Φινλανδία - Ελλάδα 2-0: Μαύρο χάλι η Εθνική, "πέταξε" η πρώτη θέση

Η Φινλανδία ήταν ανώτερη και με τέρματα των Σόιρι (46') και Καμαρά (89') νίκησε δίκαια την κάκιστη Εθνική Ελλάδας στο Τάμπερε. Στο +6 οι Φινλανδοί, πέταξε η πρώτη θέση για την προβληματική ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε.

Τραγική εμφάνιση και δίκαιη ήττα για την Εθνική μας ομάδα στο Τάμπερε της Φινλανδίας για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Οι διεθνείς μας ήταν κάκιστοι σε όλο το παιχνίδι και δεν δικαιούντο τίποτα από τον αγώνα κόντρα σε έναν ψυχωμένο αντίπαλο, που έχασε τον καλύτερό του παίκτη (Πούκι) μόλις στο 12', αλλά δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Οι Σόιρι (46') και Καμαρά (89') πέτυχαν τα γκολ της Φινλανδίας, που είχε σε σπουδαία βραδιά και τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ. Πλέον, οι γηπεδούχοι έκαναν το 4Χ4 και είναι στο +6 από την γαλανόλευκη και ενώ απομένουν δυο αγωνιστικές. Ουσιαστικά η πρώτη θέση "πέταξε", αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στην χάλια εμφάνιση.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά ενόψει των προκριματικών που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019, αλλιώς θα δούμε από την τηλεόραση μια τρίτη τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Για τον Μίχαελ Σκίμπε είναι αναμφίβολα μια πολύ δύσκολη κατάσταση και το αντιλαμβάνονται άπαντες.

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ:

 

Αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα Φινλανδία - Ελλάδα:

1. ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΚΙ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Φινλανδούς να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή έδειξαν διάθεση να επιβάλουν τους κανόνες τους και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 5ο λεπτό, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα. Στο 12' ήρθε καλό μαντάτο, καθώς ο Πούκι τραυματίστηκε στον δικέφαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον Σκραμπ να περνάει στην θέση του. Ο άνθρωπος που είχε πετύχει και τα τρία γκολ των Φινλανδών έβγαινε νωρίς νοκ άουτ και θα περίμενε κάποιος να επηρεαστούν οι γηπεδούχοι. Κάθε άλλο, αφού συνέχισαν να είναι επιθετικοί, να ψάχνουν με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ, την στιγμή που η Εθνική μας αδυνατούσε να απειλήσει. Ένα σουτ του Μπακασέτα (32') και άλλο ένα σκαφτό του Πέλκα (42') που δεν βρήκαν στόχο ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η γαλανόλευκη στο πρώτο 45λεπτο. Το 0-0 δεν ήταν άδικο, αλλά η εικόνα προβλημάτιζε.

2. ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου μέρους είναι πως οι Φινλανδοί κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και πολλές φορές οι διεθνείς μας υποχρεώνονταν να κάνουν φάουλ για να σταματήσουν τους παίκτες του Κανέρβα. Σα να ήθελαν περισσότερο το ματς οι Φινλανδοί, έτρεχαν περισσότερο, έβγαζαν περισσότερο τσαμπουκά και πάθος από τους Έλληνες παίκτες. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι έπρεπε από τη μεριά τους για να πάρουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν.

3. ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β' ΜΕΡΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στραβά για την Εθνική. Ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε και έπρεπε να ξεκινήσει ο Τζαβέλλας στο β' μέρος, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στη φάση που δεχτήκαμε το γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης με το κοντινό πλασέ του Σόιρι. Σε ανεπιτυχή προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι, δυσκόλεψε τον Μανωλά, ο οποίος έκανε κάτι σαν τακουνάκι για να διώξει, η μπάλα στρώθηκε στον Σόιρι και με πλασέ έκανε το 1-0.

Με την πλάτη στον τοίχο οι διεθνείς μας, έπρεπε να φτάσουν στην ισοφάριση. Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, διότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο στην επίθεση. Περισσότερες φορές έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ οι γηπεδούχο, παρά η Εθνική στο 1-1. Πότε η αστοχία τους και πότε ο Μπάρκας κρατούσαν το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Η Εθνική παρουσίαζε ένα ασύνδετο σύνολο, χωρίς πλάνο, χωρίς να μπορεί να παράξει κάτι στην επίθεση.

4. ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΥΠΟΓΡΑΦΗ" ΤΟΥ ΤΡΟΜΕΡΟΥ ΛΟΥΝΤ

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ, είχε δοκάρι στο 80' με αριστερό πλασέ, ενώ από τα δικά του πόδια έπειτα από τρομερή ενέργεια που έκανε από τα αριστερά, προήλθε το δεύτερο γκολ της Φινλανδίας στο 89' με πλασέ του Καμαρά. Εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι, πονοκεφάλιασε την ελληνική άμυνα σε πολλές περιπτώσεις, παραλίγο να σκοράρει, ενώ έδωσε και την πάσα "πάρτο, βάλτο" στον συμπαίκτη του.

Όσο για την γαλανόλευκη, είχε μια τρομερή ευκαιρία στο 87' με τον Κουλούρη, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό από καλή θέση, κατέληξε λίγο άουτ. Πάντως, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και νίκησε η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Φινλανδοί είναι στο +6 και αγκαλιά με την πρώτη θέση!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Φινλανδία 12 (5-0)

2. Ελλάδα 6 (3-4)

3. Ουγγαρία 4 (5-6)

4. Εσθονία 1 (3-6)

Πηγή

sport24.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ