και ένα μέρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας για το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους έξι χρυσοί Ολυμπιονίκες, που θα έρθουν στην Ηλεία ειδικά γι αυτό τον σκοπό. Πρόκειται για τους: Κατερίνα Θάνου (100μ. στίβου), Εύα Χριστοδούλου (ρυθμική γυμναστική), Λεωνίδας Κόκας (άρση βαρών), Σπύρος Μπίμης (καταδύσεις), ο συμπολίτης μας Περικλής Ιακωβάκης (400μ. με εμπόδια στίβο) και ο Δημοσθένης Ταμπάκος (κρίκους). Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, να έρθουν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους την ομορφη αυτή γιορτή του μπάσκετ και παράλληλα να βοηθήσουν τις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού, αλλά και της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου μας να ενισχύσουν το έργο τους, αφού ξέρουμε όλοι μας καλά πόσο σημαντικές υπηρεσίες παρέχουν. Να είστε, λοιπόν, όλοι εκεί για να μπορέσετε να χαρείτε και τους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι στο ημίχρονο του αγώνα θα συνομιλήσουν με τα παιδιά μας και θα τους δείξουν δρόμους υγιούς στάσης ζωής μέσα από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Σας περιμένουμε γιατί η παρουσία σας θα δώσει την αφορμή για να ανθίσουν πολλά παιδικά χαμόγελα. Θα εξασφαλίσουν ακόμα τη συνέχεια σε μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο. Στην κοινωνία που ο Δήμος Ήλιδας επιδιώκει να έχουμε σε αυτό τον τόπο".

Χρήστος Λαγός (Πρόεδρος ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ):

"Είναι μεγάλη μας χαρά που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά μας που την Τρίτη θα υποδεχτούμε εδώ την Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι. Με μεγάλη μας ευχαρίστηση αποδεχτήκαμε την πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θεωρούμε πως η ομάδα πρέπει να ανταποκρίνεται στα καλέσματα της εποχής και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να προσπαθούμε να δίνουμε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Θα κάνουμε αυτό το παιχνίδι για προετοιμασία της ομάδας μας για τη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αλλά πιο πολύ θα κάνουμε έναν αγώνα γιορτή για να έρθουν οι φίλοι μας, να το ευχαριστηθούν, καθώς θα ναι ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και μακριά από το άγχος του πρωταθλήματος που έχουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Θέλω να κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει και να αγκαλιάσει αυτή την φιλική συνάντηση. Θα είναι μια γιορτή με πολλά happening. Η παρουσία τόσων Ολυμπιονικών μας τιμάει ιδιαίτερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ήλιδας και τον "ΗΛΕΙΟ" για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε αυτό και φυσικά ο σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής στην πρόκληση που έχουμε, τα έσοδα αυτού του αγώνα να διατεθούν για το Χαμόγελο του Παιδιού και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας, εξαλείφοντας ένα μικρό μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι".

Γιάννης Λαμπρόπουλος (Μέλος του Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού):

"Το Χαμόγελο του Παιδιού θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κόροιβο, την πρώτη ομάδα της Ηλείας, η οποία εμπνεύστηκε να αφιερώσει αυτό τον μπασκετικό αγώνα στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δημου Ήλιδας. Ευχαριστούμε, επισης, και τον Δήμου που συμμετέχει σε αυτό τον υπέροχο αγώνα-γιορτή για τα παιδιά που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό της πόλης. Να ευχαριστήσει και όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα συμπαρασταθούν ο καθένας από την πλευρά του για να γίνει αυτός ο αγώνας, χωρίς να χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα και όλα τα έσοδα να πάνε σε αυτές τις δύο δομές. Πρόκειται για το κατάστημα "ΗΧΩ" του Βασίλη Μπαντούνα, που θα παρέχει αφιλοκερδώς την ηχητική εγκατάσταση. Την εταιρία security "Δαίδαλος" του Ανδρέα Νικολακόπουλου που θα βοηθήσει στην ομαλή διαδικασία του αγώνα. Καθώς και από τον Σύνδεσμο Διαιτητών της ΕΣΚΑΗ, τον κ.Κωνσταντίνο Μπούσια και τους συνεργάτες του που θα έρθουν αφιλοκερδώς από την Πάτρα για να σφυρίξουν το παιχνίδι. Η υγεία, η άμεση επέμβαση και η διαβίωση για μας εμάς δεν είναι παιχνίδι, είναι δράση που καθημερινά προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Έχουμε ανθρώπους, έχουμε φορείς, έχουμε δήμους, δημοσιογράφους, που καθημερινά στηρίζουν και στέκονται δίπλα μας για να πετύχουμε τα ακατόρθωτα. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2014, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει βοηθήσει 57.000 παιδιά και κλείνοντας αυτός ο χρόνος, ο αριθμός ίσως ξεπεράσει τις 130.000. Και περίπου 895.000 έχουμε στηρίξει μέχρι σήμερα στα 20.000 που δραστηριοποιείται ο οργανισμός. Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές σε όλους και να είστε σίγουροι πως το χαμόγελο δεν θα σβήσει από τα χείλη των παιδιών".

Μάκης Παπαγιαννόπουλος (Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ήλιδας):

"Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτή την εκδήλωση, η οποία έχει ιερό σκοπό και χρίζει της προσοχής όλων και όχι μόνο των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα δε, να σας κάνω γνωστό ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας έχει δύο δομές. Και μία δομή εξ΄ αυτών φροντίζει ανήμπορους ανθρώπους. Φροντίζει ηλικιωμένα άτομα σιτίζει ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση 37 άτομα και ως εκ τούτου, θέλουμε τη συμμετοχή σας για να μπορέσουμε να απαλύνουμε, τον πόνο, τον καημό και να ικανοποιήσουμε κάποιες από τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Ταυτόχρονα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα. Το πνεύμα του αθλητισμού και του ανθρωπισμού στην προκειμένη εκδήλωση θα λάμψει. Εύχομαι καλή επιτυχία. Να υπάρχει συμμετοχή. Και πάντα να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες και τέτοιες δράσεις που εξυψώνουν την κοινωνία τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον δήμο μας".

Πηγή

koroibosbc.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ