Ένα βήμα πριν το Ελεγκτικό η σύμβαση για το ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηλείας

Ενθαρρυντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του ΣΔΙΤ για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διόρθωση του Φακέλου Έργου - η οποία περιλαμβάνει και την τροποποιητική για την μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας που θα αποδίδεται στη Μονάδα, από 60 χιλ. σε 45 χιλ. τόνους.

Θα ακολουθήσει η έγκριση του Φακέλου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ και κατόπιν η αποστολή του στο Ελεγκτικό, όπου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η σχετική διαδικασία μπορεί να μην υπερβεί ούτε καν τις 30 ημέρες, λόγω και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει το Συνέδριο από παρόμοια έργα.

Βάσει των παραπάνω, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για την ολοκλήρωση των υπογραφών και τη συμβασιοποίηση του έργου, μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα επιτρέψει την πολυπόθητη εκκίνηση της κατασκευαστικής φάσης αμέσως μετά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 39 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 22 εκατ. θα προέλθουν από ιδιωτικά κεφάλαια και τα υπόλοιπα 17 εκατ. από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Υπενθυμίζεται ότι προσωρινός ανάδοχος έχει αναδειχθεί, ήδη από το 2014, η κοινοπραξία Μεσόγειος - ΑΑΓΗΣ - JP AVAX.

Η ΜΕΑ θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τον Νομό Ηλείας και θα έχει μέγιστη δυναμικότητα επεξεργασίας 80.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον πόροι 1 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο, για την ασφαλή διάθεση και επεξεργασία των 20 χιλ. τόνων δεματοποιημένων συμμείκτων απορριμμάτων που έχουν αποτεθεί στη θέση Κονιδέικα, από την περίοδο 2014-2016.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί σε 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών κατασκευής, δηλαδή θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια για την πλήρη λειτουργία της νέας μονάδας ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση και λειτουργία της για 27 χρόνια.

Κατά την φάση της κατασκευής αναμένεται να απασχοληθούν 200 άτομα ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 50 μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας.

Πηγή

ypodomes.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη