Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός, ήττα με 3-1

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στη Λισσαβώνα και απέναντι στην ανώτερη Σπόρτινγκ πλήρωσε τα λάθη και την κακή ημέρα αρκετών παικτών του, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-1, που σήμανε και τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό.

Ο Ζόρζε Ζεζούς ήξερε ότι δεν θα βρει τον Ολυμπιακό του Σεπτεμβρίου απέναντι του. Είχε διαπιστώσει παρέα με τους συνεργάτες του ότι θα ήταν εντελώς διαφορετική η ομάδα που θα παραταχθεί στο "Jose Alvalade".

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ανήσυχος πριν το ματς καθώς πιστεύε ότι ο Ολυμπιακός έκρυβε εκπλήξεις ενόψει της αναμέτρησης. Και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Σπόρτινγκ, ο βαθμός δυσκολίας αυξανόταν για την ομάδα του.

Ακούνια, Ντουμπιά και Χόναταν Σίλβα ήταν... off εξαιτίας τραυματισμών, τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Κοάτες, ενώ Πιτσίνι, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ματιέ και Κοεντράο έρχονταν από περίοδο τραυματισμού και ο βαθμός ετοιμότητας τους ήταν ένα σοβαρό ερώτημα.

Ωστόσο ο Ζεζούς παρουσίασε την ομάδα του πανέτοιμη ψυχολογικά και αγωνιστικά, είχε όλες τις απαντήσεις απέναντι στον τρόπο παιχνιδιού των "ερυθρολεύκων" και δικαίως η Σπόρτινγκ σφράγισε την τρίτη θέση του ομίλου, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της και για την δεύτερη ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Ο Τάκης Λεμονής από την πλευρά του είχε επιχειρήσει να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι θα χρειαζόταν η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη, πνευματικά και αγωνιστικά, προσπάθεια με αυτή που κατέβαλαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα (στο 0-0 του Φαλήρου) για να έφευγαν με το επιθυμητό αποτέλεσμα από την Λισσαβώνα. Η εξέλιξη στο Jose Alvalade δεν δικαίωσε τον προπονητή του Ολυμπιακού και τους παίκτες του.

Ο 57χρονος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Ζντιέλαρ και Εμενίκε (τραυματίας), όπως φυσικά τους Σισέ, Ανσαριφάρντ, Μίλιτς και Μαρτίνς, που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Το κακό μαντάτο για τον Λεμονή ήρθε στην προπόνηση επί πορτογαλικού εδάφους παραμονή του ματς και ήταν η ενόχληση στην γάμπα που έθεσε νοκ-άουτ από την ενδεκάδα τον Οτζίτζα Οφόε.

Εκτός των δυνατοτήτων του

Γήπεδο: Jose Alvalade

Διαιτητής: Felix Zwayer (GER)

Βοηθοί: Thorsten Schiffner (GER), Marco Achmüller (GER)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Daniel Siebert (GER), Sascha Stegemann (GER)

Τέταρτος διαιτητής: Holger Henschel (GER)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΒΩΝΑΣ (Ζόρζε Ζεζούς): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι (85' Ριστόβσκι), Αντρέ Πίντο, Ματιέ, Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Σέζαρ (90' Ματέους), Μπρούνο Φερνάντες, Ντοστ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης (65' Οτζίτζα Οφόε), Πάρντο, Καρσελά (46' Σεμπά), Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς).

Γκολ: 40' & 66' Ντοστ, 43' Μπρούνο Σέζαρ / 86' Οτζίτζα Οφόε

Κάρτες: 9' Καρβάλιο, 81' Ζέλσον Μαρτίνς / 32' Φιγκέιρας, 54' Κούτρης, 90+3' Πάρντο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με την άμυνα της ψηλά, τους μπακ να παίρνουν μέτρα και πλάτος την επίθεση, σίγουρα και γρήγορο passing game ξεκίνησε την αναμέτρηση η Σπόρτινγκ, ψάχνοντας την αγαπημένη της συνήθεια: να σκοράρει στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Χωρίς κλασικό φορ, με τρεις κεντρικούς μέσους και false 9 τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει όλους τους παίκτες του πίσω από την μπάλα, να φράξει τον δρόμο προς την εστία του Προτό και να επιχειρήσει τη ζημιά στην κόντρα.

ΠΡΟΤΟ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΝΧΕΛΣ

Εξαιρετική κομπίνα των γηπεδούχων σε φάουλ, έφερε σε θέση βολής τον Αντρέ Πίντο στο 3', όμως ο Προτό με υπερένταση έδιωξε στην δεξιά του γωνία, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντοστ σούταρε πάνω από την εστία!

Αδράνησε ο Ολυμπιακός σε στημένη φάση, το ξαναέκανε στο 13' όταν ο Ντοστ έσπασε με το κεφάλι στον Μπρούνο Φερνάντες αλλά ήρθε ο Ένχελς να βάλει σωτήρια κόντρα στο σουτ του Πορτογάλου φάτσα με τον Προτό.

Πέρασε αναίμακτα το πρώτο δύσκολο κομμάτι του αγώνα για τον Ολυμπιακό, που σταδιακά άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα αλλά παρέμενε επιφυλακτικός χωρίς να βγάζει παίκτες στην επίθεση.

Στο 19' πάντως οι Πειραιώτες είχαν τη στιγμή τους, όταν ο Φιγκέιρας από δεξιά γύρισε στον Πάρντο που έκανε την προβολή στην κίνηση αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΓΚΟΛ

Η κίνηση του Ζέλσον Μαρτίνς στον άξονα εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό και από μια τέτοια στο 29' ήρθε ένα ακόμη καταπληκτικό τάκλιν του Ένχελς που δεν επέτρεψε στον Μπατάγλια να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Προτό.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν φάει τον γάιδαρο αλλά πνίγηκαν στην ουρά, αφού στο διάστημα 40' - 43' δύο στιγμές... τρικυμίας έδωσαν ισχυρό προβάδισμα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ο Πιτσίνι αρχικά ήταν αυτός που πέρασε ανάμεσα σε τρεις παίκτες (Ταχτσίδης, Κούτρης, Καρσελά) του Ολυμπιακού που είχαν πλήρη ασυνεννοησία στη φάση, έκοψε στην κίνηση του Ζέλσον Μαρτίνς και αυτός με τη σειρά του στον Ντοστ, που σκόραρε ερχόμενος στην πλάτη του Μποτία.

Τρία λεπτά μετά ο Μπρούνο Σέζαρ έβαλε την κόντρα στον Κούτρη, μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στο Jose Alvalade.

ΕΨΑΞΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ο Σεμπά πήρε την θέση του Καρσελά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όπου ξανά η Σπόρτινγκ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 52', όταν από σέντρα του Πάρντο, ο Ζιλέ αστόχησε με το κεφάλι. Τον Βέλγο μιμήθηκε ο Αντρέ Πίντο στο 58'.

Ο Λεμονής έριξε στο ματς τον Τζούρτζεβιτς αλλά και τον Οτζίτζα Οφόε, στην απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπεί η ομάδα του στο ματς. Όμως η Σπόρτινγκ ήταν ξανά αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ντοστ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 66' για το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι Πειραιώτες ήταν να βρουν ένα γκολ με τον Οτζίτζα Οφόε και να μειώσουν για το τελικό 3-1 στο Jose Alvalade. Ο φετινός όμιλος του Champions League αποδείχθηκε εκτός δυνατοτήτων του Ολυμπιακού ακόμη και για την τρίτη θέση, την οποία δικαίως "κλείδωσε" η Σπόρτινγκ, στην ανωτερότητα της οποίας φυσιολογικά υπέκυψαν οι "ερυθρόλευκοι".

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ της Σπόρτινγκ. Ένας συνδυασμός λαθών και αδράνειας έφερε τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ στο 40ο λεπτό και σκόρπισε απογοήτευση στους "ερυθρόλευκους", που ουσιαστικά ουδέποτε μπόρεσαν να επανέλθουν στην αναμέτρηση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Έκοψε από νωρίς τον βήχα των παικτών, είχε τον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα και τα ελάχιστα λάθη του ουδόλως επηρέασαν την εξέλιξη της αναμέτρησης. Καλοί και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Τρομερός ποδοσφαιριστής ο Ζέλσον Μαρτίνς, ήταν ένας ανελέητος πονοκέφαλος για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Εφευρετικός, με γρήγορη σκέψη και ακόμη πιο γρήγορα πόδια, εξαιρετικός τεχνίτης, δημιούργησε πάμπολλα ρήγματα στη μεσαία και αμυντική γραμμή των "ερυθρολεύκων", που δεν βρήκαν απαντήσεις στον περιορισμό του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ένας ακόμη παίκτης της Σπόρτινγκ που δύσκολα θα μείνει για πολύ ακόμη στην Λισσαβώνα, είναι ο Μπρούνο Φερνάντες. Τεχνική υψηλού επιπέδου, τρομερό διάβασμα και κινήσεις στα κενά, οξυδέρκεια, άψογη πρώτη επαφή με την μπάλα, μοιάζει να ξέρει τι πρέπει να κάνει σε κάθε φάση του αγώνα. Έχει όλο το πακέτο για μια σπουδαία καριέρα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Εξαιρετικά φλύαρος, άτολμος και ανούσιος ο Μεχντί Καρσελά. Χαρακτηριστική η φάση του πρώτου μέρους που βγήκε με ένα στρέμμα γήπεδο έχοντας μπροστά του τον Αντρέ Πίντο, έναν ψηλό και όχι γρήγορο στόπερ και δεν επιχείρησε καν να τον ντριμπλάρει... Με αδυναμία να συνεργαστεί ή να απειλήσει μόνος του, αδυνατώντας να δώσει σωστές καλύψεις στον Κούτρη πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Δικαίως έμεινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Photo credits: EUROKINISSI

Πηγή

sport24.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ