Άλλα 75 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στο νέο λιμάνι Πάτρας - Στην Ηλεία υπάρχει κάποιος ικανός να φέρει έστω το 1/3 για το Κατάκολο;

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού του έργου «Νέος Λιμένας Πατρών - 3Α Τμήμα Α΄ Φάσης» αναδείχθηκε στις 3.11.2011 προσωρινός μειοδότης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται

σε 75 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της επιβατικής ζώνης του νέου Λιμένα και ειδικότερα θα κατασκευαστεί η 5η νηοδόχος, δυο τερματικοί σταθμοί και κτίριο υπηρεσιών.

Ο ένας από τους τερματικούς σταθμούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Πατρών. Η προθεσμία περαίωσης είναι 44 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, η οποία θα γίνει μετά από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων από την νομοθεσία ελέγχων και την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Πάτρα, στο Κατάκολο, ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι μελέτες των έργων που γίνονται μέσω του τομεακού του Τουρισμού και όχι του τομεακού λιμενικών υποδομών.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, επισκεπτόμενος την Ολυμπία για πρώτη φορά στη θητεία του τον περασμένο Μάιο, ήρθε και στο Κατάκολο. Εκεί έκανε δηλώσεις που τότε είχε καταγράψει η κάμερα του iliatora.gr.

Ήδη έχουν περάσει περίπου έξι μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση… Και πλέον όταν για άλλα λιμάνια και μάλιστα στην ίδια Περιφέρεια έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια δεν μπορούμε να έχουμε ως δικαιολογία την κρίση. Τουλάχιστον την οικονομική κρίση…

Σε ένα νομό που τα μεγάλα έργα δεν έρχονται άλλη κρίση υπάρχει. Και μάλλον λέγεται «κρίση θεσμικών φορέων και αιρετών» που δεν μπορούν ή δεν έχουν τις δυνατότητες να καταφέρουν αυτά που η Ηλεία απαιτεί…

Δείτε τι έλεγε ο κ. Γερουλάνος στην πρώτη και τελευταία (;) επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο, στο βίντεο του iliatora.gr στις 15 Μαΐου 2011.

Πηγή

ilialive.gr - thebest.gr

Video


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη