Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας: Σημαντικό εργαλείο το πρόγραμμα εγκατάστασης

Μεγάλη ανακούφιση για τους δικαιούχους νέους αγρότες του Νομού Ηλείας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εγκατάστασης, έτους 2016 του ΠΑΑ 2014-2020, αποτελεί η πολυαναμενόμενη πληρωμή της πρώτης δόσης (70% του ποσού στήριξης), σημαντικού εργαλείου για την εξέλιξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας εκφράζει την ικανοποίησή της για την χωρίς προβλήματα πληρωμή των δικαιούχων και ευχαριστεί την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την συμβολή της στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, αλλά και για τον άρτιο επαγγελματισμό που επέδειξαν τα στελέχη της.
Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί ότι βασική προϋπόθεσή για να κριθεί επιτυχημένο το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί η σωστή αξιοποίησή του από το αρμόδιο υπουργείο και η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των Σχέδιων Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και υποδομών.
Πάγιο αίτημα της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας αποτελεί η απορρόφηση όσων επιλαχόντων πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος και για το λόγο αυτό οι Περιφέρειες θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων. Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να έχουν όρεξη και διάθεση να ασχοληθούν και να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και να μένουν εκτός του προγράμματος και κατά συνέπεια εκτός του αγροτικού τομέα. Με δεδομένο ότι ένας από τους βασικούς στόχους της ΕΕ μέσω του προγράμματος είναι να ανανεωθεί ο γερασμένος αγροτικός πληθυσμός, καθώς όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία μόνο 5,2% των Ελλήνων παραγωγών είναι κάτω των 35 ετών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απορρόφηση όλων των ενδιαφερομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας καλεί όλους τους νέους αγρότες του Νομού να εγγραφούν στο μόνο θεσμοθετημένο συνδικαλιστικό τους όργανο για να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους για την καλύτερη δυνατή προάσπιση των συμφερόντων τους και την επιστημονική τους ενημέρωση για θέματα που τους αφορούν.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ