Ανανεωτική επιμελητηριακή κίνηση για την ανάπτυξη και την πρόοδο

Διαβάστε τις θέσεις της Ανανεωτικής επιμελητηριακής κίνησης για την ανάπτυξη και την πρόοδο, με υποψήφιο πρόεδρο τον Πέτρο Παπαδάτο, που θα συμμετάσχει στις εκλογές

για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΒΕ Ηλείας στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

"Το Επιμελητήριο υπάρχει και λειτουργεί για να στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Ο όρος Επιχειρηματικότητα εκφράζει κάθε οικονομική δραστηριότητα που έχει σαν αποτέλεσμα  την παραγωγή κέρδους με οποιαδήποτε μορφή.

Α. Επιχειρηματική Δημοκρατία.
Στόχος μας είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με κανόνες που την οριοθετούν στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς, με ρυθμιστικούς κανόνες από την πολιτεία, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνθηκών μονοπωλίων, αθέμιτου ανταγωνισμού και παράνομων δράσεων.

Β. Επιχειρηματικός Πολιτισμός.
Ο σύγχρονος επιχειρηματίας που στηρίζεται από το Επιμελητήριό μας, ενεργεί στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, με σεβασμό στο συμφέρον του καταναλωτή, του εργαζόμενου του και του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.
Αποδίδει στο κράτος το αναλογούν μερίδιο σε φόρους, μέσα από ένα δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα και απολαμβάνει δίκαια ποσοστά κέρδους, με την υποχρέωση να επιστρέφει μέρος αυτών στο γεωγραφικό και κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής δράσης του.

Γ. Επιχείρηση και Επιμελητήριο.
Το Επιμελητήριο οφείλει να συμπαραστέκεται, να καθοδηγεί και να δίνει διεξόδους σε θέματα που αφορούν την επιβίωση και κερδοφορία, τη σχέση και οργάνωση της επιχείρησης με την πολιτεία και την εξασφάλιση υγιούς περιβάλλοντος στις επιχειρήσεις μέλη του.
 
1.    Το Επιμελητήριο αποκεντρώνεται και πλησιάζει τις επιχειρήσεις μέλη του με συγκεκριμένες δράσεις όπως:
•    Εφαρμόζει την ταχυπληρωμή της συνδρομής του, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις και χάσιμο χρόνου.
•    Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες διασυνδέεται με τα ΚΕΠ για άμεση και επιτόπια εξυπηρέτηση των μελών του.
•    Δημιουργεί επιστημονικές ομάδες και δίνει λύσεις με ημερίδες στους δήμους της περιφέρειας του.
•    Διεξάγει τις εκλογικές διαδικασίες με τη δημιουργία εκλογικών κέντρων στις έδρες των δήμων του νομού.
•    Το Διοικητικό του Συμβούλιο συνεδριάζει και εκτός της έδρας του, σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς-επαγγελματικούς-μεταποιητικούς συλλόγους.
•    Στηρίζει και δίνει λύσεις επί τόπου στα προβλήματα της κάθε επιχείρησης διαθέτοντας σε αυτές το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό.

2.    Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου αναδιατάσσονται για την λειτουργική και παραγωγική αναβάθμισή τους. Έτσι θα δημιουργηθούν γραφεία ενημέρωσης, στήριξης και παρακολούθησης επενδυτικών σχεδίων, νομικής υποστήριξης επιχειρήσεων και ενημέρωσης σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, στήριξης στην έρευνα των αγορών την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων από τις βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις.

3.    Θα ενθαρρυνθούν και καθοδηγηθούν οι επιχειρήσεις που παράγουν και συσκευάζουν προϊόντα ή προσφέρουν υπηρεσίες να πιστοποιηθούν κατά ISO-HACP-AGROCERT τα οποία είναι στην ουσία διαβατήριο για τις αγορές του εξωτερικού.

4.    Οι επιχειρήσεις και το τουριστικό προϊόν του Νομού θα παρουσιάζονται με τη χρηματοδότηση και την προτροπή του Επιμελητηρίου σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις ή σε ομάδες επενδυτών.

5.    Τα προγράμματα στήριξης που αφορούν συγκεκριμένες ομάδες επιχειρήσεων θα γνωστοποιούνται απ’ ευθείας σε αυτές, πριν την  ισχύ τους, ώστε με σωστό σχεδιασμό να αυξηθεί η απορροφητικότητα και οι επενδύσεις.

6.    Η Διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου θα γίνει άμεσα λειτουργική αφού έχουν ήδη δαπανηθεί μεγάλα ποσά για τη δημιουργία της και σήμερα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ημιτελής.

7.    Οι σύλλογοι αλλά και οι επιχειρηματίες θα ενθαρρυνθούν να παρευρίσκονται και να διαλέγονται με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου σε θέματα ή προβλήματα που τους αφορούν, ακόμα και με ειδικές κατά τόπους συνεδριάσεις.

Δ. Επιμελητήριο και υποδομές
Το Επιμελητήριο έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει για την υλοποίηση υποδομών που αποτελούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη όπως:
•    Το αεροδρόμιο Ανδραβίδας σαν βασική υποδομή που θα υποστηρίζει όχι μόνο τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα αλλά και να μπορεί να υπηρετήσει ένα νέο μεγάλο στόχο όπως αυτόν του να γίνει το Κατάκολο λιμάνι εκκίνησης της κρουαζιέρας. Κάτι τέτοιο θα έδινε τη δυνατότητα ώστε τουρίστες με υψηλό εισόδημα να παραμένουν στο Νομό όχι για ώρες όπως συμβαίνει σήμερα αλλά για ημέρες.
•    Την αναβάθμιση του λιμένα του Κατακόλου για να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια και να υποδέχεται τους επισκέπτες με υποδομές αντάξιες της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και με υπερσύγχρονες παροχές στην εξυπηρέτηση τους.
•    Το λιμάνι της Κυλλήνης με τον εκσυγχρονισμό της υποδομής του για τη δημιουργία μαρίνας και την αναβάθμιση της υποστήριξης του αλιευτικού στόλου μας.
•    Η κατασκευή της Ολυμπίας οδού όπως και οριζόντιων δρόμων-αξόνων μεταξύ της Ε.Ο. και της Κυλλήνης, της Αμαλιάδας και της Ε.Ο 111, του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας - Αρκαδίας και της σύνδεσης του Πύργου με την Ανδρίτσαινα.
•    Ο εκσυγχρονισμός και η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου με τη δημιουργία διπλής κανονικής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής μέχρι την Καλαμάτα.
•    Η επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου και στην Ηλεία, ώστε κυρίως η βιομηχανική παραγωγή του Νομού μας να παράγει προϊόντα με χαμηλό ενεργειακό κόστος.
•    Η υλοποίηση των βασικών σύγχρονων απαραίτητων υποδομών στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της διαχείρισης των απορριμάτων, της απορρύπανσης του φυσικού και υδάτινου περιβάλλοντος.
•    Η αναθεώρηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, οι σύγχρονες παροχές Δημόσιας Υγείας, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο Νομό Ηλείας, είναι υποδομές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη, την παιδεία και τον πολιτισμό.
•    Οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις του Νομού χρειάζονται και μπορούν να ενταχθούν σε βιοτεχνικά πάρκα, με ανάληψη πρωτοβουλίας από το Επιμελητήριο για την ίδρυση βιοτεχνικών πάρκων, κέντρων διακίνησης και δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, μόνιμων εκθεσιακών-εμπορικών κέντρων και αγροτικών πάρκων.

Ε. Ανάπτυξη και Επιμελητήριο  
Ο Νομός μας χρειάζεται ειδικά προγράμματα και αυξημένα κίνητρα αφού σήμερα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης.

Ο Νομός Ηλείας μπορεί να προσφέρει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα τα οποία θα επεξεργάζονται στον τόπο μας για να φέρνουν εδώ την προστιθέμενη αξία τους και συσκευασμένα με ετικέτες που η ονομασία τους μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη ανά την υφήλιο, να συμβάλλουν σε ραγδαία αύξηση του εισοδήματος του Νομού.

Το παραγόμενο τουριστικό προϊόν έχει τεράστιες δυνατότητες αναβάθμισης αφού η Ηλεία μπορεί να γίνει κορυφαίος προορισμός τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου γιατί μπορεί να συνδυάσει την τρισχιλιετή ιστορία μας σε όλες τις εποχές της, τον πολιτισμό και ολυμπισμό τη μοναδική φύση με τα παράλια και ημιορεινά δάση τον άπλετο ήλιο και τις εξωτικές παραλίες.

Η κτηματαγορά και ο κατασκευαστικός τομέας είναι μια δυναμική οικονομική δραστηριότητα που μπορεί συμπληρωματικά με τον τουρισμό να φέρουν εισόδημα αφού η Ηλεία ενδείκνυται σαν ιδανική περιοχή για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας από ημεδαπούς αλλά και από αλλοδαπούς επενδυτές.

Το αγροτικό και τουριστικό προϊόν με τις πολύ καλές προοπτικές στις κατασκευές και την ενέργεια, αν συντονιστούν κατάλληλα και διεκδικηθούν αντίστοιχα επιδοτούμενα προγράμματα υποστήριξης με παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων σε αυτούς τους τομείς μπορούν όχι μόνο να ξεκολλήσουν την Ηλεία από την τελευταία θέση της ανάπτυξης, αλλά να απογειώσουν το τοπικό μας ακαθάριστο προϊόν με πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης τις συνέπειες της οποίας θα εισπράξουν όλες οι επιχειρήσεις μας.

•    Το εξειδικευμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ηλείας είναι το πρώτο ζητούμενο και η άμεση εκπόνηση και εφαρμογή του είναι κυρίαρχο ζητούμενο και στόχος.
•    Αυξημένα κίνητρα για την ποιοτική αναβάθμιση υπαρχουσών επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
•    Αυξημένα κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε τομείς αιχμής.
•    Ενθάρρυνση της νέας γενιάς των επιχειρηματιών για να μεγιστοποιήσουν τη δημιουργικότητα τους.

ΣΤ.  Επιμελητήριο και Επιχειρηματικό περιβάλλον
•    Το Επιμελητήριο προσπαθεί να δημιουργήσει φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις μέλη του.
•    Το Επιμελητήριο παρεμβαίνει στην δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.
•    Το Επιμελητήριο παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία Μονοπωλιακών Πρακτικών.
•    Το Επιμελητήριο πρέπει να παρεμβαίνει στην ανεξέλεγκτη αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων προς τις επιχειρήσεις.
•    Πρέπει να παρεμβαίνει προς τις τράπεζες και το ΕΤΕΑΝ για την χαμηλότοκη χρηματοδότηση και την εγγύηση των αναπτυξιακών δράσεων τους.
•    Το Επιμελητήριο πρέπει να αναλαμβάνει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να μεταφέρει αποτελεσματικά στην πολιτεία τις πραγματικές ανάγκες των Επιχειρήσεων μελών του και του Νομού, που υποβαθμισμένος και αγνοημένος από όλους, βρίσκεται στην τελευταία θέση της ανάπτυξης.
•    Το Επιμελητήριο πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνεννόηση των Ηλείων πολιτικών, φορέων, εκπροσώπων, όπου όλοι μαζί θα βάζουμε στόχους και όλοι μαζί θα επιδιώκουμε την υλοποίηση τους.
•    Το Επιμελητήριο έχει υποχρέωση να βρεθεί επικεφαλής της προσπάθειας για ένα εξειδικευμένο σχέδιο ανασυγκρότησης-ανάπτυξης του νομού, που θα γίνει πιλότος για όσες περιοχές πλήττονται από σοβαρά φυσικά γεγονότα.

Ζ. Κοινωνία και Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο είναι ο φορέας των Επιχειρηματιών. Είναι ο φορέας αυτού του κομματιού της κοινωνίας που σωστά αποκαλείται η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας.

Οι επιχειρηματίες σαν ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας παρεμβαίνουν στα κοινωνικά δρώμενα και ο φορέας τους έχει την υποχρέωση να συμπαρίσταται σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υποστήριξη αδύναμων ομάδων του πληθυσμού  και την παιδεία.

Το Επιμελητήριο παρέχει τεχνογνωσία και υποστήριξη σε δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, αναβαθμίζουν τον αθλητισμό και στηρίζουν την παιδεία και την κοινωνική μέριμνα με όλους τους εφικτούς τρόπους.

Το Επιμελητήριο αφού συνθέτει τις απόψεις των μελών του, τις καταθέτει σε όλα τα φόρα που είναι δυνατόν να παρουσιαστούν.

Το Επιμελητήριο για εμάς την Ανανεωτική Επιμελητηριακή Κίνηση για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που παρεμβαίνει σε όλα τα επίπεδα για την ανάπτυξη όχι μόνο της οικονομίας αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας συνολικά".

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ