Αγγελόπουλος: Ζητά τριετή αναστολή πλειστηριασμών απο τις τράπεζες

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος μετά από συζήτηση και συμφωνία με την ΕΚΠΟΙΖΩ για την αντιμετώπιση της εξόντωσης των επιχειρήσεων

από το τσουνάμι πλειστηριασμών που έρχεται με τη λήξη της αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων από τις Τράπεζες στις 31/12/2011, απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας την παράταση της αναστολής των τραπεζικών πλειστηριασμών για τρία χρόνια, που είναι παράταση ζωής.

Στο «αφιλόξενο» οικονομικά περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας, όπου οι δανειακές επιβαρύνσεις ορθώνονται «βουνό» σε σχέση και με την καθολική μείωση του εισοδήματος  και τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα της Κυβέρνησης, η παράταση των πλειστηριασμών είναι το έσχατο μέτρο,  ώστε  να ανασυνταχθεί  μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού  κόσμου αλλά και των καταναλωτών, που η αγοραστική τους δύναμη είναι πλέον οριακή.

Η επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, τονίζει ο κ. Πρόεδρος, «κρέμεται από μια κλωστή».
Πρέπει να στηριχθεί η λειτουργία της αγοράς με κάθε τρόπο γιατί είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη.

"Κύριε Υπουργέ,

Ο Επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι πολίτες της χώρας αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωσή τους στο νέο ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Η λήψη εισπρακτικών μέτρων για τη μείωση του δημόσιου χρέους, οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων, οι νέες συνθήκες που διαμορφούνται στο ασφαλιστικό και φορολογικό τοπίο, η ανεργία, η δυσκολία της λήψης τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, η καθυστέρηση σε περιφερειακά και τομεακά επενδυτικά προγράμματα, οι καθυστερήσεις ακόμα στην αποπληρωμή επενδυτικών σχεδίων που υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, καταδικάζουν την επιχειρηματική κοινότητα σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η έλλειψη ρευστότητας και η δραματική μείωση του τζίρου, η επιδεινούμενη  από μέρα σε μέρα κατάσταση στο ελληνικό οικονομικό γίγνεσθαι, περιορίζει στο έπακρο την δυνατότητα των μικρών επιχειρήσεων για  την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων και δανειακών τους συμβάσεων.

Η επιστολή για την παράταση των πλειστηριασμών

"Κύριε  Υπουργέ,
 
Τον περασμένο Ιούνιο η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση μας για αναστολή πλειστηριασμών ακινήτων. Η εξάμηνη όμως αναστολή που δόθηκε, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, δίνει μόνο μια πρόσκαιρη ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένους Έλληνες.
Η παρατεταμένη κρίση και το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά επιβάλλει αναστολή τέτοιων επιβαρύνσεων, ώστε να  μπορέσει ο λαός  να δραστηριοποιηθεί  μέσα στο δύσκολο οικονομικά κλίμα.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε να επεκταθεί για  ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ η αναστολή των πλειστηριασμών για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ στις τράπεζες, όπως έχει ζητήσει με επιστολή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ),  ώστε να αποφευχθεί η κατάσχεση για πλήθος επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κόκκινο. Το μέτρο αυτό θα ανακουφίσει τους μικρομεσαίους και πολύ μικρούς επιχειρηματίες και θα τους δώσει τη δυνατότητα να παραμείνουν στην αγορά.

Οι πλειστηριασμοί είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια μικρή και οικογενειακή επιχείρηση, γιατί  χάνει τις υποδομές και το κεφάλαιό που είχε δημιουργήσει μέχρι τώρα και αν χαθούν αυτά δεν θα μπορέσει, ειδικά αυτές τις εποχές, να ανασυνταχθεί στην αγορά.
Η Πολιτεία οφείλει να προασπίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν την σπονδυλική στήλη και κινητήρια δύναμη της ελληνικής αγοράς και να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας, όπως κατά περιόδους έχει πράξει για άλλες  κατηγορίες πολιτών.

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη το δίκαιο αίτημά μας και θα προχωρήσετε στην παράταση  της  αναστολής των πλειστηριασμών για τρία έτη από τις Τράπεζες ΑΜΕΣΑ, ώστε να προλάβουμε το τσουνάμι πλειστηριασμών που έρχεται".

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ