"Ανάσα" και για τους αγρότες της Ηλείας το 50% των επιδοτήσεων

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πιστώθηκε τελικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών και της Ηλείας, η προκαταβολή (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης για τα δικαιώματα

που ενεργοποιήθηκαν το 2011. Πρόκειται για ποσό συνολικού ύψους 970 εκατ. ευρώ που αφορά περί τους 700.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι από το Σάββατο είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αναλήψεις από τα αυτόματα μηχανήματα (ΑΤΜ) της ATEbank, ενώ από το πρωί της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου μπορούν να εισπράττουν τα χρήματά τους και από τα γκισέ της τράπεζας.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας πιστώθηκαν αντίστοιχα οι λογαριασμοί των αγροτών που έχουν δηλώσει για την πληρωμή άλλες εμπορικές τράπεζες (πλην της Αγροτικής), επομένως, οι εν λόγω δικαιούχοι θα έχουν τα χρήματά τους διαθέσιμα το αργότερο σήμερα το πρωί.

Το γεγονός αυτό της πληρωμής των αγροτών, έστω και με τα μισά χρήματα της επιδότησης που δικαιούνται, αποτελεί «ανάσα» για τον αγροτικό κόσμο και της Ηλείας που περνά δύσκολες μέρες εν μέσω οικονομικής κρίσης. Στην ΑΤΕ ήταν πολλοί χθες πρώτη μέρα καταβολής των επιδοτήσεων, που προσέτρεξαν να εισπράξουν τα χρήματά τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν σήμερα και οι υπόλοιπες τράπεζες που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι για να πληρωθούν.

Βεβαίως δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς αρκετοί ήταν οι αγρότες που προσήλθαν στα γραφεία της ΕΑΣ Η-Ο ζητώντας διευκρινίσεις επειδή τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό τους ήταν πολύ λιγότερα απ’ όσα υπολόγιζαν, αφού έγιναν διάφορες κρατήσεις για δόσεις δανείων που όφειλαν, υπέρ ΕΛΓΑ κ.λ.π.  

Ωστόσο, από την πλευρά των αρμοδίων του ΟΠΕΚΕΠΕ εκφράζεται η πεποίθηση ότι λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνει και η εκκαθάριση και για το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης (τσεκ), χρόνος κατά τον οποίο θα πληρωθούν και όσοι αγρότες για κάποιο λόγο δεν είδαν αυτή τη φορά την πίστωση των λογαριασμών τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να γίνουν άμεσα σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι απαραίτητες διορθώσεις.

Πηγή

ilialive.gr - agrenda.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ